خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت فرمت معمولی و Quick format

تفاوت فرمت معمولی و Quick format
با موضوع بسیار جالب دیگری از وب سایت خوش آموز در خدمت شما عزیزان هستیم، موضوعی که حتما بسیار در مورد آن شنیده اید و یا حتی با آن کار هم کرده اید. Quick Format و فرمت معمولی دیسک ها و یا Flash Memory ها را حتما به دفعات انجام داده اید که در این مقاله می خواهیم تفاوت این دو نوع فرمت را با هم بررسی کنیم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
وقتی قصد فرمت یک Flash Memory را دارید و یا می خواهید پارتیشن جدید در هارددیسک خود ایجاد کنید حتما با گزینه Quick Format برخورد خواهید کرد که بصورت پیش فرض تیک این گزینه فعال است و اگر این تیک را بردارید و گزینه را غیر فعال کنید فرمت بصورت عادی انجام خواهد شد.



تفاوت فرمت معمولی و Quick format . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در فرمت معمولی کلیه سطح یا Surface پارتیشن و سلول های آن در ابتدا چک می شود و هر سلول بصورت تک به تک فرمت می شود و اگر یک یا هر Sector ای در دیسک مورد نظر خراب باشد یا به اصطلاح Bad Sector باشد روی آن Sectore معیوب اطلاعاتی نوشته نمی شود و این تقریبا فاجعه است اگر اطلاعات شما در فضای خراب دیسک نوشته و ذخیره شود. اما امروزه تقریبا تکنولوژی ساخت و تولید هارد دیسک بسیار پیشرفت کرده است و این مشکل تا حد بسیار زیادی برطرف شده است (نه بصورت کامل)
یک پارتیشن را در دیسک خود در نظر بگیرید در بخشی از فضای این پارتیشن یک جدولی با نام Fat قرار گرفته است(Fat = File Allocation Table). وقتی که شما یک فایل را در این پارتیشن ذخیره می کنید محل دقیق ذخیره سازی آن بر روی هارد دیسک در این جدول ذخیره می شودو زمانی که شما آن فایل را اجرا می کنید دیسک شما باید آن فایل را پیدا کرده و در اختیار شما قرار دهد اما برای یافتن این فایل یا فایلها کل هارد دیسک را جستجو نمی کند بلکه به جدول Fat مراجعه کرده و اطلاعات و محل ذخیره سازی این فایل را یافته و مطابق آن، فایل مربوطه را در اختیار شما قرار می دهد.

نکته: این اطلاعات که در Fat ذخیره می شوند در واقع اطلاعات هویتی و شناسایی یک فایل است که در آن ذخیره شده است.این اطلاعات در واقع دیتا یا اطلاعات واقعی نیستند ولی توسط همین اطلاعات موجود در جدول Fat ، دیسک اطلاعات را یافته و در اختیار شما قرار می دهد به این اطلاعات ذخیره شده در Fat به اصطلاح MetaData هم گفته می شود در واقع این MetaData سیستم را برای یافتن فایل ها راهنمایی می کند.

در Quick Format سطح دیسک یا کلیه سطوح Surface دیسک را چک نمی کند بلکه فقط این جدول(FAT) را پاک یا Erase می کند. اگر این جدول پاک شود کل آدرس هایی که محل ذخیره سازی اطلاعات در آن بود از بین می رود و اطلاعات آن پارتیشن یا هارد دیسک فاقد آدرس شناسایی می شوند پس به دلیل پاک شدن این جدول، پارتیشن به صورت خالی نمایش داده خواهد شد و اطلاعات جدید بر روی اطلاعات قبلی Overwrite خواهد شد.
به همین دلیل است که مراحل Quick Format بسیار سریعتر از فرمت معمولی انجام می شود و سریعتر به پایان می رسد.
هر زمان که از سلامت و سالم بودن Surface دیسک یا فلش خود اطمینان داشتید از Quick Format استفاده کنید البته قبلا هم گفتیم تقریبا در 99% موارد، به دلیل پیشرفت در تکنولوژی ساخت، این مشکل برطرف شده است.

نمایش دیدگاه ها (1 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز