خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


منظور از RIP Timers چیست

منظور از RIP Timers چیست
در دوره CCNA سیسکو، پس از مباحث Static route، به مبحث Dynamic routing protocol خواهید رسید که به دوسته Distance Vectore و Link State تقسیم می شوند. اولین Routing Protocol ای که در دسته الگوریتم Distance vectore آموزش خواهید دید، پروتکل مسیریابی RIP خواهد بود که البته امروزه از پروتکل های مسیریابی بهتری استفاده می شود و از این پروتکل استفاده نمی شود ولی به هر حال جزء سرفصل های درسی CCNA می باشد و شما باید حتما بدان مسلط باشید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار






ما در دوره CCNA که بصورت ویدئویی در سایت قرار گرفته و لینک آموزش را بالا قرار داده ایم، نحوه پیاده سازی این پروتکل را بررسی کرده ایم و شما می توانید به ویدئوها مراجعه کنید. از این رو در این پست راجع به نحوه راه اندازی RIP صحبت نخواهیم داشت و طبق موضوع مقاله در مورد RIP Timer صحبت می کنیم. پس از اینکه روتینگ پروتکل RIP را راه اندازی کردید، روترهای موجود در بازی RIP طبق الگوریتم های این پروتکل شروع به Advertise کردن Network های خود که در جدول مسیریابی دارند، خواهند کرد. این جداول در بازه های زمانی 30 ثانیه ای تبلیغ می شود. اما وقتی دستور Show IP protocol را در مود Privilage وارد کنید، زمان های دیگری هم به غیر این زمان پیش فرض 30 ثانیه ای برای تبلیغ جداول مسیریابی می شود.

show ip protocols
*** IP Routing is NSF aware ***
Routing Protocol is "rip"
Outgoing update filter list for all interfaces is not set
Incoming update filter list for all interfaces is not set
Sending updates every 30 seconds, next due in 11 seconds
Invalid after 180 seconds, hold down 180, flushed after 240


واقعا منظور از این زمان ها چیست. صراحتا عرض کنم که این چیزی است که در این پست راجع آن صحبت و بحث می کنیم. باید بدانیم که هر کدام از این زمان ها که بر حسب ثانیه هستند، بیانگر چه هستند و چه کاربردی دارند و در چه شرایطی فعال می شوند.
هر سناریویی که تمایل دارید ترسیم یا فرض کنید که روترها توسط لینک هایی با هم ارتباط دارند و توسط همین ارتباطات، جداول مسیریابی را Advertise می کنند. حال اگر لینکی با قطعی مواجه شود، روترها چگونه متوجه می شوند که مسیری از بین رفته و دیگر امکان استفاده از آن مسیر وجود ندارد؟
RIP از تایمر های متعدد برای تنظیم performance استفاده می کند یا بهتر عرض کنم، RIP دارای چهار تایمر update، Invalid، hold down، flush timer است. اگر به خروجی دستور show ip protocol در قسمت فوق دقت کنید هر چهار تایمر را با زمانبندی مشخصی می توانید مشاهده کنید.
update timer: در RIP v1 بصورت Broadcast و در RIP V2 بصورت Multicast برای IP Address های 224.0.0.9، در بازه زمانی 30 ثانیه ای ارسال می کند. پس برای بروزرسانی جداول در هر سی ثانیه اقدام می شود.
invalid timer: گفتیم که در هر سی ثانیه، آپدیت جداول مسیریابی انجام می شود یعنی روت ها Advertise می شوند. ولی چنانچه پس از گذشت 180 ثانیه مسیری که قبلا تبلیغ شده را دریافت نکنند، آن را invalid می کنند.
hold down : زمان Hold Down هم با زمان Invalid Timer مطابقت دارد و با فعال شدن invalid timer در 180 ثانیه، زمان Hold down هم فعال خواهد شد. اما همچنان این مسیر در Routing table وجود دارد ولی از آن استفاده نمی شود. در مدت زمانی که بر حسب ثانیه منتظر خواهیم ماند قبل از اینکه آپدیت جدیدی برای Route ای که در وضعیت holddown قرار دارد دریافت کنیم و همانطور هم که گفته شد، مدت زمان پیشفرض holddown هم 180 ثانیه می باشد.
Flush time : پس از گذشت 240 ثانیه و عدم دریافت Advertise از این مسیر یا شبکه، آن Route از Routing table روتر حذف خواهد شد.




نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز