خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت Private IP Address و public IP Address

تفاوت Private IP Address و public IP Address
Internet Protocol Address یا همان IP Address شناسه یا شماره منحصر به فرد و Unique در شبکه است که سیستم ها با ان شماره در شبکه شناسایی می شوند و بدین ترتیب Host ها و سیستم ها موجود در شبکه ها می توانند با هم ارتباط بگیرند. هیچ سیستم یا Host در یک شبکه نمی تواند IP Address های مشابه داشته باشد چرا که در این صورت IP Conflict رخ خواهد داد و ارتباط با این سیستم ها میسر نخواهد شد. برای درک بهتر به آدرس هایی که در دنیای واقعی استفاده می کنیم دقت کنید. هیچ منزل، یا شرکت یا سازمانی آدرس های مشابهی ندارند. این تفکیک با نام شهر، نام خیابان، نام کوچه، شماره پلاک و حتی واحد و شماره واحد(در صورتی که آپارتمان باشد) انجام میشود تا منحصر به فرد بودن آدرس ها شکل بگیرد. خب، با این توضیحات و طبق موضوع این مقاله به بررسی تفاوت های Private IP Address ها و Public Ip address ها خواهیم پرداخت(ممکن است IP Address Public را با IP Valid هم شنیده باشید که منظور یکسان است).

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار

Public and Private IP Address:

بصورت کلی ما دو نوع IP Address داریم: Public Ip address ها و Private IP Address ها. هر دو نوع از IP Address بصورت decimal نمایش داده می شود(برای سادگی کار ما) بنابراین به بررسی آنها و ارتباطات شان خواهیم پرداخت.


Public IP Address:

شما با آدرس های خصوصی یا Private قادر به وارد شدن به دنیای اینترنت نخواهید بود چرا که این آدرس ها در دنیای اینترنت هیچ اعتباری ندارند و از این رو برای وارد شدن به اینترنت و امکان برقراری ارتباطات خود نیاز به IP Address Public دارید و این کار توسط تکنیک NAT که روی روتر یا فایروال شبکه ای شما که با اینترنت در ارتباط است میسر می شود(NAT توسط Admin شبکه روی روتر یا فایروال باید پیکربندی شود). به محض NAT شدن شما IP Address Public خواهید داشت که می توانید پا به دنیای اینترنت بگذارید. لازم به ذکر است که IP Address Public توسط ISP روتر لینک اینترنتی شما تنظیم می شود و شما نمی توانید در این مورد دخالتی دشته باشید. شما فقط در مورد شبکه داخلی ای که در اختیار دارید می توانید تغییرات داشته باشید. با این IP Address Public شما در سراسر دنیای اینترنت شناخته شده می شوید. IP Address Public که توسط ISP روی لینک اینترنتی شما قرار دارد به دو صورت در اختیار شما قرار می گیرد که یا به صورت Dynamic و یا بصورت Static آن را دارید. اگر داینامیک باشد(چیزی بیشتر در منازل شاهد آن هستیم) IP Address Public در بازه های زمانی مشخصی تغییر می کند. مثلا الان مرورگر اینترنتی خود را باز کرده و در قسمت Address bar عبارت What is my ip address را تایپ و enter کنید تا ip address اینترنتی شما نشان داده شود و حالا اگر فردا دوباره همینکار را تکرار کنید ممکن است ip address public شما تغییر کند و این نشان از داینامیک بودن آدرس IP شما دارد و در بازه های زمانی معینی تغییر می کند و IP Address ای که Static باشد طبق قرارداد شما با ISP ای که از آن سرویس اینترنت دریافت می کنید ثابت خواهد بود. این address ها روی لینک اینترنتی شما تنظیم می شوند ولی بصورت ثابت هستند و تا پایان مدت قرارداد تغییر نمی کنند. در ضمن IP Address های داینامیک رایج تر هستند چون ما زمانی درخواست IP های Static را خواهیم داد که مثلا قصد ارتباط گرفتن با شبکه داخلی را از دنیای اینترنت داشته باشیم وو اگر چنین سناریویی نداشته باشیم درخواست IP Address استاتیک را از ISP نخواهیم کرد. مثلا قرار است که از بیرون دنیای اینترنت به دوربین های مدار بسته که در شرکت یا سازمان هستند ارتباط بگیریم یا وب سایتی و وب سروری را در شبکه داخلی راه اندازی کرده ایم که نیاز است از اینترنت هم بدان دسترسی داشته باشیم. در هر دو صورت ما هیچ کنترلی روی IP Address Public نداریم. این مدل IP Address چه بصورت داینامیک و چه بصورت استاتیک توسط ISP تنظیم می شود و ارتباط با دنیای اینترنت توسط آنها انجام می شود. مدل داینامیک مدام تغییر می کند و مدل استاتیک تا پایان قرارداد ما با ISP بصورت ثابت باقی خواهد ماند.
پروتکل مبنا در نیای اینترنت پروتکل TCP/IP است پس اگر IP address ای در کار نباشد ارتباط مقددور نخواهد و اصلا استک TCP/IP بارگذاری نخواهد شد. به عنوان مثال اگر قصد ارتباط با یک وب سایت اینترنتی مانند Khoshamoz.ir را داشته باشید، ابتدا این نام توسط DNS Server های اینترنتی به IP Address طی فرآیندی Resolve خواهد شد سپس ارتباط بر اساس این IP Address شکل خواهد گرفت.

Private IP Address:

Private IP Address ها آدرس های رزرو شده ای هستند که در دنیای اینترنت ب هیچ عنوان قابل استفاده نیستند و این کار توسط متولی آن یعنی سازمان Internet Assigned Numbers Authority یا IANA انجام می شود. این محدوده از IP Address ها را می توانید در شبکه های LAN مورد استفاده قرار دهید. محدود IP Address های خصوصی یا Private را که در شبکه های داخلی می توانید به کار گیرید، به شرح ذیل خواهد بود:

تفاوت Private IP Address و public IP Address . آموزشگاه رایگان خوش آموز

هر شبکه شماره شبکه مخصوص به خود را دارد(NetID) و هر Host یا سیستمی که در این شبکه ها قرار دارند در دارای NETID یکسان و HostID متفاوت خواهد بود تا سیستم ها در شبکه ها شناسایی شوند. برای درک بهتر، مثلا یک شبکه دارای 20 کامپیوتر است و سپس آدرس IP آنها می تواند بین 192.168.0.0 و 192.168.0.20 باشد. تمامی این 20 کامپیوتر که به هاب یا سوئیچ شبکه ای متصل هستند می توانند با هم ارتباط بگیرند ولی با کامپیوتر یا کلا هر سیتمی که در شبکه دیگری باشد نمی توانند ارتباط برقرار کنند. بنابراین این کامپیوترها برای اینکه بتوانند با سایر سیستم ها در شبکه ها دیگر و حتی اینترنت ارتباط بگیرند نیاز به روتر دارند. روی روتر می توانید ارتباط بین شبکه ها را با یکدیگر پیکربندی کنید و پس از آن پیکربندی NAT را برای دسترسی سیستم ها به اینترنت انجام دهید.


توضیحات بیشتر خصوص IP Address ها و همچنین IANA و تقسیم بندی IP Address ها در دوره نتورک پلاس تدریس شده است که در صورت تمایل می توانید دوره ویدئویی Network Plus را در همین وب سایت دنبال کنید:

دوره ویدئویی Network Plus


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز