خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


اهمیت BackUpگیری از اطلاعات و سرورها در شبکه

اهمیت BackUpگیری از اطلاعات و سرورها در شبکه
در این مقاله قصد داریم به مبحث بسیار بسیار مهمی در دیتا سنتر ا بپردازیم پس از تهیه سرورها و استوریج ها و Configure آنها و نصب سیستم عامل های مربوطه و همینطور راه اندازی و نصب Application ها و سرویس ها و ارائه خدمات به کاربران و مشتریان ، مبحث مهم و حیاتی دیگری هم باید در کنار همه آنها راه اندازی و پیاده سازی شود. اهمیت بک آپ گیری از سرورها بمانند مراحل تهیه و Configure سرورها و استوریج ها، نصب سیستم عامل ها و برنامه ها بسیار ملزم و حیاتی می باشد. چرا که بک آپ گیری از اطلاعات سرورها یک Solution و راه کار بسیار مهم در مورد حفاظت از اطلاعات و همچنین جلوگیری از دست دادن اطلاعات است و مدیران شبکه توسط نرم افزارهای بک آپ گیری که در اختیار دارند طبق یک زمان بندی مشخص و مقرر اقدام به تهیه نسخه پشتیبان و بک اپ از اطلاعات سرورهای خود می کنند.در ادامه به طور کامل در مورد این موضوع چرا تهیه بک آپ از سرورها امری بسیار حیاتی می باشد توضیحاتی کامل و جامع در خصوص این مبحث مهم ارائه گردیده که در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
تهیه بک اپ از اطلاعات سرورها به دو روش دستی و یا اتوماتیک انجام می شود در روش اتوماتیک که توسط نرم افزارهای بک آپ گیری طبق یک زمان بندی مشخص اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از سرور کرده و در روش دستی هر زمان که مدیران شبکه صلاح بدانند از سرورها عملیات بک آپ گیری را انجام می دهند. و در هر دو روش باید از صحت عملیات بک آپ با دقت بالا و بصورت منظم اطمینان کامل حاصل شود و همینطور باید بصورت کامل مطمئن شد که این بک آپ ها همگی سالم بوده و بتوان آنها را تست کرد یعنی سیستم بک آپی که استفاده می شود باید امکاناتی در اختیار مدیران شبکه قرار دهد که آنها از صحت و سلامت این بک آپ ها بطور کامل اطمینان حاصل کنند و این نکته بسیار مهم است که بدانیم بک اپ های تهیه شده واقعا سالم است. اگر باور دارید که بک آپ گیری امری حیاتی نیست و این امر مهم را از ملزومات و واجبات یک دیتاسنتر نمی دانید، از شما خواهش می کنیم که ادامه مطلب را دنبال کنید.


