خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


مجازی سازی سرورها(Virtual کردن) چیست

مجازی سازی سرورها(Virtual کردن) چیست
مجازی سازی را برای شفاف تر کردن و باز کردن قصد داریم با ذکر مثالی عرض کنیم، امروزه روز، مجازی سازی سرورها اهمیت بسیار زیادی بین مدیران و مهندسان شبکه پیدا کرده است و وقتی طیف بسیار گسترده ای از مهندسان و کارشناسان به سمت این تکنولوژی پر رونق و سود آور گسیل کرده است، حتما مزایای و قابلیت های بسیاری در آن نهفته است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
مثلا فرض کنید که شرکت شما یک سرور HPE DL 580 G9 را خریداری کند، خب، برای خرید همچین سروری با کانفیگ خوب، چند صد میلیون تومان شرکت شما باید هزینه کند. اما آیا مقرون به صرفه است که فقط برای راه اندازی یک اپلیکیشن از این سرور استفاده شود؟ قطعا خیر. شما توسط تکنولوژی مجازی سازی این امکان را دارید که در یک سرور فیزیکی چندین سرویس و اپلیکیشن را در قالب سرورهای جداگانه پیاده سازی و اجرا کنید. مثلا در یک سرور می توانید 10 ماشین مجازی ایجاد کنید که هر کدام از اینها(VMها) عهده دار یک Role یا ارائه دهنده یک سرویس خاص به کاربران و مشتریان باشد. حالا اگر مجازی سازی نبود، به جای یک سرور باید 10 سرور جداگانه خریداری می کردید. خب، همین مورد باعث می شود که انعطاف پذیری شما بسیار زیاد کاهش پیدا کند(البته بحث انعطاف پذیری شاید در VMware workstation چندان ملموس نباشد ولی در دیتاسنترها و مخصوصا در محصول VMware VSphere قطعا قضیه فرق خواهد داشت).


وقتی مجبور به تهیه سرورهای بیشتر باشید، متقابلا هزینه های بیشتری را هم متقبل خواهید شد. چون هزینه هر سرور را جداگانه باید بپردازید. همین باعث افزایش هزینه های دیتاسنتر خواهد شد. ولی با استفاده از تکنولوژی های مجازی سازی تا حد بسیار زیادی می توانید این هزینه ها را متوقف کنید.
خب عزیزان با کاهش تعدد سرورها، نتیجه چه خوهد شد؟ در پاگراف قبلی اشاره به این موضوع شد که هزینه ها کاهش پیدا خواهد کرد و نتیجه بعدی آن کاهش تعداد سرورها در دیتاسنتر خواهد شد. هر چه تعداد سرور کمتر باشد نتیجتا مصرف انرژی کاهش پیدا می کند و کاهش مصرف انرژی کاهش هزینه های مصرف انرژی را در پی خواهد داشت. چون هم تعداد سرورها کاهش یافته و هم اینکه برای Cooling و خنک کردن فضای دیتاسنتر هم انرژی کمتری مصرف خواهد شد. پس صرفه جویی هزینه یکی از مزایای دیگر این تکنولوژی است و مزیت دیگر آن کاهش گرمای تولید شده است. هر چه تعداد سرورهای یک دیتاسنتر بیشتر باشد متقابلا گرمای بیشتری هم از سرورها تولید خواهد شد. با کاهش تعداد سرورها، کاهش گرمای تولید شده را هم به مزایای مجازی سازی اضافه کنید.
شما برای راه اندازی هر سرور نیاز به Device های جداگانه دارید. مثلا هر سرور باید RAM، CPU، هارد دیسک و کارت شبکه جدا داشته باشد. اما در با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی این منابع را بین ماشین های مجازی می توانید بر حسب نیاز و صلاح دید خودتان تقسیم و یا Share کنید. مثلا سرور شما 32 گیگابایت رم دارد و شما می توانید این میزان RAM را بین چندین ماشین مجازی یا بصورت Shared و یا بصورت Dedicate تخصیص دهید. سرورها این قابلیت را دارند که تعداد زیادی کارت شبکه را در خود داشته باشند. شما با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی می توانید ترافیک های مختلف از یکدیگر تفکیک کرده که این مهم یکی از دلالیل افزایش کارایی و Performance و همچنین رضایتمندی مشتریان و کارکنان شرکت شما خواهد بود.
دور نیست زمان هایی که هر واحد در هر شرکت یک سرور جداگانه داشت و سرورها در زیر مدیر آن واحد قرار داشتند و همین رسیدگی به سرورها را برای Admin های شبکه مشکل می کرد. ولی مجازی سازی باعث جمع شدن این سرورهای فیزیکی و حتی از دور خارج کردن آنها و انتقال آنها به محیط مجازی سرورها و همچنین در یک نقطه مرکزی به نام دیتاسنتر شده است. پس از پراکندگی سرورها جلوگیری به عمل خواهد آمد.
انشالله من در دوره های VMWare VSphere خیلی دقیق تر و ریزتر به این مزایا که خیلی بیشتر از موارد مطرح شده است، وارد خواهم شد و آنها را بررسی خواهیم کرد. از آنجایی که این دوره مربوط به نرم افزار VMWare Workstation است پس مجازی سازی را در این نرم افزار مجازی ساز درجه دو شرکت VMWare بررسی می کنیم.

مجازی سازی سرورها(Virtual کردن) چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در واقع تصویری را که در بالا مشاهده می کنید، نحوه عملکرد نرم افزار مجازی ساز VMWare Workstation را نشان می دهد. این لایه ها را از پایین ترین لایه یعنی لایه سخت افزار تشریح می کنیم. ر پایین ترین لایه یا لایه سخت افزار شما Device ها یا سخت افزارهای فیزیکی سیستم تان را خواهید داشت. با کنار هم قرار دادن و Arrange این سخت افزارها، آماده سازی نصب سیستم عامل فراهم می شود. یعنی در لایه دوم سیستم عامل شما که مثلا ویندوز 10 است می تواند قرار بگیرد. این ویندوز در حقیقت سوار بر سخت افزار سیستم شما شده است. در لایه بالاتر شما Virtualization Software را خواهید داشت. دلیلی اینکه به VMWare Workstation، نرم افزار مجازی ساز درجه دو گفته می شود همین است. یعنی این نرم افزار در دل سیستم عامل دیگر نصب و اجرا می شود. نرم افزار مجازی ساز VMWare Workstation در این لایه قرار گرفته و نصب و اجرا می شود و در لایه بالا که لایه VM است، میتوانید Virtual machine های خودتان را نصب و اجرا کنید. در واقع ویندوزها یا سیستم عامل های دیگری را توسط این نرم افزار مجازی ساز در دل سیستم عامل ویندوز دیگری بارگزاری می کنید. الزامی هم نیست که حتما همه سیستم عامل ها ویندوز باشند شما حتی توسط این نرم افزار می توانید سیستم عامل لینوکس و ویندوز را با هم نصب و Load کرده و آنها را با هم شبکه کنید و تست های لازم را بگیرید. حتی از منابع سیستم فیزیکی بصورت جداگانه به این VM ها تخصیص دهید. مثلا CPU Core i7 دارید که 2 هسته آن را برای یکی از این VM ها و یک هسته آن را برای OS دیگر اختصاص دهید. یعنی بصورت مجازی و Logical اقدام به تخصیص منابع به Guest os ها می کنید. در آموزش های آتی این صحبت ها را بصورت ملموس تر درک خواهید کرد.

برای مشاهده سایر سرفصل های آموزشی VMWare Workstation، لطفا اینجا کلیک کنید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.