خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت رم DDR3 و DDR4

تفاوت رم DDR3 و DDR4
اکثر شما کاربران عزیز در مورد اهمیت وجود RAM کافی در سیستم تان آگاه هستید و می دانید که اگر رم کافی در سیستم شما وجود نداشته باشد کارایی سیستم شما افت خواهد کرد و انجام کارهای نسبتا سنگین در سیستم شما با مشکلات مواجه می شود. افزودن رم در سیستم البته در صورتی که رم کافی در انجام کارهایتان در سیستم موجود نباشد واقعا باعث می شود که سیستم نفسی تازه کند و پر قدرت تر کارها را انجام دهد. وقتی سیستم تازه ای خریداری می کنید یکی از مواردی که در خرید رم باید بدان توجه داشته باشید بحث DDR3 و DDR4 بودن رم است که مطمئنا باره این اسامی به گوشتان رسیده است. از جمله موارد مهمی که در خرید رم باید بدان توجه کنید. ابتدا به توضیح RAM پرداخته و سپس به سراغ مقایسه DDR3 و DDR4 می رویم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



RAM explained

RAM مخفف عبارت random-access memory است که در سیستم بصورت موقت اطلاعات را در خود ذخیره می کند و در اختیار CPU برای پردازش قرار می دهد. حالا سوال این است که چرا با وجود ذخیره سازهایی مثل هارد دیسک و درایوهای SSD، به RAM نیاز است؟ سرعت Read و Write در هارد دیسک و حتی درایوهای SSD به مراتب کمتر از RAM است. ارتباط بین CPU و RAM که حتی با نام memory bus شناخته می شود، برای سرعت طراحی شده است، که با کمترین انرژی اطلاعات از رم به CPU انتقال داده می شوند. در واقع رم بین CPU و هارد دیسک سیستم قرار گرفته که اطلاعات از هارد دیسک روی رم قرار بگیرد و توسط رم که سرعت بالایی دارد برای CPU ارسال شود تا کندی انتقال اطلاعات از هارد و SSD جبران شود.

DDR3 and DDR4 RAM don't work together

اولین تفاوت قابل توجه بین دو نوع RAM، طرح فیزیکی پین در هر ماژول است. حافظه DDR3 از اتصال 240 پین استفاده می کند، در حالی که حافظه DDR4 از یک اتصال 288 پین استفاده می کند.

تفاوت رم DDR3 و DDR4 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

ولی چرا با هم متفاوت هستند؟ CPU و Main Board ای که با DDR3 RAM کار می کنند، نخواهند توانست که با DDR4 RAM کار کنند و بالعکس قضیه هم صادق است(حتی اگر هم کار کنند از تمام ظرفیت استفاده نمی شود). با استفاده از کانکتور های مختلف اطمینان حاصل می شود که هیج کسی به طور تصادفی RAM اشتباهی در سیستم نصب نکند. همچنین باید توجه داشته باشید که همه RAM ها با تمام پردازنده ها کار نمی کنند، حتی اگر آن را به مادر برد متصل کنید. حتما قبل از خرید تحقیق و مطالعه در این خصوص داشته باشید که سازگاری بین رم و پردازنده وجود داشته باشد.
در ضمن شاید شما DDR3L RAM را هم شنیده باشید. این رم دارای پین های مشابه است و با هر CPU و مادربردی که DDR3 RAM سازگار باشد، کار می کند. RAM DDR3L می تواند در هر دو ولتاژ 1.5 و 1.35 عمل کند، در حالی که DDR3 RAM در ولتاژ 1.5 ولت کار می کند.
هنگامی که در مورد data transfer rates یا نرخ انتقال اطلاعات در رم ها مطالعه می کنید، مشاهده خواهید کرد که میلیون ها انتقال در ثانیه انجام می شود که بر اساس MT/s و GT/s آنها را نمایش می دهد. نرخ انتقال بالاتر به این معنی است که شما پهنای باند بیشتری دارید و بنابراین قادر خواهید بود اطلاعات بیشتری را در هر دفعه انتقال دهید. DDR4 RAM می تواند داده ها را با سرعتی بین 2133MT / s و 4266MT / s انتقال دهد، در حالی که حافظه DDR3 تنها می تواند میزان انتقال داده ها را با سرعتی بین 800MT / s و 2133MT / s را انتقال دهد.
مورد دیگری که بصورت عددی آن را خواهید یافت، clock speed است که نشان دهنده سرعت Read و Write است. مقدار clock speed به واحد MHZ نشان داده می شود. تعداد سیکل در ثانیه که RAM قادر به انجام دادن آن است.
در نهایت به بحث latency می رسیم که با عنوان CL هم شناخته می شود. CL مقدار زمان تلف شده یا مدت زمانی که طول می کشد تا اطلاعات درخواست شده از رم به پردازنده انتقال داده شود. حداقل در سرورها به این مورد توجه داشته باشید که بحث Latency به پهنای باند ارجحیت دارد. شما ممکن است از تمام پهنای باند موجود استفاده نکنید ولی درخواست ها باید سریعا پاسخ داده شوند و از این رو به Latency توجه داشته باشید. پس اگر DDR4 RAM سرعت انتقال اطلاعات و پهنای باند بالاتری داشته باشد همیشه الزاما بهتر نیست.

تفاوت رم DDR3 و DDR4 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

هنگام خرید RAM به همه مشخصات دقت کنید. همیشه اعداد بزرگتر در هر ستون به معنای کارکرد بهتر و عالی نیستند.

DDR4 RAM uses a lower voltage

ولتاژ استاندارد DDR3 RAM در 1.5 ولت است، در حالی که RAM DDR3L می تواند از 1.35 و 1.5 ولت استفاده کند. از سوی دیگر، DDR4 RAM از 1.2 استفاده می کند. شاید برای بنده و شما که یک سیستم در خانه داریم چندان این مصرف برق محسوس نباشد و در قبض برق چیزی احساس نکنیم ولی در مراکز و کلا سازمان ها و شرکت هایی که هزاران سرور وجود دارد(که هرگز خاموش نمی شود و همیشه و همواره روشن هستند) و در هر سرور تعدادی RAM قرار گرفته، آنوقت این مورد به چشم خواهد آمد که سخت افزار باید برق کمتری را مصرف کند.

DDR4 RAM costs more

وقتی DDR4 برای اولین بار عرضه شد، شکاف قیمت بسیار بزرگ بود. البته این شکاف هزینه ای نسبت به روزهای اول عرضه آن کمتر شده ولی هنوز هم رم های DDR4 قیمت بالاتری دارند. اگر به تصویر بالا دقت کنید، با اینکه latency در رم DDR3 نسبت به Clock Speed در RAM DDR4 کمتر است ولی باز هم قیمت ارزانتری نسبت بدان دارد. هزینه DDR3 در حدود 115 دلار است، در حالی که DDR4 هزینه 130 دلار دارد.
استفاده از DDR3 یا DDR4 RAM بستگی به سایر سخت افزارهای شما هم دارند. اگر شما یک مادربرد قدیمی و یک پردازنده نسل 4 یا 5 اینتل هم داشته باشید، DDR3 انتخاب خوبی برای شما می تواند باشد. اگر مادربرد جدیدی را تهیه کرده اید و متوجه شده اید که نسل 6 پردازنده های اینتل را پشتیبانی می کند، پس RAM DDR4 می تواند گزینه خوبی باشد

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز