خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


15 خاصیت کرفس

15 خاصیت کرفس
کرفس کاهش سطح کلسترول و درد آرتروز، کمک به کاهش وزن، سم زدایی بدن و همچنین فشار خون بالا را کاهش می دهد و به طور کلی باعث بهبود سلامت کلیه می شود.این سبزی منبع بسیار عظیمی از ویتامین C است و از این رو بسیار مفید برای سلامتی است. کرفس گیاهی از خانواده Apiaceae است و همانطور که گفتیم از دسته سبزیجات است و در جای جای جهان می توان این سبزی را به وفور پیدا کرد و بخش جدایی ناپذیر در برخی غذاها است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
منشا این سبزی به احتمال زیاد به مناطق مدیترانه ای و آفریقای شمالی می رسد. از آنجایی که گفته شده است که گونه های ابتدایی گونه های کرفس در آرامگاه پادشاه توت(King Tut) یافت می شود و یک گیاه شبیه به آن چندین بار در اسطوره و تاریخ مدیترانه اشاره شده است. این گیاه در حال حاضر در سراسر جهان کشت می شود و بخشی از هر آشپزی در آمریکا، ایرلند، ژاپن و استرالیا است. برای استفاده در آشپزی، این سبزی بیشتر در سوپ ها و سالاد ها یافت می شود(فکر کنم خورشت کرفس یادشون رفته) و همین طور به چاشنی در برخی خوراک ها است. در ضمن این سبزی به عنوان میان وعده هم مصرف می شود چرا که در عین حال پر کننده معده و سیر کننده است، ولی چاق کننده نیست(بسیاری را حتما دیده اید که از این سبزی در فصول رزِم یا کلا برای لاغری استفاده می کنند).


آمار تغذیه کرفس:

کرفس حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، سدیم، مس، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم است. همچنین این سبزی شامل اسیدهای چرب و ویتامین ها شامل ویتامین A، K، C، E، D و ویتامین B (تیامین، ریبوفلاوین، اسید فولیک، ویتامین B6 و ویتامین B12) به انضمام فیبر است.

مزایای بهداشتی کرفس

مزایای سلامت کرفس عبارتند از:

1- کاهش سطح کلسترول خون

هر روز خوردن کرفس ممکن است کلسترول مسدود کننده شریانی (LDL یا "کلسترول بد") را کاهش دهد. فتالیدهای(phthalides) موجود در این گیاه باعث ترشح آبسه های صفراوی می شوند که باعث کاهش سطح کلسترول می شود. کلسترول کمتر به معنای پلاک کمتر در دیواره شریان ها و بهبود عمومی در سلامت قلب است. در پاراگراف قبلی به فیبر موجود در این سبزی اشاره شد، فیبری که در این سبزی یافت می شود، کلسترول را خارج جریان خون را از بین می برد و باعث تقویت سلامت قلب و عروق شود.

2- سم زدایی بدن

این سبزی به عنوان آنتی اکسیدان هم عمل می کند و در حقیقت، تمام قسمت های کرفس از قبیل دانه ها، ریشه ها و برگ ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد. خوردن این سبزیجات به طور مرتب برای جلوگیری از بیماری کلیه، پانکراس، کبد و کیسه صفرا کمک می کند.

3- کاهش فشار خون

کرفس حاوی فتالید است که ترکیبات شیمیایی ارگانیک بوده که می تواند سطح هورمون استرس را در خون شما کاهش دهد. همچنین به رگ های خونی بدنتان امکان باز تر شدن هم می دهد به این ترتیب، خون شما بیشتر به حرکت می کند و همین موضوع باعث کاهش فشار می شود. این سبزی حاوی پتاسیم هم هست که به عنوان یک وازودیلاتور عمل می کند و فشار خون را کاهش می دهد. هنگامی که فشار خون کاهش می یابد، استرس کمتری در کل سیستم قلبی عروقی وجود خواهد داشت. بالطبع همین موضوع در سکته های قلبی موثر خواهد بود.

4-جلوگیری از عفونت دستگاه های اداری

دانه های کرفس در از بین بردن اسید اوریک موثر هستند زیرا معمولا برای خواص دیورتیک آن استفاده می شود، به این معنی که آن را ادرار می کند. بنابراین، آن را برای افراد مبتلا به اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی، التهاب مثانه، و سایر شرایط مشابه مناسب است. دانه ها همچنین در جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری در زنان کمک می کنند.