کسب و کار شما همیشه آنلاین بوده و مشتریان شما هر زمان و در هر مکانی که اراده کنند قادر خواهند بود که از شما خرید انجام دهند. مشتریان و کارکنان در طول شبانه روز به اطلاعاتشان نیاز دارند و از دسترس خارج شدن سیستم ها و سرویس ها به هیچ وجه قابل قبول نبوده و توجیهی ندارد و این یعنی کاهش میزان اعتبار شما در دنیای تجارت و در نزد مشتریان شما، و در صورت ادامه دار بودن این عدم دسترسی به سرویس ها و سیستم ها در نهایت موجب از بین رفتن تجارت شما می شود.
بطور مثال در سرور یا سرورهایی که در دیتا سنتر در اختیار دارید چندین وب سایت فروش آنلاین برای مشتریان خود راه اندازی کرده اید و یا وب سایت رسانه های اجتماعی بزرگ و کوچک که اطلاعات مهم و حساس آن توسط کاربر تکمیل می شود و هر کاربر با ورود به این وب سایت ها ، اطلاعات مندرج در آن را تکمیل می کند و این باور و دید را دارد که این اطلاعات حساس آنها بصورت امن و همیشه در دسترس ذخیره می شود، یا فرض کنید نرم افزارهای بسیار مهم مالی که تمامی تراکنش مالی و ورود و خروج اموال و کالاها در آن ذخیره می شود و یا نرم افزار CRM که تمامی اطلاعات مشتریان از ریز تا کلان در آن ذخیره شده و یا نرم افزار اتوماسیون که کلیه نامه نگاری های اداری درون سازمانی و همینطور مدارک و اطلاعات کارکنان در آن قرار گرفته است و بسیاری از نرم افزارهای دیگر که اطلاعاتی بسیار حساس درون آنها ذخیره شده است، اگر برای ساعاتی یکی از این سرویس در دسترس مشتریان و کاربران نباشد چه خواهد شد؟ آیا این عدم در دسترسی بودن توجیهی دارد؟ آیا بدون سیستم های بک آپ گیری می توان این اطمینان را به مشتریان داد که اطلاعات حساس آنها همیشه در دسترس و در حفاظت کامل است؟
در دنیای امروز ما، خطوط تلفن نقش بسیار مهمی در ارتباطات انسانها دارند و لحظه ای تصور عدم وجود تلفن حتی برای منازل مسکونی هم ممکن نیست چه رسد به شرکت ها و سازمان ها که بسیاری از ارتباطات و تجارت آنها از طریق همین خطوط تلفن است برای دیتاسنترها ، سیستم های بک آپ گیری تا همین حد مهم هستند و به هیچ وجه از این امر مهم غافل نشوید.
راه اندازی سیستم هایی بک آپ گیری تقریبا پر هزینه است چرا که باید اطلاعات سرورهای مختلف را در مخازن اطلاعاتی(Storage) ذخیره کنید این مخازن اطلاعاتی بنا به نیاز کسب و کار شما تهیه می شود. خب، فرض کنید سیستم های بک آپ گیری هم در کنار سایر سرورها که ارائه سرویس به مشتریان و کارکنان را می دهند در دیتا سنتر راه اندازی شد اگر همین دیتا سنتر بنا به هر دلیلی از بین برود آن وقت چه باید کرد؟
اگراین دیتاسنتر به هر دلیلی (بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و... و غیر طبیعی مانند آتش سوزی) از بین برود با راه اندازی قبلی Offsite Host یا دیتاسنتر دوم می توان در زمان فاجعه از دست رفتن کامل اطلاعات جلوگیری کرد Offsite Host ها از نظر جغرافیایی در نقطه دیگری از دنیا قرار دارند و در واقع دیتا سنتر ثانویه است که اطلاعات آن طبق یک بازه زمانی و در زمان های مقرر شده با دیتا سنتر اصلی Sync و بروزرسانی می شود.با راه اندزای این سناریو دیگر نگران از دست دادن دائمی اطلاعات خود نباشیدچرا که با از بین رفتن دیتاسنتر اصلی در نقطه ی دیگری از دنیا که Offsite Host قرار دارد در همان زمان هم قادر به ارائه سرویس به کاربران و مشتریان می باشد.
به عنوان مثال یک Application تحت وب فروش آنلاین که همیشه در دسترس مشتریان شما است در سرورهای درون دیتا سنتر اجرا بوده و اگر به هر دلیلی آن سرورها و یا اصلا دیتا سنتر از بین برود این Application در نقطه ی دیگری از دنیا که در دیتاسنتر دوم (Offsite Host) قرار دارد آماده ارائه همان سرویس به مشتریان می باشد پس هیچ گاه در ارائه سرویس به مشتریان وقفه پیش نخواهد آمد و همیشه در دسترس مشتریانتان خواهید بود و این یکی از آیتم های رضایت مندی مشتریان است.
بسیار ممکن است برای مدیران شبکه پیش آمده که درگیر تغییرات در نرم افزارها و سرویس ها و یا بروزرسانی یک Application هستند خب این تغییرات بعضا ممکن است باعث شود برنامه دیگر به درستی کار نکند و یا حتی پا را فراتر گذاشته و اصلا اجرای برنامه با مشکل مواجه شود و اختلال در اجرای آن بوجود آید یعنی عملا باعث قطع شدن آن سرویس به کاربران و مشتریان می شود. اینجاست که یکی از پررنگ ترین نقش های سیستم های بک آپ گیری نمایان می شود.در این زمان است که با Restore کردن بک آپ تهیه شده ،جریان سرویس رسانی به مشتریان را به حالت اول یا Active بازگردانده و این سرویس را همیشه سرپا و انلاین نگه می دارید.
این مثال در مورد بروزرسانی Application ها هم صادق است بسیار اتفاق رخ می دهد که با بروزرسانی یک Application دیگر آن نرم افزار درست کار نمی کند و روال های آن دچار اختلال می شود و یا اصلا اجرا نمی شود آیا در این زمان می توان نقش سیستم های بک آپ را را انکار کرد؟ و همین طور در جابجایی سرورها هم بسیار این سیستم بک آپ می تواند مفید و موثر واقع شود. مثلا یک ماشین مجازی که درون یک سرور قدیمی قرار دارد و قصد داریم سرور آن ماشین مجازی را تغییر دهیم و سرور فعلی این ماشین مجازی را به علت قدیمی بودن از مدار خارج کنیم و یا سرویس های سبک تر و با پردازش کمتر را در آن راه اندازی کنیم در اینجا با تهیه بک اپ و نسخه پشتیبان از آن ماشین مجازی و Restore کردن آن در سرور جدید آن ماشین را راه اندازی کرده و مانند سابق سرویس رسانی به مشتریان را انجام دهد

