خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت CPU و GPU و APU چیست

تفاوت CPU و GPU و APU چیست
با پیشرفت تکنولوژی و تولید دستگاه ها و تکنولوژی های رنگارنگ و جور واجور و البته ضروری، ممکن است کمی حفظ کردن و یاد گرفتن اصلاحات سخت افزاری کامپیوتر کمی گیج کننده به نظر برسد. در این پست تصمیم داریم به بررسی تفاوت CPU، GPU و APU بپردازیم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
واحد پردازش مرکزی یا همان CPU چیست؟



تفاوت CPU و GPU و APU چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

برای CPU در همین وب سایت یک دوره ای تهیه دیده شده است که اگر علاقمند به فراگیری عملکرد دقیق CPU هستید، پیشنهاد می کنیم که سری به این دوره بزنید. برای مشاهده این دوره می توانید به این لینک مراجعه کنید. اما قصد دارم به صورت مختصر توضیحی در مورد CPU به شما ارائه دهم.
CPU در واقع مغز کامپیوتر شما است، این قطعه سخت افزاری تقریبا دست در همه تمام وظایف و محاسبات انجام شده دارد. اکثر پردازنده های PC های مدرن با دارا بودن چندین هسته یا Core مجزا، چندین Task را یکباره handle می کنند. و عملکرد کلی در گیگا هرتز (GHz) اندازه گیری می شود. ه عنوان مثال، اگر CPU ای دارای clock speed of 2.4GHz باشد، باید بتواند تا 2/2 میلیارد دستورالعمل را در یک ثانیه پردازش کند. وقتی صحبت از تولید کنندگان CPU به میان می آید، به خودی خود هم پای کمپانی های غولی چون Intel و AMD هم به بحث باز می شود. شاید Intel به گفته‌ی خیلی از کارشناسان سر تر از AMD باشد ولی روی هم رفته هر دو کمپانی پردازنده های بسیار خوب و قدرتمندی را برای پردازش ها و انجام کارهای مختلف متناسب با نیاز شما روانه بازار کرده اند. اما مدل های CPU ها با هم فرق دارد. فرقی نمی کند که Intel یا AMD آن را تولید کرده باشد. هر چند که عملکرد CPU های این کمپانی شاید در عمل یک نتیجه را به دست کاربر برسانند اما از بحث عملکرد تفاوتهای زیادی با هم دارند. مدل های مختلف بر اساس ویژگی های و Feature هایی که آنها ساپورت می کنند باید انتخاب شوند. مثلا شما که فقط قرار است وب گردی و مشاهده ایمیل و نهایتا فیلم و موزیک گوش کردن را با سیستم انجام دهید، نیازی نیست CPU خیلی گران قیمتی تهیه کنید، قیمت پردازنده ها بر اساس Feature و قابلیت هایی که ارائه می دهند تعیین می شود.

تفاوت پردازنده های Core i5 و Core i7 با پردازنده های Intel Xeon
فعال سازی قابلیت Hyper threading در CPU
مقایسه پردازنده های i5 با i7
تفاوت Cpu های 32-bit و 64-bit
واحد پردازش گرافیکی (GPU) چیست؟

تفاوت CPU و GPU و APU چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

GPU در کامپیوتر اساسا مسئول آنچیزی که در صفحه نمایش یا مانیتور مشاهده می شود، است. معمولا دو نوع GPU وجود دارد: integrated یا یکپارچه که در مادربرد به صورت Onboard قرار گرفته شده و دیگری dedicated یا اختصاصی و جدا که شما ان را خریداری می کنید. GPU های integrated فضایی با تراشه CPU را به اشتراک می گذارند، در حالی که GPU های اختصاصی قطعات جداگانه ای از سخت افزار هستند که به یک BUS جداگانه وصل شده اند. GPU ها برای کارهایی بزرگ که قدرت زیادی را طلب می کنند طراحی شده اند. از جمله این کارهای بزرگ می توان به بازی سازی، VR، video editing همه وظایف مربوط به GPU ها هستند، در حالی که CPU مغز متفکر و کاپیتان سیستم است ولی GPU هم آماده پذیرش بیشترین کارها است.
واحد پردازش شتاب (APU) چیست؟

تفاوت CPU و GPU و APU چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

APU یک اصطلاح است که AMD با نام GPU به یک معماری پردازنده integrated شد. هسته پردازش گرافیکی و هسته های پردازش استاندارد، هر دو حافظه و حافظه پنهان خود را share می کنند و داده ها از طریق یک bus منتقل می شود. اما مزیت APU چیست؟ داشتن CPU و GPU در یک مکان باعث می شود که قدرت پردازش به شکل کارآمدتری افزایش یابد بعلاوه اینکه GPU و CPU یکپارچه، انرژی به شکل موثرتری نسبت به حالت CPU و GPU جدا مصرف می شود. امروزه بسیاری از APU های مدرن برای بازی های غیر فشرده به اندازه کافی قدرتمند هستند. اولین APU، با استفاده از کدنویسی Llano، توسط AMD در سال 2011 منتشر شد. اما این پروژه در حدود سال 2006 انجام شده است. اما از اینکه اینتل در همه این موارد وجود دارد، متعجب خواهید شد. اغلب پردازنده های اینتل نیز از گرافیک یکپارچه استفاده می کنند. به عنوان مثال، اینتل Core-i7-8700K، که معمولا با یک GPU اختصاصی integrated شده است، اما با اینکه در این زمینه تکنولوژی intel و amd مشابه یکدیگر است، اما اینتل از لفظ APU استفاده نمی کند.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز