خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت مادربردهای ATX و MATX

تفاوت مادربردهای ATX و MATX
هنگام جمع کردن یا اسمبل یک سیستم مخصوص بازی، اجزای ضروری زیادی وجود دارد که شما باید آنها را خرید کنید. مانیتور و گرافیک عالی، کارت صدای عالی برای پخش صدا با بهترین کیفیت، از جمله ضرورریات این سیستم می باشند. اما برای همچین سیستمی، مادربرد عالی هم نیاز است و نمی توان از چنین قطعه مهمی غافل شد.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
مادربرد در هر سیستمی ضروری است چرا که اساسا سیستم عصبی سیستم شما را تشکیل می دهد. قطعاتی مانند پردازنده، رم، گرافیک، کارت صدا و قطعات دیگر به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روی مادربرد سوار هستند. پس مادربرد هر چه بهتر باشد سایر قطعات هم کیفیت مطلوبتری را خواهند داشت. به طور کلی مادربرد به نوع ATX و MATX تقسیم می شود. این مادربردها از دهه 90 میلادی در صنعت کامپیوتر بوده و سالهاست که در بسیاری از بازیهای کامپیوتری رایج شده است. اما کدام مادربورد بهتر است، MATX یا ATX؟ در این مورد در ادامه صحبت خواهیم کرد.


هر دوی این مادربردها دارای ویژگی های منحصر به فرد خودشان هستند که سایز، خنک کنندگی، پورت ها و هزینه ها این دو را از هم متمایز می کند و تصمیم گیری برای انتخاب را سخت می کند. به همین دلیل اینجاییم تا نقاط ضعف و قوت، مزایا و معایب این دو را بررسی کنیم و در نهایت با توجه به نیاز، تصمیم بگیریم که کدام یک از این دو برای استفاده مناسب تر خواهد بود.

تفاوت مادربردهای ATX و MATX . آموزشگاه رایگان خوش آموز

مادربرد ATX دارای بزرگی هستند که سالهاست در صنعت کامپیوتر و سیستم های Gaming از اینها استفاده می شود و اینهم به خاطر ویژگی های بسیار زیاد این نوع مادربرد است که مثلا شامل چندین اسلات برای پشتیبانی از رم های بیشتر، پشتیبانی از کارت گرافیک کیفیت بالا می باشد. در ذیل به بررسی مزایا و معایب مادبردهای ATX خواهیم پرداخت.

مزایا:

دارای 4 اسلات RAM می باشد که به سرعت کامپیوتر کمک زیادی می کند.
اسلات های اضافی بیشتر که شما را قادر می سازد در این اسلات ها هر چیزی که برای سیستم تان نیاز دارید را تهیه و به سیستم اضافه کنید.
با توجه به توانایی های اورکلاکینگ و پشتیبانی از چندین کارت گرافیک برای بازی های سنگین، عالی است.
به دلیل سایز بزرگتر، فاصله بین قطعات بیشتر بوده و در نتیجه بهتر خنک می شود.

معایب:

همین اندازه بزرگ این مادربردها باعث می شود که به کیس ها بزرگتری نیاز باشد.
قیمت آنها می تواند بیشتر از مادربردهای MATX باشد.
به دلیل اندازه بزرگتر، گاها می تواند خنک کنندگی همراه با سر و صدا داشته باشد.

تفاوت مادربردهای ATX و MATX . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در مقابل مادربردهای ATX، مادربردهای MATX یا همان Micro ATX قرار دارد. بر خلاف مادربردهای ATX که دارای سایز بزرگی است، این نوع مادربرد دارای سایز کوچکی هستند و در نتیجه به کیس های کوچکتری نیاز دارند و همین صرفه جویی در فضا می شود و مدیریت MATX ها به دلیل سایز کوچکتر ساده تر است ولی همین سایز کوچکتر مشکلاتی را هم دارد. یعنی در مقایسه با مادربردهای ATX دارای کمبودهایی است. پس بیایید نگاهی به مزایا و معایب مادربردهای MATX داشته باشیم.

مزایا:

اولین مورد در خصوص سایز مادربردهای MATX می باشد که همین اندازه کوچکتر MATX ها باعث می شود که نیاز به کیس های کوچکتر داشته باشند و در نتیجه کیس هم فضای کمتری اشغال می کند.
مادربردهای MATX مقرون به صرفه تر هستند خصوصا برای کسانی که بودجه محدودتری برای اسمبل کردن کامپیوتر در اختیار دارند.
بیشتر قطعاتی که شما نیاز دارید(برای حداقل کار)، بصورت on-board روی مادربرد وجود دارد و شما نیاز به هزینه اضافی برای خرید قطعات بیشتر ندارید(مگر اینکه قطعات on-board جوابگوی کار مورد نظر شما نباشد). این یکی از موارد مهم در این نوع مادربردها است و نیازی نیست که شما هزینه های اضافی را متقبل شوید.
حتی این مادربردها را می توانید در کیس های بزرگ هم نصب کنید.

معایب:

با توجه به اندازه کوچکترشان نسبت مادربردهای ATX، بدیهی است که اسلات های کمی دارند و نمی توانید قطعات زیادی را به اسلات های سیستم اضافه کنید.
اندازه کوچکتر باعث می شود که حرارت در این مادربردها بیشتر باشد. اندازه کوچکتر این مادربردها باعث می شود که قطعات در فاصله بسیار نزدیکتری از هم قرار داشته باشند و همین در افزایش حرارت مادربرد تاثیر بیشتری خواهد داشت.
برخی از این MATX ها از کارت گرافیکهای با کیفیت بالا پشتیبانی نمی کنند.


هر دو نوع مادربرد ATX و MATX دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند و اگر شما به دنبال مادربرد با پتانسیل بالاتر و قوی تر که کارهای بیشتری را بتوانید با آن انجام دهید، مادربردهای ATX مناسب تر خواهد بود و اگر از بابت بودجه و هزینه در معذوریت هستند می توانید به MATX ها توجه کنید.
این درست که ممکن است مادربردهای ATX برای خنک کنندگی سر و صدا داشته باشد ولی این مورد به ندرت رخ می دهد که گرما در این مادربرد ها به حدی برسد که مشکل ساز شود در مقابل مادربردهای MATX که مشکل پشتیبانی از کارت های گرافیک با کیفیت بالا را دارد ولی آنچیزی که برای اجرای بسیاری از Game های مدرن نیاز است را به خوبی پشتیبانی کرده و می توانید از MATX ها برای بازی استفاده کنید.
به طور حتم نمی توان گفت که کدام یک از این دو نوع مادربرد بهتر می باشد، هر دو نوع مادربردهای ATX و MATX ها دارای ویژگی ها و برتری های خودشان هستند. در نتیجه، واقعا بهترین گزینه برای هر کاربری، این است که مادربردی متناسب با نیاز و استفاده ای که قرار است از سیستم داشته باشد را انتخاب کند.



نمایش دیدگاه ها (1 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز