خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


5. سیر تا پیاز سایت داری. چگونه برای خودم سایت بسازم؟

5. سیر تا پیاز سایت داری. چگونه برای خودم سایت بسازم؟
نویسنده : امیر انصاری
در آموزشهای قبلی از سری آموزشهای سیر تا پیاز سایت داری، به مقدمات سایت داری پرداختیم. در این آموزش به نحوه ایجاد وبسایت می پردازیم. سوال اول رو اینطوری مطرح می کنم. آیا برای ساخت وبسایت الزاما باید برنامه نویسی وب بلد باشم؟

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



آیا برای ساخت وبسایت باید برنامه نویسی بدانم؟


الزاما نیاز به دانش برنامه نویسی ندارید. اما خوب قطعا هر چقدر از زبانهای برنامه نویسی وب بیشتر بدانید کارتان راحتتر می شود. جالب است بدانید که یکسری از ابزارهای آماده قبلا توسط برنامه نویسها طراحی شده اند و شما می توانید بدون حتی یک خط برنامه نویسی و فقط با دانستن یکسری تنظیمات عمومی یک وبسایت خیلی زیبا و حرفه ای برای خودتون ایجاد کنید. در این آموزش به یکی از این ابزارها بنام وردپرس می پردازم. حالا چرا وردپرس، اولا اینکه خیلی قدرتمند است، دوما اینکه خیلی فراگیر است، سوما اینکه هسته اصلی آن کاملا رایگان است. البته دلایل بیشتری هم در میان هست اما شما فعلا به همینها بسنده کنید. خوب بیایید ببینیم ورد پرسه چیه؟

ورد پرس چیست؟


ورد پرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که تحت سرور لینوکس کار می کند.

پس همینجا یک نکته مهم! اگر خاطرتون باشه در آموزش تهیه هاست به شما گفتیم که شما برای تهیه هاست در حالت کلی دو گزینه سرور ویندوزی و سرور لینوکسی رو دارید. اگر قصد دارید تا وبسایتتون را با وردپرس طراحی کنید اولین قدم اینه که از هاست لینوکسی استفاده کنید.

وردپرس خیلی ساده بر روی هاست لینوکس نصب می شود و تنظیمات خیلی ساده ای هم دارد. بعد از آن فقط باید کمی وقت بگذارید تا با محیط داخلی ورد پرس و امکانات مدیریتی اش آشنا بشید. در تعریف ورد پرس گفتیم که ورد پرس یک سیستم مدیریت محتوا است. حالا ممکنه این سوال براتون پیش اومده باشه که خوب، خود سیستم مدیریت محتوا چیه؟

سیستم مدیریت محتوا چیست؟


سیستمهای مدیریت محتوا یکسری نرم افزاهای تحت وب هستند که قبلا برنامه نویسی شده اند و شما با استفاده از اونها می توانید به سادگی و بدون داشتن دانش برنامه نویسی اقدام به طراحی سایت کنید. معروفترین سیستمهای مدیریت محتوا وردپرس و جوملا هستند. توصیه ما برای شما همان وردپرس هست و دلایلش را هم کمی بالاتر خدمتتان عرض کردم. حالا بریم ببینیم ورد پرس رو از کجا میشه تهیه کرد و چطوری میتونیم نصبش کنیم؟

ورد پرس را چطور نصب کنیم؟


وردپرس در ایران بصورت رایگان ترجمه شده است و از طریق سایت وردپرس فارسی wp-persian.com میتونید نسخه فارسی شده اون رو دانلود کنید. راهنمای نصب، و مستندات مربوط به وردپرس هم در این سایت موجود است. موقع استفاده از وردپرس شما یکسری قالب های از پیش طراحی شده رایگان هم در اختیار دارید که میتونید از اونا برخوردار بشید.

یکی از سایتهای مطرح ارائه کننده قالبهای رایگان و البته بعضیاشون هم پولی (اما ارزان) سایت همیار وردپرس hamyarwp.com می باشد. یه سری به این سایت بزنید و با توجه به سلیقه تون و البته گزینه های موجود، از بین قالبهای رایگان یا پولی یکی رو تهیه کنید.

هاست های مخصوص ورد پرس


اول یک نکته مهم رو همینجا بهتون بگم. هاست مخصوص وردپرس شاید چیز با معنایی نباشه و در واقع بیشتر یک جمله تبلیغاتی است تا علمی، چون وردپرس رو میشه روی هر هاست لینوکسی نصب کرد. اما این نوع هاست ها برای کسایی که سایتشون رو با وردپرس طراحی می کنن برای شروع کار میتونه خوب باشه. معمولا اینگونه هاست ها برای شما یکسری خدمات ویژه مثل نصب سایت و راه اندازی اولیه دارند که برای کسانی که مبتدی هستند میتونه مفید باشه.

موقع تهیه هاست برای سایت وردپرسی قبل از خرید هاست حتما با فروشنده مشاوره بگیرید و ببینید که حاضرن بصورت رایگان یا ارزان نصب اولیه رو براتون انجام بدهند یا نه؟ معمولا اگر قبلش طی کنید خیلیاشون رایگان براتون انجام میدن. چون بابت اینکه مشتری هاستشون می شوید و هر ساله یک هزینه ای بهشون میدید خیلی هم خرسند می شوند.

کار با وردپرس بعد از اینکه نصبش کردیم


بعد از اینکه وردپرس فارسی رو در هاستتون نصب کردید. یک قسمت مدیریتی داره که البته با رمز اولیه که موقع نصب بهش دادین واردش می شوید. این قسمت از سایت رو کاربرای معمولی نمی بینند و فقط شما میتونید ببینید. بقیه کاربرها فقط ظاهر خروجی سایت رو مشاهده می کنند. پنل مدیریتی شما مشابه تصویر زیر هست. البته با توجه به نسخه وردپرس شما این تصویر میتونه کمی متفاوت هم باشه.

5. سیر تا پیاز سایت داری. چگونه برای خودم سایت بسازم؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز

درسته که این پنل امکانات خیلی زیادی داره اما سه تا از اونها برای شما خیلی مهمه و برای شروع حتما با اون سه تا کار خواهید داشت. اولی مشخصات کلی سایت مثل نام سایت شما است، دومی معرفی دسته بندیهای سایت هست. سومی هم افزودن نوشته ها. با این سه تا که بتونید کار کنید به مرور زمان با بقیه چیزها هم به فراخور احتیاجتون آشنا می شوید.

سایتم را ساختم بعدش چی؟


جالبه بدونید با امکاناتی که وردپرس به شما می دهد می تونید در عرض چند دقیقه یک سایت مثلا مثل تصویر زیر برای خودتون داشته باشید.

5. سیر تا پیاز سایت داری. چگونه برای خودم سایت بسازم؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز

بعد از اینکه سایت دار شدید تازه کار شما شروع شده. اگر فکر کردید که با سایت داری داستان تموم میشه سخت در اشتباهید این تازه اول یه راهه طولانیه. شما حالا باید با توجه به نوع کارتون یکسری اطلاعات از رزومه کاری یا موارد مشابه اون رو تهیه کنید و در سایت قرار بدید.


آموزش قبلی : 4. سیر تا پیاز سایت داری. هاست چیست؟

آموزش بعدی : 6. سیر تا پیاز سایت داری. تولید محتوا برای وب سایتم.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.