خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر

بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر
نویسنده : امیر انصاری
در اینجا یک واقعیت ساده داریم: هنگامی که یک کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنید، هر کدام از این قسمتها نصف (half) کیک می باشند. به عنوان یک کسر (fraction) شما آن را به شکل ½ می نویسید. در شکل 1-9، نیمۀ سایه دار، نصف کیک می باشد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر
هر کسر از دو عدد تشکیل شده است که با یک خط از یکدیگر جدا شده اند، که به آن خط کسری (fraction bar) می گویند. این خط می تواند مورب یا افقی باشد - بنابراین شما می توانید این کسر را به هر کدام از دو شکل زیر بنویسید:

بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر
عدد بالای خط کسری، صورت کسر (numerator) نامیده می شود. صورت کسر بیان می کند که شما چند تکه دارید. در این مورد، شما یک تکه سایه دار شده از کیک را دارید، پس صورت کسر شما 1 می باشد.

عدد زیر خط کسری، مخرج (denominator) نامیده می شود. مخرج کسر به شما می گوید که کل کیک به چند قسمت مساوی تقسیم شده است. در این مورد، مخرج کسر 2 می باشد.

به طرز مشابهی، وقتیکه یک کیک را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید، هر تکه، یک سوم از کیک می باشد (شکل 2-9 را ببینید).

بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر
این بار، تکه سایه دار یک سوم (⅓) از کیک می باشد. دوباره، صورت کسر به شما می گوید، چند تکه دارید، و مخرج کسر به شما می گوید کل کیک به چند قسمت مساوی تقسیم شده است.

شکل 3-9 چندین مثال بیشتر، از روشهای مختلف نمایش بخش هایی از کل در قالب کسرها را به شما نشان می دهد.

بریدن یک کیک به قسمتهای کوچکتر
در هر مورد، صورت کسر به شما می گوید، چند تکه سایه دار شده اند، و مخرج کسر به شما می گوید، در مجموع چند تکه وجود دارد.

یادتان باشد: خط کسری، به معنای علامت تقسیم نیز می باشد. به عبارت دیگر ¾ به معنای 4 ÷ 3 نیز می باشد. اگر شما سه کیک بردارید و آن را بین 4 نفر تقسیم کنید، به هر نفر ¾ کیک می رسد.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.