خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


2. دوره آموزش جامع حسابداری مالی . آشنایی با معادله حسابداری

2. دوره آموزش جامع حسابداری مالی . آشنایی با معادله حسابداری
فصل کنونی

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
معادله حسابداری


در زمانی که یک کارفرین شروع به راه اندازی یک تجارت می کند, دارایی تجاری خود را (مانند تجهیزات اداری, ساختمان های تجاری , موجودی نفد در بانک و صندوق و سایر ) را از دو منبع به دست می آورد :یک راه سرمایه گذاری با از استفاده از پول نقد یا اینکه وام می گیرد. خرید این داراییها از طریق تامین اعتبار توسط شخص ثالث صورت می پذیرد که طی این تعهد باید در آینده مبلغ اعتبار پرداخت گردد. .این واقعیت ساده بیانگر معادله حسابداری به شرح ذیر می باشد:

دارایی ها = بدهیها + سرمایه صاحبان سهام


معادله حسابداری        . آموزشگاه رایگان خوش آموز
معادله حسابداری یک اصل اساسی در حسابداری مالی است.این معادله بیانگر این اصل است که در هر زمان میبایست مقدار دارایی ها ی موجود در کسب و کار با مجموع مقادیر بدهیها و سرمایه ها برابر باشد.
دارایی بخشی از منابع کنترل شده در کسب و کار میباشد که از آن در فعالیت های اقتصادی استفاده می کنند نمونه های از دارایی ها : زمین-ساختمان – وسائط نقلیه – تجهیزات - موجودی انبار –حساب های دریافتنی - وجوه نقد در صندوق و سایر. بدهیها یا تعهدات مسئولیت طرف حسابی است که از طلبکارهایش وام نقد یا دارایی هایی تحت عنوان وام و یا اجاره بابت کسب وکار خود فراهم نموده است . نتیجه حل و فصل بدهیها منجر به خروج دارایی ها می گردد. بدهیها شامل حساب های قابل پرداخت - پرداخت دستمزد -پرداخت مالیات و سایرمی باشد. ادعای حقوقی صاحبان سهام بابت دارایی های کسب و کار سهم سهامدار یا سرمایه سهام دار می گویند. که این مورد شامل دارایی هایی می باشد که بعد از کسر کلیه بدهیها باقی می ماند و باید پرداخت گردد.حق و حقوق مالکین شامل حساب هایی مانند سهام عمومی – درآمد سود ذخیره شده و سایر موارد با استفاده از معادله حسابداری زیر میتوان سرمایه سهامدار را مشخص نمود:

سرمایه صاحبان سهام = دارایی ها – بدهیها


معادله حسابداری        . آموزشگاه رایگان خوش آموز

مفهوم و مثال: در مثال زیر مفهوم معادله حسابداری را بیشتر توضیح میدهیم.

در ژوئن 2003 آقای کومار سانگارکا اقدام به راه اندازی کسب و کار گردشگری با سرمایه گذاری به مبلغ 15 میلیون دلار از پس انداز شخصی کرد .آقای کومار مبلغی معادل 10 میلیون دلار بابت ساختمان اداری و 3 میلیون دلار هم بابت تجهیزات اداری به صورت نقدی خریداری نمود .در ادامه ایشان مبلغ 2 میلیون دلار بابت هزینه های معمول در کسب کار خود را پس انداز نمود و مبلغ 20 میلیون دلار نیز بابت فراهم نمودن 10 وسیله نقلیه در تجارت گردشگری خود از بانک ماروان آتاپاتو (MAB) اعتبار تهیه نمود.
با هم میبینیم که این معاملات از ابتدای عملیات تا پایان ماه چگونه با معادله حسابداری تناسب پیدا می کند:
داراییهای کسب و کار عبارتند از : وسیله های نقلیه به ارزش 20 میلیون دلار ، ساختمان های اداری به ارزش 10 میلیون دلار ، تجهیزات اداری به ارزش 2 میلیون دلار و پس انداز شخصی به ارزش 2 میلیون دلار که مجموع این مبالغ بالغ بر 35 میلیون دلار می باشد.
تنها بدهی قابل پرداخت مبلغ 20 میلیون دلار بابت اجاره وسیله های نقلیه از بانک (MAB) می باشد .
علاقه آقای کومار به کسب و کار گردشگری سبب شده تا کل ارزش سهام کسب و کار با مبلغ اولیه سرمایه گذاری شده توسط ایشان برابری کند تا علاوه بر مالکیت کل سرمایه سهام و سود حاصل از کسب و کارنیز سهم ایشان گردد.
از آنجاییکه هیچ عملیات سود و زیانی در ماه اول رخ نداده است لذا مبلغ 15 میلیون دلار بابت سرمایه گذاری در کسب و کار به عنوان دارایی محسوب میشود.

دارایی ها (35 میلیون دلار)=بدهی (20 میلیون دلار) – سرمایه سهام داران(15 میلیون دلار)


به طور کل هیچ معامله یا داد و سند مالی وجود ندارد که بتواند این اصل اساسی حسابداری را نادیده بگیرد.
با مفهوم معادله حسابداری گسترش یافنه و نحوه انعکاس این معاملات مالی در قالب یا معیار معادله حسابداری در آینده بیشتر صحبت خواهیم کرد .



آموزش قبلی : آموزش حسابداری مالی

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز