خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


معرفی قطعات داخلی کامپیوتر

معرفی قطعات داخلی کامپیوتر
نویسنده : امیر انصاری
تا حالا شده یه نگاهی به داخل کیس کامپیوترتان بیندازید، یا اینکه یک تصویری از داخل یک کامپیوتر ببینید؟ قطعات الکترونیکی داخل کامپیوتر در نگاه اول ممکنه خیلی پیچیده به نظر بیان، اما حقیقت اینه که واقعا داخل کامپیوتر هیچ رمز و راز خاصی وجود نداره. در این آموزش قصد داریم تا شما رو با چند تا از اصطلاحات ابتدایی و رایج در این زمینه آشنا کنیم و همینطور در مورد اون چیزی که در داخل یک کامپیوتر وجود داره کمی بیشتر بدونیم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



مادر برد (Motherboard)



معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

مادر برد (یا همون برد مادر) اصلی ترین برد داخل کامپیوتر است. در واقع یک بشقاب لاغره که سایر قطعات دیگر رو در خودش نگهداری می کنه. مادربرد بصورت مستقیم یا غیر مستقیم با تمامی قطعات دیگر موجود در کامپیوتر در ارتباطه.

سی پی یو یا همان پردازنده (CPU/processor)



معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

سی پی یو واحد پردازش مرکزی کامپیوتر است، در واقع یه جورایی مغزه کامپیوتر به حساب میاد. سی پی یو داخل کامپیوتر و روی مادر برد قرار می گیره. در واقع هر مادربرد یه جای مخصوص برای نصب سی پی یو در خودش داره. وظیفه سی پی یو اینه که دستورات رو اجرا کنه. هر وقت که شما یک دکمه روی صفحه کلید رو کلیک می کنید، یا ماوس رو می چرخونید و یا یک برنامه رو اجرا می کنید در واقع شما دارید دستوراتی رو به کامپیوتر ارسال می کنید.

سی پی یو یه سرامیک مربع شکل به ابعاد تقریبی 5 سانتیمتری است که یک تراشه از جنس سیلیکون داخلش قرار گرفته. سی پی یو داخل مادربرد و در محل مخصوص خودش نصب میشه و از اونجایی که موقع کار زیاد داغ می کنه یک فن هم روی اون قرار می گیره که وظیفه اش خنک نگهداشتن سی پی یو است.

واحد اندازه گیری سرعت سی پی یو مگاهرتز (megahertz (MHz نام داره. در واقع اینطور به قضیه نگاه کنید که در هر ثانیه میتونه میلیونها دستور رو انجام بده. در سی پی یو های خیلی قوی معمولا از واحد گیگا هرتز نیز استفاده می شه که معناش اینه که میتونه تا میلیاردها دستور رو در هر ثانیه اجرا کنه. سی پی یو هر چقدر سریعتر باشه میتونه با سرعت بیشتری دستورات رو اجرا کنه. البته این رو هم به شما بگم که سرعت نهایی عملکرد کامپیوتر تنها به سی پی یو بستگی نداره و به نوعی به سایر قطعات موجود در کامپیوتر نیز مرتبطه.

رم ((RAM (random access memory)



معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

رم حافظه کوتاه مدت کامپیوتر شماست. وقتی که کامپیوتر شما مشغول پردازش چیزی باشه تا زمانیکه برای پردازش به اون اطلاعات احتیاج باشه، اون اطلاعات بصورت موقتی در حافظه رم قرار می گیرند.

هر وقت که شما کامپیوتر رو خاموش می کنید، این حافظه موقت بصورت کامل پاک می شه و در واقع اطلاعات موجود در اون از بین می ره. برای همینه که هر وقت با یک فایل مثلا فایل ورد، اکسل و ... دارید کار می کنید باید اون فایل رو ذخیره کنید. هر وقت که شما اطلاعات رو ذخیره می کنید در واقع اطلاعات روی هارد کامپیوتر نوشته می شوند، که در واقع حافظه بلند مدت کامپیوتر شما است.

