خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


19. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . برقراری ارتباط با پایگاه داده (آشنایی با ADO.NET)

19. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . برقراری ارتباط با پایگاه داده (آشنایی با ADO.NET)
نویسنده : امیر انصاری
در آموزشهای قبلی این مجموعه به مقدمات برنامه نویسی در محیط ویژوال استودیو دات نت پرداختیم. در انتهای آموزش 18 شما را ارجاع دادیم که آموزشهای مربوط به پایگاه داده اس کیو ال سرور را مطالعه کنید، چرا که از این آموزش به بعد به بحث ارتباط بین محیط برنامه نویسی ویژوال استودیو دات نت با پایگاه داده اس کیو ال سرور خواهیم پرداخت.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



اگر آموزشهای قبلی را ندیده اید، به مطالعه این آموزش نپردازید، در واقع این آموزش یک مجموعه سریالی است که مطالب آن بصورت تنگاتنگ در ارتباط با یکدیگر می باشند. برای شروع این دوره آموزشی بر روی لینک آغاز دوره آموزشی کلیک کنید.

آغاز دوره آموزشی

فهرست آموزشهای دوره آموزش برنامه نویسی به زبان ساده از مبتدی تا پیشرفته بصورت کاملا کاربردی

نحوه برقراری ارتباط بین محیط ویژوال استودیو دات نت با نرم افزار پایگاه داده اس کیو ال سرور


یک نکته را در ابتدای کار به شما بگویم، کار ارتباط بین محیط برنامه نویسی و نرم افزارهای پایگاه داده یک کار بسیار پیچیده می باشد، اما شما لازم نیست تا نگران این پیچیدگی باشید، چرا که برنامه نویسان مایکروسافت قبلا این پیچیدگی را برطرف کرده اند و ابزارهای واسطی برای این کار طراحی کرده اند که اصطلاحا به آنها Provider گفته می شود. حتی کار را از اینهم ساده تر کرده اند و برنامه های میانی دیگر نوشته اند که آن برنامه ها با این Provider ها ارتباط برقرار می کنند. پس کار شما این وسط چیست؟

شما صرفا باید یکسری استانداردها را که برنامه نویسان مایکروسافت طراحی کرده اند رعایت کنید و صرفا با رعایت این استانداردها به سادگی می توانید با پایگاه های داده مختلف ارتباط برقرار سازید. هر چند در این سری از آموزشها صرفا به نحوه برقراری ارتباط با پایگاه داده اس کیو ال سرور خواهیم پرداخت، اما دانستن اصول کلی این کار به شما کمک خواهد کرد تا براحتی نحوه ارتباط با سایر نرم افزارهای پایگاه داده مانند اوراکل، مای اس کیو ال و ... را نیز درک کنید.

آشنایی با ADO.NET


ADO.NET یک کتابخانه از کدهای از پیش نوشته شده توسط مایکروسافت است که کارش برقراری ارتباط با پایگاه های داده مختلف می باشد. در این مجموعه آموزشی ما با استفاده از ADO.NET به پایگاه داده اس کیو ال سرور وصل خواهیم شد، اطلاعات موجود در آن را بازیابی خواهیم کرد، اطلاعات جدیدی را به اس کیو ال سرور اضافه خواهیم کرد، همچنین اطلاعات موجود را ویرایش و یا حذف نیز خواهیم کرد.

این مواردی که به آنها اشاره کردم 4 عملیات اصلی در ارتباط با پایگاه داده می باشد. یعنی افزودن، ویرایش، حذف، و بازیابی اطلاعات. شما با دانستن نحوه انجام این 4 عملیات عملا به یک برنامه نویس با توانایی کار با پایگاه داده تبدیل خواهید شد و می توانید به سادگی اطلاعات مختلفی را در دیتابیس ذخیره و بازیابی کنید.

ADO.NET در حالت کلی چند شیء بسیار مهم دارد که برای برقرار ارتباط با پایگاه داده باید با آنها یک آشنایی اولیه پیدا کنیم:

  • Connection : شیء Connection (کانکشن : اتصال) وظیفه اش برقراری ارتباط با پایگاه داده است. بدین نحوه که بستر ارتباطی لازم را برای شما فراهم می کند. همانطور در آموزشهای پایگاه داده اس کیو ال سرور دیدید هنگام باز کردن اس کیو ال سرور یکسری اطلاعات ورود مانند نام سرور، نام کاربر، و کلمه عبور از شما گرفته می شد. در اینجا شیء کانکشن بدون اینکه شما مجبور باشید وارد محیط اس کیو ال سرور شوید، این اطلاعات را در داخل محیط برنامه نویسی از شما می گیرد و شما با استفاده از این اطلاعات بدون باز کردن اس کیو ال سرور به یکسری از امکانات آن دسترسی پیدا می کنید.

  • Command : شیء Command (کامند : دستور) وظیفه اش اجرای یک دستور در پایگاه داده است. در واقع اگر با آموزشهای موجود در دوره پایگاه داده بخواهیم مقایسه کنیم، این شیء معادل همان اسکریپتهایی که شما در محیط Query می نوشتید و اجرا می کردید می باشد.

  • DataAdapter : شیء DataAdapter (دیتا آداپتر : مبدل داده ها) وظیفه اش اینست که اطلاعات را از اس کیو ال سرور بخواند و به محیط برنامه نویسی دات نت بیاورد. اگر از دوره پایگاه داده به خاطرتان باشد وقتی که دستورات SELECT را در Query ها می نوشتیم، خروجی آنها در قالب یک جدول در قسمت پایین Query به ما نمایش داده می شد، شیء دیتا آداپتر دقیقا همان خروجی ها را به محیط دات نت می آورد.

در ادامه این مجموعه آموزشی بصورت کاربردی با تک تک اشیاء ADO.NET کار خواهیم کرد و نحوه استفاده از آنها را فرا خواهیم گرفت. همینطور طی این آموزشها شما را با اشیاء برنامه نویسی و کلا برنامه نویسی شیء گرا نیز آشنا خواهیم کرد.


آموزش قبلی : 18. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . ذخیره سازی اطلاعات برنامه

آموزش بعدی : 20. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . ایجاد اتصال به پایگاه داده با شیء Connection



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.