5-کاهش درد آرتروز

کرفس برای افرادی که مبتلا به آرتروز، روماتیسم و نقرس هستند، عالی است. دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش تورم و درد در اطراف مفاصل کمک می کند. همچنین می تواند رشد بافت را در مفاصل ملتحمه افزایش دهد.

6-جلوگیری از سرطان

کرفس شامل فتالید ها، فلاونوئیدها و پلی آتییلن ها است. این ترکیباتی که نام برده شدند، سم زدایی از مواد سرطان زا در بدن انسان را انجام می دهند. همچنین کرفس حاوی کومارین ها می باشد که که فعالیت برخی سلول های سفید خون را تقویت می کند که می تواند به طور موثر سرطان را نیز درمان کند. این اجزای آنتی اکسیدان رایکال های آزاد شناور در بدن را جستجو می کنند و آنها را از بین می برد قبل از اینکه بتوانند شرایطی مانند سرطان ایجاد کنند.

15 خاصیت کرفس . آموزشگاه رایگان خوش آموز

7-تقویت سیستم ایمنی

کرفس دارای مقادیر زیادی ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان ها است. کرفس به میزان قابل توجهی قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و آن را فعال تر و کارآمد تر می کند. خوردن این سبزی غنی از ویتامین C به طور مرتب می تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی شما را کاهش دهد و همچنین در برابر انواع بیماری های دیگر محافظت کند.

8-کاهش علائم آسم

ویتامین C موجود در کرفس از آسیب های رادیکال آزاد جلوگیری می کند و همچنین دارای خواص ضد التهابی است که شدت بیماری های التهابی مانند آسم را کاهش می دهد.

9-بهبود سلامت قلب

وجود میزان قابل توجهی از ویتامین C، فیبر و سایر مواد شیمیایی ارگانیک در ریشه های کرفس باعث افزایش سلامتی قلب و عروق می شود.

10-تنظیم مایعات

کرفس غنی از سدیم و پتاسیم است و هر دوی این مواد معدنی برای تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کنند.

11-کاهش میگرن

حضور کومارین ها در کرفس می تواند بیماری های میگرنی را تسکین دهند.در این خصوص مکانیزم دقیقی ارائه نشده ولی اما تحقیقات اشاره به جلوگیری آزادی اکسید نیتریک در مغز، که می تواند باعث سردرد و میگرن شود، می کند.

12-درمان روماتیسم

عصاره کرفس که حاوی 85% 3-n-butylphthalide است، در درمان آرتروز و درد عضلانی موثر است.

13-کنترل دیابت

برگ های کرفس برای درمان بیماری های مختلف دیابتی خورده می شوند. البته این هم به دلیل وجو مقادیر زیادی فیبر در این سبزی است و همین مورد نشان داده که در مدیریت علائم دیابت کمک می کند.

14-آرامش اعصاب

مقادیر زیادی کلسیم در این سبزی وجود دارد و به همین دلیل معمولا برای آرام کردن اعصاب استفاده می شود.

15-کاهش وزن

مطمئنا کسانی را دیده اید که برای کاهش وزن، کرفس را در برنامه و رژیم غذایی شان گنجانده اند. مصرف منظم آب کرفس قبل از غذا می تواند به کاهش وزن بدنتان کمک کند.چرا که بسیار کم کالری است و از آنجایی که محصولی غنی از فیبر است، پس پر کننده هم است و معده را پر می کند و با پر کردن معده، گرایش و هوس به غذا خوردن و یا حداقل پرخوری را جلوگیری می کند (قابل توجه قهرمانان سر سفره غذا) و به شما در حفظ وزن بدون احساس گرسنگی در تمام طول زمان کمک کند!

مزایای دیگر

کرفس کمک می کند تا از بسیاری از بیماری ها و بیماری هایی که شامل نوریت، یبوست، آسم، فشار خون بالا، کاتارا، خستگی ذهنی، اسیدوز، کم خونی، چاقی و سل است، جلوگیری شود. همچنین در بهبود سلامت کلی و قدرت دندانها هم کمک می کند.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز