خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


چرا ترافیک DNS از نوع UDP است

چرا ترافیک DNS از نوع UDP است
در مورد DNS و آشنایی با آن، مطمئنا در دوره Network plus مطالبی را آموخته اید و در دوره های بالاتر نظیر دوره های مایکروسافت، بصورت عملی DNS راه اندازی کرده اید. نکته ای که در مورد DNS در این درس قرار است در مورد صحبت شود این است که چرا ترافیک DNS از نوع UDP است؟

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار




دوره آموزشی Network Plus

انواع روش های انتقال داده بصورت کلی

DNS یک پروتکل در لایه 7 یا لایه Application است و همانطو.ر که می دانید این لایه از مدل مرجع OSI، لایه ای است که پروتکل های کاربردی نظیر HTTP و FTP و حتی همین DNS در این لایه قرار دارند. در دوره نتورک پلاس و در لینک بالا، در مورد TCP و UDP صحبت کردیم و دیدیم که TCP قابل اعتماد است و در ازای هر بسته اطلاعاتی که ارسال می کند یک تاییدیه برای سورس هم می فرستد و نتیجتا سرعت آن کندتر از UDP می باشد. در مقابل UDP غیرقابل اعتماد است و تاییدیه ای بابت ارسال بسته های اطلاعاتی برای سورس ارسال نمی کند که اطمینان حاصل شود بسته اطلاعاتی صحیح سالم و بدون کم و کاستی به مقصد رسیده است ولی سرعت آن بالاتر است. حال چرا باید DNS که از Component های مهم شبکه است، ترافیک آن از نوع UDP باشد؟
حقایق جالبی در مورد TCP و UDP در لایه transport وجود دارد که بیایید با هم بدان نگاهی بیندازیم.
UDP همانطور که گفته شد، سریع تر از TCP عمل می کند و ترافیک DNS از آنجایی که از UDP استفاده می کند، فاکتوری بسیار مهم است. سرورهای DNS به دلیل همین UDP بودن ترافیک، ارتباط یا Connection را حفظ نمی کنند و Connection less هستند.
درخواست های DNS به طور کلی بسیار کوچک و مناسب در بخش های UDP است(UDP segments).
UDP قابل اعتماد نیست، اما قابلیت اطمینان در application layer می تواند اضافه شود. یک برنامه می تواند از UDP استفاده کند و با استفاده از زمانبندی یا همان Timeout قابلیت اطمینان را بدست بیاورد و در لایه application layer مجددا ارسال شود.

دوستان عزیز اجازه دهید کمی بهتر و ساده تر در این مورد صحبت کنیم و برای درک بهتر موضوع از یک مثال استفاده خواهم کرد. فرض کنید برای دریافت شماره تماس شرکت، سازمان، بیمارستان یا خلاصه هر جای دیگری با 118 تماس می گیرید، خب، آیا پس از برقراری ارتباط با اپراتور و درخواست شماره تماس، تا ابد منتظر پاسخ از طرف اپراتور می مانید، قطعا که خیر، اگر در دریافت پاسخ معطل شوید، تماس را قطع و مجددا تماس با 118 می گیرید. در حقیقت هدف شما از برقراری تماس با 118، دریافت شماره آن جایی است که با آن کار دارید نه خود 118.
در شبکه هم به همین صورت است، وقتی درخواستی به سمت DNS سرور می رود، DNS باید در 2 ثانیه این درخواست را Respond کند وگرنه درخواست از بین می رود. کلاینتهایی که به منظور name resolution به سراغ dns می روند، تا ابد که منتظر دریافت پاسخ از سوی DNS نخواهند ماند و چنانچه درخواست بی جواب ماند، دوباره درخواست را برای dns ارسال می کنند و تا 2 ثانیه منتظر جواب می مانند. هدف کلاینتها از برقراری ارتباط با DNS در واقع خود dns نیست بلکه دریافت hostname و یا ip address سیستمی است که قرار است با آن ارتباط گرفته و به نحوی نقل و انتقال اطلاعات داشته باشند.

چرا ترافیک DNS از نوع UDP است . آموزشگاه رایگان خوش آموز




نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز