خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها

بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها
بصورت کلی سه حالت ساده برای انتقال داده داریم که این سه حالت عبارتنداز: simplex، half duplex و full duplex است. حالت انتقال، وضعیت مسیر سیگنال بین دو دستگاه متصل را توصیف می کند. تفاوت اصلی بین سه حالت simplex، half duplex، full duplex در این است که در یک حالتsimplex ، انتقال داده ها کاملا یک طرفه است و در سوی دیگر half-duplex است که ارتباط بصورت دوطرفه است اما ارتباط نمی تواند بصرت همزمان باشد بلکه Channel بصورت متناوب بین دو دستگاه متصل جابجا می شود. از سوی دیگر هم که full duplex را داریم در این حالت ارتباط بصورت همزمان و دو طرفه می تواند باشد و هر دو دستگاه بصورت همزمان می توانند از کانال استفاده کنند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
عمده تفاوت بین simplex، half duplex، full duplex در جدول تصویر زیر نشان داده شده است:



بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

حال با توجه به تصویر فوق، تفاوت ها را بررسی می کنیم، در حالت simplex، ارتبا کاملا یکطرفه است و در حالت half duplex ارتباط دو طرفه خواهید داشت ولی بصورت همزمان نمی توان این ارتباط دو طرفه را داشت و در حالت full duplex ارتباط کاملا دو طرفه و بصورت همزمان را شاهد خواهید بود. در حالت simplex، ارسال کنند فقط اطلاعات ارسال می کند ولی هیچ اطلاعاتی را نمی توان برای آن ارسال کرد. در حالت half duplex علاوه بر ارسال، دریافت هم می تواند داشته باشد ولی مشکل این است که در یک زمان نمی توان این ارتباط دو طرفه را داشت و در حالت full duplex ارسال کننده می تواند دریافت کننده و بالعکس در یک زمان باشد. بازدهی و Performance حالت های full duplex و half duplex از حالت Simplex بیشتر است. حالت full duplex از half duplex، کارایی و عملکرد بالاتری دارد و علت هم این است که Full duplex استفاده بهینه تری از پهنای باند می کند چرا که ارتباطات دو طرفه و بصورت همزمان خواهد بود. اگر simplex بخواهیم مثال بزنیم، میتوانیم به ماوس و کیبورد، اشاره کنیم و برای half duplex هم می توان به بیسیم های واکی تاکی اشاره داشت و برای full duplex هم می توان تلفن را مثال زد.

Definition of Simplex

در حالت simplex، ارتباط بین فرستنده و گیرنده فقط در یک جهت انجام می شود و این بدان معناست که تنها فرستنده می تواند داده ها را منتقل کند و گیرنده تنها می تواند داده ها را دریافت کند. گیرنده نمی تواند به فرستنده پاسخ دهد. Simplex مانند یک مسیر یک طرفه است که در آن ترافیک تنها در یک جهت حرکت می کند و هیچ سیگنال معکوسی در خلاف جهت یکرفه سیگنال ها نمی تواند وجود داشته باشد. در این حالت ظرفیت کل Channel توسط فرستنده استفاده می شود.

بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

برای درک بهتر حالت simplex می توان به کیبورد و مانیتور اشاره کرد . صفحه کلید تنها می تواند اطلاعات تایپ شده را به مانیتور انتقال دهد و مانیتور تنها می تواند ورودی را دریافت و آن را بر روی صفحه، نمایش دهد و هرگز مانیتور قادر به ارسال اطلاعات برای کیبورد نخواهد بود یا مثال دیگر، TV است. شما با نصب آنتن، می توانید کانال های TV را مشاهده کنید. در واقع فرستنده فقط فرستنده است و هرگز دریافت کننده نمی شود. شما که TV روشن می کنید، فقط این صدا و سیما است که فرستنده است و شما هرگز نمی توانید برای صدا و سیما چیزی ارسال کنید.

Definition of Half Duplex

در حالت half-duplex، ارتباط بین فرستنده و گیرنده دو طرفه است اما نمی توان این ارتباط دو طرفه را در یک زمان واحد داشت. فرستنده و گیرنده هر دو می توانند اطلاعات را منتقل و دریافت کنند، اما به شرطی که Channel در سوی دیگر اشغال نشده باشد در صورتی که خط مشغول باشد، باید صبر کرد تا خط خالی و آزاد شود و سپس بتوان ارتباط برقرار کرد. کل ظرفیت channel توسط فرستنده ای که هم اکنون مشغول ارسال اطلاعات است، مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

یک مثال ساده از Half duplex می توان با توجه تصویر بالا به بی سیم های walkie-talki اشاره کرد. هر دو طرف می توانند صحبت کنند ولی امکان برقراری ارتباط دو طرف در یک زمان وجود دارد و تنها در صورتی خالی بودن Channel می توانند با هم ارتباط برقرار کنند.

Definition of Full Duplex

در حالت full duplex، ارتباط بین فرستنده و گیرنده می تواند در یک زمان رخ دهد. یعنی هم فرستنده و هم گیرنده در یک زمان واحد می توانند ارسال و دریافت داشته باشند. حالت full duplex مانند مسیری دو طرفه می باشد که در آن همزمان ترافیک می تواند در هر دو جهت جریان یابد. اشتراک ظرفیت channel را می توان در دو روش متفاوت محاسبه کرد. اول، یا شما از نظر فیزیکی لینک را در دو بخش برای ارسال و دیگری برای دریافت جدا می کنید. دوم، یا شما اقدام به share کردن ظرفیت یک کانال را با دو سیگنال که در جهت مخالف حرکت می کنند، خواهید کرد.

بررسی حالت های Simplex، Half duplex،Full Duplex در انتقال داده ها . آموزشگاه رایگان خوش آموز

برای درک بهتر حالت Full duplex می توان به تلفن اشاره کرده که دو نفری که روی خط هستند، همزمان می توانند با هم صحبت کرده و همزمان هم گوش دهند.








نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز