خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آشنایی با پردازنده : نیمه هادی ها (SEMICONDUCTORS)

آشنایی با پردازنده : نیمه هادی ها (SEMICONDUCTORS)
نویسنده : امیر انصاری
یک ریز پردازنده (microprocessor) از لایه ای از مدارهای الکترونیکی ساخته شده است که معنای واقعی کلمه روی ماده ای به نام سیلیکون حک شده اند. سیلیکون یکی از عناصری است که در طبیعت به وفور یافت می شود. در واقع، بعد از اکسیژن، سیلیکون بیش از هر عنصر دیگری در دسترس می باشد، و شما به سادگی می توانید آن را در ساحل ها و در سنگ ها و شن و ماسه ها پیدا کنید. اگر چه، سیلیکون مورد استفاده برای ساخت مدارهای مجتمع در کوارتز سفید (white quartz) یافت می شود.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



سیلیکون (Silicon) ماده اولیه و اصلی تشکیل دهنده مدارهای مجتمع (تراشه ها) می باشد که برای ساخت پردازنده و در نهایت کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل استفاده از سیلیکون این می باشد که یک نیمه هادی (نیمه رسانا) عالی است. یک نیمه هادی (semiconductor) ماده ای است مه نه هادی است و نه عایق، اما می تواند به صورت شیمیایی به هر دوی اینها تبدیل شود.

شما ممکن است تاکنون متوجه شده باشید که بسیاری از مکان هایی که شرکت های تولید کننده تکنولوژی بالا در آن قرار دارند نام سیلیکون در اسامی شان موجود می باشد، بعنوان مثال Silicon Valley (کالیفرنیا)، Silicon Alley (نیویورک) و Silicon Glen (اسکاتلند) قرار دارند که از این اسم سیلیکون بهره برده اند.

هادی ها (Conductors) و عایق ها (Insulators)


هادی ها موادی هستند که اجازه می دهند جریان الکتریکی از میان آنها عبور کند. موادی مانند مس، آلومینیوم، و یا طلا هادی های خوبی هستند، زیرا دارای الکترونهای آزادی هستند که جریان الکتریسیته از طریق آنها عبور می کند.

از سوی دیگر، ماده ای که اجازه نمی دهد جریان برق از میانش عبور کند، عایق نامیده می شود. موادی مانند لاستیک، چوب، و یا شیشه الکترونهای آزاد زیادی ندارند تا جریان الکتریسیته را عبور بدهند.

در این میان، نیمه هادی ها از طریق تغییرات شیمیایی، می توانند هم به هادی و هم به عایق تبدیل گردند. سیلیکون یک نیمه هادی می باشد. اگر سیلیکون با فسفر (phosphorus) ترکیب شود می تواند دارای الکترونهای آزاد گردد و به یک هادی تبدیل شود و هنگامیکه با بور (boron) ترکیب شود، الکترونهای آزادش را از دست می دهد و به یک عایق تبدیل می گردد. با ترکیب فسفر یا بور با سیلیکون می توان آن را تبدیل به یک هادی و یا عایق کرد، این ویژگی به سیلیکون امکان می دهد تا یک ماده عالی برای استفاده در ترانزیستورها و سایر اجزای الکترونیکی باشد.

برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آشنایی با پردازنده : سیستم هگزادسیمال (Hexadecimal)

آموزش بعدی : آشنایی با پردازنده : ترانزیستور (TRANSISTOR)

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز