خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


کارت شبکه و وضعیت چراغ های LED آن

کارت شبکه و وضعیت چراغ های LED آن
بخشی از چالشی که کاربران برای گذراندن دوره Network plus دارند، آموزش و یادگیری در خصوص انواع مختلف سخت افزار در شبکه است. در این پست به بررسی یکی از اجزای حیاتی و مهم ارتباطی درشبکه یا network connectivity خواهیم نششت که سخت افزار مورد نظر ما کارت شبکه است. کارت شبکه را به اختصار با NIC نشان میدهند که مخفف عبارت Network Interface Card است.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
NIC یک سخت افزار است و مطمئن هستم همه شما آن را دیده اید. این سخت افزار عامل ارتباط فیزیکی سیستم ها با شبکه هستند. NIC به طور کلی یک دستگاه داخلی است اما قابلیت برداشته شدن و جایگزین شدن با کارت شبکه دیگر را دارد. دقت کنید که کارت شبکه هایی onboard روی مادربرد تعبیه شده اند غیرقابل جابجایی هستند. بسیاری از مقالات به این اشاره کرده اند که از آنجایی که کارت شبکه هم با mac address و با شبکه ارتباط دارد، دیوایسی است که هم در لایه 1 یک و هم لایه دو کار می کند.


بیشتر گرفتاری ها و مشکلات در خصوص NIC حتی قبل از اینکه به شبکه اضافه شود زمانی رخ می دهد که خریدار در مورد کارت شبکه اصلا تحقیق نکرده است. همه NIC ها یکسان نیستند. بعضی از آنها برای شبکه های اترنت هستند، برخی برای Token Ring، و قابلیت های سرعت شان هم متفاوت می باشد. اصلا اینطور به مسئله نگاه نکنید که کارت شبکه ای که روی سیستم شما در زمانی خریداری قرار دارد، جوابگوی نیاز شما خواهد بود. شاید کارت شبکه ای که بصورت on board روی مادربرد سیستم شما قرار دارد جوابگویی کاری که قرار است سیستم انجام دهد نباشد(البته در اکثر مواقع همین کارت شبکه پاسخ گوی نیاز ما خواهد بود). شما کافیست قبل از خریداری سیستم یا خرید کارت شبکه کمی در وب سایت فروشنده کارت شبکه به دنبال مدل مورد نظر و Data sheet مربوط به آن باشید تا جواب همه سوال هایتان را بگیرید.
حتما و حتما قبل از خرید کارت شبکه جدید، اطمینان حاصل کنید که اسلات خالی و بلااستفاده روی مادربردتان دارید. ضمن اینکه باید اطمینان حاصل کنید که مادربرد شما اسلات خالی pcie یا PCI دارد. برای هر دو اسلات کارت شبکه موجود است ولی احیانا اگر حواستان به نوع اسلات نباشد، ممکن است که کارت شبکه ای که خریداری کرده اید برای اسلات pci باشد و در حالی که اصلا اسلات خالی ندارید و یا مادربرد سیستم تان فقط از اسلات PCIe پشتیبانی می کند. ضمن اینکه کارت شبکه های PCIe قیمت بیشتری هم دارند.
اطمینان خاصل کنید که در زمان نصب کارت شبکه جدید سیستم تان خاموش باشد و با لمس یک فلز، الکتریسیته ساکن بدن را تخلیه کنید تا همین منجر به خرابی قطعات سیستم تان نشود.
کارت شبکه خریداری شده همراه خود یک CD درایور دارد. شما برای اینکه سیستم عامل این کارت شبکه را شناسایی و با ان ارتباط بگیرد، باید درایور را نصب کنید و حتی می توانید آن را آپدیت هم کنید. اگر درایور کارت شبکه را نداشته باشید می توانید از وب سایت سازنده با وارد کردن مدل کارت شبکه و همینطور نوع و نسخه سیستم عامل، درایور مورد نظر را دانلود کنید. معمولا در ویندوزهای 8 و 10 نییاز به نصب درایور نیست چون یک نسخه Basic از درایور دستگاه ها در ویندوز قرار دارد که آن دیوایس را شناسایی می کند(ولی از حداکثر کارایی دستگاه نمی توانید استفاده کنید) ولی چنانچه این طور نبود باید خودتان آن را دانلود و نصب کنید.
اگر هنوز سیستم تان به شبکه متصل نیست و یا کارت شبکه ای ندارید که به شبکه متصل کنید و یا کارت شبکه نصب شده هنوز درایوری ندارد، می توانید توسط سیستم دیگری که به شبکه و اینترنت متصل است اقدام به دانلود درایور کنید یا از CD درایور استفاده کنید.
اگر به پشت کیس، نگاه کنید، خواهید دید که کارت شبکه دارای دو چراغ LED به رنگ سبز و نارنجی است. با توجه به اینکه آیا سیستم به شبکه متصل است یا خیر، چراغ ها بدون هیچ تغییری روشن یا در حال چشمک زدن و یا خاموش هستند. گاهی اوقات این چشمک زدن خوب است ولی در برخی مواقع اینطور نیست. در این قسمت بصورت کامل شما را در مورد این چراغ های کارت شبکه راهنمایی خواهیم کرد.

اگر LED سبز رنگ بصورت ثابت روشن باشد، این یعنی اتصال برقرار است. معولا این LED یا با رنگ سبز روشن است و یا کلا خاموش است. اگر روشن باشد نشانه خوبی است و خاموش بودن آن اینطور نیست.اگر چراغ LED سبز، چشمک می زند. این نشانه خوبی نیست و این بدان معناست که اتصال متناوب است. شما لحظه ای ارتباط و لحظه ای دیگر ارتباط ندارید. به احتمال زیاد یا خود NIC و یا کابل شبکه مشکل دارد.
چشمک زدن چراغ نارنجی نشان از collisions یا تصادم دارد(در دوره نتورک پلاس بصورت کامل در مورد collisions صحبت شده است).

در موارد خاص، شما یک کامپیوتر شخصی دارید که اتصال آن به شبکه مشکل دار می شود. اگر از بابت درایور آن مطمئن هستید که با مشکل مواجه نشده و همینطور از Disable نشدن NIC مطمئن هستید، پس سراغ کابل شبکه و کارت شبکه بروید. ابتدا با کابل موضوع را بررسی کنید. اول دو سر کابل را جابجا کنید. سر کابل که به سوئیچ یا مودم متصل شده را با سری که به کارت شبکه سیستم متصل شده جابجا کنید. اگر موثر نبود، از یک کابل شبکه جدید استفاده کنید. در آخر هم به سراغ کارت شبکه بروید و اطمینان حاصل کنید که برای آن مشکلی پیش نیامده است و می توانید این مورد را جایگزین کردن کارت شبکه دیگر تست کنید.





نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز