خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت Cpu های 32-bit و 64-bit

تفاوت Cpu های 32-bit  و 64-bit
نوع پردازنده یک کامپیوتر نه تنها بر عملکرد کلی آن تأثیر می گذارد، بلکه می تواند نوع نرم افزاری را که از آن استفاده می کند را لحاظ کند. که این نوع پردازنده ها در دو دسته 32 بیت و 64 بیت قرار می گیرند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



Processor 32 bit
پردازنده 32 بیتی پردازنده های ابتدایی و اولیه ای بودند که تا اوایل دهه 1990 در همه رایانه ها استفاده شد. پردازنده های Intel Pentium و پردازنده های AMD در اولین دسته پردازنده های 32 بیتی قرار داشتند. زمانی که یک سیستم عامل یا نرم افزار در یک پردازنده 32 بیتی قرار بگیرد در واقع عملکرد آنها هم 32 بیتی است. یعنی اطلاعات در پردازنده 32 بیت، 32 بیت وارد شده و پردازش می شوند. سیستم عامل های ویندوز XP، 95 ، 98 همه سیستم عامل های 32 بیتی بودند در زمانی که پردازنده های 32 بیتی رایج بودند.

نکته: یک کامپیوتر با پردازنده 32 بیتی، نمی تواند یک ویندوز 64 بیتی را پردازش کند (یعنی ویندوز 64 بیتی در سیستمی که پردازنده 32 بیتی دارد نصب نمی شود ولی برعکس آن امکان پذیر است) در واقع این پردازنده ها فقط می توانند ویندوزهای 32 بیتی را پردازش کنند.

Processor 64 bit
کامپیوترهای 64 بیتی برای حدود سال 1961 است زمانی IBM سوپر کامپیوتر IBM 7030 Stretch را بوجود آورد و تا سال حدودا 2000 برای سیستمهای خانگی استفاده نکرد. مایکروسافت نسخه 64 بیتی ویندوز XP را برای کامپیترهای با پردازنده 64 بیتی منتشر کرد. ویندوز های Vista، 7، 8، 8.1، 10 در نسخه های 32 بیت و 64 بیت تولید وعرضه شدند. در این پردازنده ها، که قدرت پردازشی بیشتری داشتند، دیتا بصورت 64بیت، 64بیت درپردازنده وارد و پردازش می شود.

نکته: یک کامپیوتر با پردازنده 64بیتی می تواند یک سیستم عامل 64 بیت یا 32 را پردازش کند. اما دانستن این نکته حائز اهمیت است که اگر در پردازنده 64 بیتی یک سیستم عامل 32 بیتی نصب شود از تمام قدرت CPU استفاده نمی شود. (واقعا و واقعا اسراف است اگر در سیستمی که پردازنده 64 بیتی دارد بخواهیم سیستم عامل 32 بیتی نصب کنیم مگر اینکه مورد بسیار خاصی باشد.)

نکته: در سیستمی که پردازنده 64 بیتی دارد نمی توانید برنامه های 16 بیتی Legacy را اجرا کنید. بسیاری از برنامه های 32 بیتی با پردازنده های 64 بیتی مشکل ندارند و به خوبی روی پردازنده های 64 بیتی کار می کنند اما برخی دیگر به دلیل عدم سازگاری و تطابق با پردازنده 64 بیتی کار نمی کنند و اجرا نمی شوند.

تفاوت CPU های 32 بیتی و 64 بیتی:
تفاوت بزرگی که بین پردازنده های 32 بیتی و پردازنده های 64 بیتی وجود دارد، تعداد محاسبات در ثانیه است که آنها می توانند انجام دهند. پردازنده 64 بیتی می تواند در دو Core، چهار Core ، شش Core و نسخه های هشت Core برای کامپیوتر های خانگی باشد. هر چه تعداد هسته بیشتر باشد تعداد محاسبات و عملیات انجام شده توسط پردازنده در ثانیه بیشتر می شود که هم قدرت پردازش بیشتر می شود و بالطبع سرعت سیستم هم افزایش می یابد. برنامه های نرم افزاری که نیاز به محاسبات زیادی برای عملکرد صحیح دارند می توانند در بیشتر پردازنده های 64 بیتی چند هسته ای سریع تر و کارآمدتر عمل کنند.

تفاوت بزرگ دیگر بین پردازنده های 32 بیتی و پردازنده های 64 بیتی، حداکثر مقدار حافظه (RAM) است که پشتیبانی می کنند. کامپیوترهای های 32 بیتی حداکثر 3-4 گیگابایت RAM را پشتیبانی می کنند، در حالی که کامپیوترهای 64 بیتی می توانند بیش از 4 گیگابایت RAM را پشتیبانی کنند.(تصور کنید در سیستم خود پردازنده 64 بیتی و 8 گیگ Ram دارید و ویندوز 32 بیتی نصب کنید. با این کار انگار پول خود را دور ریخته اید. همانطور که بالاتر هم گفته شد اولا از تمام قدرت پردازنده استفاده نمی شود و ثانیا فقط 3 الی 4 گیگ از Ram استفاده می شود و 4 یا 5 گیگ RAM دیگر، بلااستفاده باقی می ماند) این ویژگی برای برنامه های نرم افزاری مورد استفاده در طراحی گرافیک، مهندسی ویرایش ویدئو و .. مهم است زیرا این برنامه ها باید محاسبات زیادی انجام دهند تا تصاویر خود را ارائه دهند.نرم افزار های 64 بیتی امروزه بسیار متداول شده اند چرا که قدرت پردازشی پردازنده ها افزایش پیدا کرده و می توانند عملیات و محاسبات این تیپ نرم افزارها را به خوبی پردازش کنند.

امروزه روز پردازنده های 64 بیتی در سیستم های خانگی بسیار مرسوم و متداول شده است (درباره سرورها که قطعا اینگونه است واقعا امروزه با توجه به قدرت مجازی سازی در دیتا سنترها، فقط از پردازنده های 64 بیتی استفاده می شود). امروزه با توجه به قیمت تقریبا ارزان پردازنده های 64 بیتی، اکثر تولید کنندگان کامپیوتر و نرم افزار، محصولات خود را بصورت 64 بیتی عرضه می کنند. خرده فروشان قطعات کامپیوتر، پردازنده های 32 بیتی را خیلی کم پیشنهاد می دهند که حتی به زودی ممکن است اصلا آن را هم پیشنهاد ندهند.

تفاوت پردازنده های Core i5 و Core i7 با پردازنده های Intel Xeon
بررسی cache در CPU
مقایسه پردازنده های i5 با i7


منبع: computerhope

نمایش دیدگاه ها (7 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز