خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش مایکروسافت exchange server 2016 - سطوح دسترسی و permission ها

آموزش مایکروسافت exchange server 2016 - سطوح دسترسی و permission ها
در این پست قصد داریم شما را با یکی از Feature و بخش مهم Exchange server که دانستن و اشراف بدان لازم و ضروری است آشنا کنم. شما بطور حتم در سازمانتان برنامه هایی نظیر، برنامه های مالی و حسابداری، اتوماسیون و یا ERP دارید و بهتر از بنده می دانید که برای استفاده از این برنامه باید اقدام به تعریف کاربر و از آن مهمتر تخصیص دسترسی ها است. Exchange server مایکروسافت هم از این قائله مستثنی نیست و برای اینکه بتوان به کنسول آن وارد شد و تنظیمات را دستکاری کرد، مستلزم دارا بودن Permission هایی است که از قبل باید توسط Exchange Server Administrator ایجاد و تخصیص داده شود. البته برای کاربرانی که با Mail Client مثل اوت لوک با Exchange در حال اتصال و ارتباط هستند هم در Exchange server باید تعیین و مشخص شود. در کشور ما معمولا یک نفر کنسول مدیریتی Exchange server را مدیریت می کند که ممکن است همان یک نفر مدیر شبکه سازمان هم باشد و یا جدا باشد. اما معمولا در سازمان های کلان و Enterprise برای تمام سرویس های در حال اجرا، مسئول یا تیم مربوطه را دارند که این سرویس را راهبری می کنند. حالا این افراد باید بتواند در کنسول اپلیکیشن مورد نظرش اقدام به ایجاد کاربران و تخصیص دسترسی ها می کند تا هر کاربری بر اساس دسترسی هایش قدرت مانور در برنامه را داشته باشد. من سایر توضیحات تکمیلی را بصورت تصویری و در حین آموزش خدمتتان ارائه خواهم کرد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
لطفا به کنسول مدیریتی Exchange Server وارد شوید، و از feature panel سمت راست به Permission وارد شوید.



آموزش مایکروسافت exchange server 2016 - سطوح دسترسی و permission ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

ببینید دوستان همه چیز اینجاست، اینجا گروه ها و Role هایی از قبل ایجاد شده اند که اگر کاربری عضو این گروه ها شود، دسترسی های آن role را خواهد داشت.
مثلا role مربوط به view-only organization management را با دابل کلیک اجرا کنید. هر کاربری که در این رول در قسمت members قرار داشته باشد می تواند کلیه exchange server های سازمان را در حد مشاهده و دیدن، دسترسی داشته باشد. شما روی هر کدام از این رول ها که کلیک کنید، در پانل سمت راست توضیحاتی در خصوص آن رول بصورت کامل ظاهر می شود.
اما دوستان اینطور نیست که شما محدود به همین Role ها باشید، شما این امکان را دارید که خودتان بصورت دستی اقدام به ایجاد role های خودتان بصورت customize شده هستید. برای اینکار از نوار ابزار بالای فرم دکمه + را کلیک کنید تا پنجره شکل زیر ظاهر شود.

آموزش مایکروسافت exchange server 2016 - سطوح دسترسی و permission ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

شما پس از وارد کردن نام این role باید write scope را مشخص کنید. write scope بصورت پیشفرض Default است ولی می توانید آن را به یک OU خاص تخصیص دهید. مثلا با فعال سازی گزینه organization unit، نام ou مورد نظرتان را وارد کنید.
حالا به سراغ roles هایی که این role می تواند انجام دهد می روید.در قسمت roles دکمه + را کلیک کنید.

آموزش مایکروسافت exchange server 2016 - سطوح دسترسی و permission ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

از بین role های موجود باید آن رول های که مد نظر دارید را انتخاب کنید. من در اینجا رول Journaling که قبلا شما را با آن آشنا کردیم و رول mail recipient را انتخاب کردم. پس هر کسی که member این Role باشد، این دو feature را می تواند مدیریت کند.
بدین ترتیب با کلیک دکمه دکمه save رول را ذخیره کنید.
اگر در سازمان تان شما به تنهایی کار با کنسول Exchange را انجام می دهید، به احتمال زیاد نیاز ندارید که برای کاربران رول و سطح دسترسی ای تعریف کنید.


برای مشاهده سرفصلهای آموزش Microsoft Exchange server 2016 ، لطفا اینجا کلیک کنید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.