بعضا در محیط های واقی ممکن است برخی اطلاعات به اشتباه توسط کاربر از روی سرورها حذف شونددر این جا هم سیستم های بک آپ گیری می توانند مثمرثمر واقع شوند و فقط آن فایل هایی که که از درون سرور حذف شده اند را Recovery کرده و نیاز نیست تمامی سیستم عامل که تقریبا پروسه وقت گیری (البته زمان آن بستگی به زیرساخت شبکه ی دیتا سنتر دارد) است به دلیل از حذف تنها تعدادی فایل Restore شود.

نرم افزارهای بک آپ گیری این امکان را به شما می دهند از سیستم عامل و یا فایل های موجود در سیستم هایی که در اختیار کارکنان هستند(Client) هم تهیه بک آپ و نسخه پشتیبان کنید. ممکن است در اثر قطع و وصل آنی جریان برق Hard Disk سیستم Crush کرده و خراب شود و یا هارد دیسک سالم باشد ولی به فایل های سیستم عامل آسیب رسیده باشد و سیستم عامل بوت نشود و یا برخی از اطلاعات سیستم توسط کاربر از روی عمد یا غیر عمدو اشتباها حذف شود در این مواقع سیستم های بک آپ می توانند در زمان کوتاهی اطلاعات را بر روی سیستم مربوطه یا هر سیستم دیگری Recovery کنند. با در اختیار داشتن یک سیستم کارآمد Backup & Restore می توانید از دردسرهای حذف اطلاعات جلوگیری کنید و درگیر Third party Utility هایی که در اینترنت مانند آنها به وفور یافت می شود نشوید.این نرم افزارهای Third party Utility فی الواقع مفید هستند ولی بعضا همه اطلاعات را بازیابی نمی کنند و یا اطلاعات بازیابی شده به درستی اجرا نمی شود. و یا اصلا آن هارد دیسک خراب شده آنقدر اطلاعات آن هارد دیسک برای شما مهم است که ممکن مجبور شوید به مراکزی که متخصص در بازیابی اطلاعات حتی از روی هارد دیسک خراب هستند بسپارید و اگر مجبور شوید چاره ای ندارید و باید انجام شود و البته که هزینه های این مدل بازیابی واقعا کم نیست اما با اجرای یک Plan خوب و کارآمد و همینطور یک نرم افزار حرفه ای بک آپ گیری بصورت منظم و صحیح از سیستم ها بک اپ گرفته و از دردسرهای دیگر که بالا ذکر شد آسوده خاطر شوید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز