خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش زبان C : سلام دنیا!

آموزش زبان C : سلام دنیا!
نویسنده : امیر انصاری
در این آموزش می خواهیم اولین برنامه خود به زبان C را بنویسم. این برنامه را در محیط ویژوال استودیو 2012 و در پروژه ای که در آموزش قبلی ایجاد کرده ایم، خواهیم نوشت. ابتدا برنامه را می نویسیم، اجرا می کنیم و خروجی آن را مشاهده می کنیم و در پایان به تشریح کدهای نوشته شده خواهیم پرداخت.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



سلام دنیا!


برنامه ای که امروز می نویسیم، کارش اینست که یک متن را با پیغام "Hello world" روی صفحه چاپ خواهد کرد. کد برنامه در ادامه آمده است :

#include <stdio.h>
#include <conio.h>

void main()
{
printf("Hello world\n");
getch();
}

برای اجرای برنامه و مشاهده خروجی آن، مشابه تصویر زیر بر روی دستور Start Debugging در نوار ابزار کلیک کنید و یا کلید F5 در صفحه کلید را بفشارید.

آموزش زبان C :
تصویر زیر خروجی این برنامه را به ما نشان می دهد.

آموزش زبان C :
در ادامه به تشریح کدهایی که نوشته ایم می پردازیم.

include#


دستور include# از آن دستوراتی است که قبل از ترجمه کد اجرا می شود. اصلاحا به این دستورات پیش پردازنده (preprocessor) گفته می شود. کار این دستور اینست که یک فایل خارجی را که حاوی کدهای از پیش نوشته شده است به برنامه ما اضافه می کند. در این درس با استفاده از دستور include# فایل های stdio.h و conio.h را به کدهایمان اضافه کرده ایم. دلیل این مساله این می باشد که برخی دستوراتی که در این مثال به آنها اشاره کردیم، در واقع توابع از پیش نوشته شده ای می باشند که در فایل های مربوطه قرار دارند.

تابع printf


تابع printf یکی از توابع داخلی زبان C می باشد. کار این تابع اینست که متنی را بر روی صفحه نمایشگر چاپ می کند. در این آموزش با استفاده از تابع printf متن Hello world را در صفحه چاپ کرده ایم.

n\


اگر دقت کنید در انتهای کلمه Hello world متن n\ را قرار داده ایم. اصطلاحا به ترکیب این دو کاراکتر New line یا خط جدید گفته می شود. قرار دادن متن n\ در انتهای یک متن منجر می شود تا متن شما شکسته شود و ادامه متن در یک خط جدید قرار بگیرد.

تابع getch


تابع getch یک کاراکتر را از کاربر دریافت می کند. دلیل قرار دادن این تابع در انتهای برنامه این بوده است که برنامه های کنسولی به محض اینکه کدها را کامپایل و اجرا می کنند، به صورت اتوماتیک بسته می شوند. در واقع اگر این تابع را در انتهای کدها قرار نمی دادیم، شما متوجه اجرای برنامه و خروجی آن نمی شدید و صرفا یک صفجه سیاه را در کسری از ثانیه می دیدید که باز می شود و بلافاصله هم بسته می شود. این تابع منتظر می ماند تا کاربر کاراکتری را وارد کند و به محض وارد کردن هر کاراکتری توسط کاربر طبیعتا برنامه خاتمه یافته و بسته می شود.

void


کلمه کلیدی void برای ایجاد توابع در زبان C کاربرد دارد. توابعی که با دستور void ایجاد می شوند معمولا هیچ خروجی را بر نمی گردانند. در اینجا با استفاده از کلمه کلیدی void تابعی با نامه main ایجاد کرده ایم. وجود تابعی با نام main در زبان برنامه نویسی C الزامی می باشد و در واقع برنامه های شما از تابع main آغاز می گردند.

void main()
{
... بدنه کد های داخل تابع ...
}


سمی کالن (;)


علامت (;) که سمی کالن نامیده می شود، تعیین کننده انتهای خط در کدهای شما می باشند. در زبان برنامه نویسی C قرار دادن سمی کالن در انتهای خطهای برنامه ضروری می باشد و عدم قرار دادن آن باعث ایجاد خطا در ترجمه (کامپایل) کد می گردد.

برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آموزش زبان C : از کجا شروع کنم؟

آموزش بعدی : آموزش زبان C : متغیرها (Variables)



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.