واحد اندازه گیری رم مگابایت یا گیگابایت است. هر چقدر کامپیوتر شما رم بیشتری داشته باشه، طبیعتا حافظه کوتاه مدت بیشتری داره و همزمان میتونه دستورات و اطلاعات بیشتری رو در خودش ذخیره کنه. اگر کامپیوتر شما به اندازه کافی حافظه رم نداشته باشه ، هنگام اجرای همزمان چند برنامه خواهید دید که کامپیوتر حسابی تنبل می شه و کند عکس العمل نشون میده که این طبیعی هم است.

هارد دیسک (Hard drive)



معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

هارد دیسک محلیه که فایلهای شما، برنامه های شما و بقیه اطلاعات در اونجا برای همیشه ذخیره می شوند. اطلاعاتی که روی هارد دیسک ذخیره می شوند با خاموش شدن کامپیوتر از بین نمی روند و در واقع حافظه بلند مدت و دائمی کامپیوتر محسوب می شه.

هر وقت که شما یک برنامه یا یک فایل رو اجرا می کنید. کامپیوتر بخشی از اطلاعات اون برنامه رو از حافظه هارد به حافظه رم کپی می کنه. و هر وقت که شما اطلاعات رو دخیره می کنید عکس این اتفاق می افته، یعنی از حافظه رم به حافظه هارد کپی می شه و بعد هم برای همیشه اونجا می مونه. طبیعتا هر چقدر سرعت هارد دیسک شما بالاتر باشه سرعت بالا اومدن سیستم عامل و همینطور سرعت اجرای برنامه ها هم به همون نسبت افزایش پیدا می کنه.

منبع تغذیه یا همون واحد تامین برق کامپیوتر (Power supply unit)


معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

کار منبع تغذیه در کامپیوتر اینه که اولا برق رو از پریز بگیره و سپس به شکلی که کامپیوتر بتونه از اون استفاده کنه در اختیار کامپیوتر قرار بده. منبع تغذیه با یکسری کابل به مادربرد و سایر قطعات کامپیوتر وصل می شه و برق لازم برای کارکرد اون قطعات رو براشون تامین می کنه.

هشدار مهم !!!


اگر با خوندن این مطلب تصمیم گرفتید که در کیس کامپیوترتون رو باز کنید و یک نگاهی به داخلش بیندازید، اول مطمئن بشید که کامپیوتر رو از برق کشیده اید. قبل از اینکه به قطعات داخل کامپیوتر دست بزنید حتما به یک شیء فلزی که با زمین اتصال داشته باشه دست بزنید (لمس کنید) یا اینکه به قسمتی از بدنه فلزی همون کامپیوتر دست بزنید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدنتون تخلیه بشه. جالبه بدونید همین مقدار الکتریسیته ساکن که در بدن شما قرار داره کافیه تا به برخی قطعات کامپیوتر شما آسیب جدی برسونه.

کارت گرافیک (Video card)


معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

کارت گرافیک مسئول اون چیزهایی است که شما در مانیتور می بینید. اغلب کامپیوتر ها روی مادربردشون یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) دارند که داشتن این قسمت روی مادربرد نیاز به کارت گرافیک رو منتفی می کنه. البته در صورتیکه شما بخواهید کارهایی با کامپیوتر انجام بدهید که نیاز به پردازش گرافیکی بیشتری داشته باشه قطعا به یک کارت گرافیک با قدرت پردازش گرافیکی بالاتر نیاز دارید که بعد از تهیه اون می تونید به مادربرد متصلش کنید.

کارت صدا (Sound card)


معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

کارت صدا مسئولیت صداهایی که از اسپیکر یا هدفون می شنوید رو بر عهده داره. کارت صدا هم مثل کارت گرافیک روی اکثر مادربرد ها موجوده، اما اگر می خواهید تا کیفیت صدای بهتری داشته باشید قطعا می تونید مدلهای بهتری از اون رو تهیه کنید و به مادر برد متصل کنید.

کارت شبکه (Network card)


معرفی قطعات داخلی کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز

کارت شبکه به شما اجازه میده تا به کامپیوترهای دیگر و یا اینترنت وصل بشین. امروزه اکثر کامپیوترها کارت شبکه رو بصورت داخلی روی مادربردشون دارند و معمولا نیازی به تهیه جداگانه این قطعه ندارید.


منبع : gcflearnfree

نمایش دیدگاه ها (1 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز