خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تعریف دیوایس های Hub, Repeater, Bridge, Switch, Router در شبکه

تعریف دیوایس های Hub, Repeater, Bridge, Switch, Router در شبکه
در این پست آموزشی همانطور که از موضوع آن مشخص است، قرار است در مورد Device هایی مانند Hub, Repeater, Bridge, Switch, Router, Gateways صحبت کنیم که برای هر کدام از این موارد توضیحاتی را در ذیل قرار داده ایم.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار

Repeater

دیوایس اولی که در مورد آن صحبت خواهیم کرد، Repeater نام دارد. این دیوایس در لایه اول(از پایین) در مدل مرجعه OSI یا همان physical layer قرار دارد و در این لایه فعالیت می کند. مطمئنا در دوره نتورک پلاس در مورد این دیوایس چیزهایی شنیده اید. کار دستگاه Repeater در شبکه این است که سیگنال ها را در همان شبکه بازسازی کند، قبل از اینکه سیگنال ضعیف یا از بین برود و این کار باعث می شود که سیگنال قادر به رفتن به مسافت های بیشتر هم شود. نکته مهم در مورد Repeater ها این است که آنها سیگنال را تقویت نمی کنند و هنگامی که سیگنال ضعیف می شود، bit به bit آنرا کپی کرده و دوبار آن را regenerate کرده و روی خط ارسال می کند. Repeater یک دستگاه دو پورت است.


Hub

یک hub اساسا یک Repeater چند پورت است. Hub دیوایسی(میانی) است که در توپولوژی استار مورد استفاده قرار می گیرد و به چندین پورت آن با استفاده از طریق کابل، دستگاه هایی متصل می شوند. هاب دستگاهی است که قادر به فیلتر کردن اطلاعات نیست و به اطلاعات به چشم سیگنال نگاه می کند و سیگنال ها را به تمامی پورت ها ارسال می کند(به غیر پورت ارسال کننده) . بنابراین همیشه معضل collision domain امری آزار دهنده در این شبکه ها است.

Bridge

Bridge دستگاهی است که در لایه 2 مدل osi یعنی لایه data link layer قرار دارد. Bridge هم به نوعی Repeater است که قابلیت فیلتر کردن داده ها را دارد و اینکار را با استفاده از خواندن مک آدرس سورس و مقصد انجام میدهد(می توان دبسته را به دست همان سیستم در شبکه برساند و مانند هاب روی همه پورت ها ارسال نکند که ترافیک بی جهت ایجاد شود) که معمولا دو پورت یا 4 پورت می باشند.

Switch

Switch های شبکه ای در واقع همان Bridge با تعداد پورت های بسیار بیشتر هستند و با دارا بودن Buffer تاثیر به سزایی در Performance شبکه دارند. دستگاه سوئیچ هم مانند Bridge در لایه دو مدل osi یعنی لایه data link layer قرار دارد. سوئیچ شبکه ای قادر است که کار error checking را قبل ارسال اطلاعات انجام دهد و این کاری بسیار کارآمد است که از ارسال بسته های معیوب جلوگیری کرده و فقط بسته ها را به سیستم مقصد و نه همه پورت ها ارسال می کند. در واقع سوئیچ بخه خوبی دامنه collision domain را تقسیم کرد ولی Broadcast همچنان یکی است.

Router

روتر هم دستگاهی مشابه سوئیچ است ولی دستگاهی است که در لایه 3 یا لایه Network کار می کند و بر اساس IP Address ارسال بسته های اطلاعاتی را انجام میدهد. روترها دارای جداول مسیریابی هستند(که هم بصورت دستی و هم به صورت داینامیک این جداول کامل می شوند) که از طریق آن می توانند Broadcast ها به یکدیگر ارتباط دهند و ضمن اینکه از ترافیک های ناخواسته برداکست که مشکلات افت کیفیت و سرعت را در شبکه دارد هم جلوگیری می کند. سوئیچ دامنه collision domain را محدود کرد و روتر هم به خوبی موفق به جدا کردن برداکست ها گردید.






نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز