خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش Cisco Switch EtherChannel

 آموزش Cisco Switch EtherChannel
همینطور که از موضوع این پست مشخص است قصد داریم در خصوص EtherChannel که یکی از فناوری های کاربردی که در شبکه ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد، صحبت کنیم. لینک های EtherChannel را به منظور افزایش پهنای باند و redundancy در لینک های فیزیکی ارتباطی ایجاد می کنیم. بعد از این توضیح موضوع مهمی که باید بدانید این است که EtherChannel در لایه 2 کار می کند پس فقط روی سوئیچ ها می توانیم از آن استفاده کنیم و در روترها نمی توان EtherChannel داشت. به عنوان مثال وقتی دو پورت از یک سوئیچ و دو پورت از سوئیچ دیگر را EtherChannel کنیم، این دو پورت بصورت فیزیکی واقعا دو پورت هستند ولی با فعال کردن Etherchannel، این دو پورت ها از نظر logical یا نرم افزاری یک پورت دیده می شود.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
شما اگر در سوئیچ سیسکویی دو پورت از دو سوئیچ مختلف را به هم متصل کنید، فقط یکی از این لینک ها فعال خواهد بود و لینک دیگر غیرفعال می شود که می توان از این مورد برای active و Backup استفاده کرد. وقتی لینک فعال از کار افتاد، لینک بک آپ در اینجا فعال می شود و ایفای نقش می کند.



 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

دلیل اینکه یکی از پورت های از یکی از این دو سوئیچ ها غیرفعال می شود(مانند چیزی که در تصویر بالا مشاهده می کنید)، پروتکل STP یا Spanning Tree Protocol است. وجود این پروتکل از loop جلوگیری می کند و باعث عدم Down شدن شبکه می شود. در تصویر بالا از آنجایی که Etherchannel برای پورت های مورد استفاده در شکل فعال نشده، پس باید یکی از پورت ها غیرفعال شود تا loop ایجاد شود. وقتی ما دو یا پورت ها بیشتری از سوئیچ ها را Etherchannel می کنیم، از آنجایی که این پورت ها بصورت نرم افزاری و لاجیکال بصورت یک پورت واحد دیده می شود، پس پورتی غیرفعال نمی شود و همه آنها فعال می مانند. شما اگر در سوئیچ های معمولی ای که این پروتکل پشتیبانی نمی کنند همچین کاری را انجام دهید(مثلا مانند تصویر بالا از دو سوئیچ غیر سیسکویی که از STP پشیبانی نمی کنند استفاده کنید و دو کابل از پورت دو سوئیچ به هم وصل کنید) خواهید دید که شبکه Down می شود و چون loop ایجاد شده است. STPبه هر طریقی loop بین سوئیچ ها را از بین می برد مگر آنکه این پورت ها با هم Etherchannel شده باشند.

 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

اصطلاح Etherchannel توسط سیسکو مورد استفاده قرار می گیرد و مشابه Etherchannel را در سایر Vendor ها ممکن است شنیده باشید یا بعدها به گوشتان برسد که عملا یک جور هستند ولی در لفظ متفاوت هستند. مثلا port trunking ، trunking(که با ترانک کردن پورت سوئیچ آن را اشتباه نگیرید)، bonding، teaming، aggregation از جمله اصطلاحاتی هستند که مشابه Etherchannel می باشد.
پس تا به اینجای کار متوجه شدیم که EtherChannel تکنولوژی ای برای aggregate کردن پورت های سوئیچ که به طور عمده در مورد سوئیچ های سیسکو استفاده می شود. EtherChannel امکان اتصال چندین لینک اترنت فیزیکی را فراهم می کند تا یک لینک اترنت لاجیکال ایجاد کند که پایداری بالاتر و همچنین پهنای باند بیشتر را تضمین کند و نکته دیگری که در این مورد باید اضافه کنیم، اینکه تا 8 پورت را بصورت همزمان می توانید برای EtherChannel در سیسکو مورد استفاده قرار دهید.

 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

لطفا به تصویر فوق دقت کنید. در تصویر فوق کامپیوترها با استفاده از لینک های 1 گیگی به سوئیچ ها در دو طرف تصویر متصل شده اند و ارتباط سوئیچ ها به هم با استفاده از لینک های 100 مگابیتی انجام شده است. اگر این سیستم ها که با استفاده از لینک های 1 گیگی به سوئیچ متصل شده اند، ترافیکی بیش از 100 مگابیت را ارسال کنند، ازدحام این ترافیک ارسالی موجب افت سرعت انتقال اطلاعات خواهد شد. برای رفع چنین مشکلی ما دو گزینه را می توانیم داشته باشیم که لینک ارتباطی بین سوئیچ ها 1 گیگی شود. یعنی کابل اتصال دهنده بین سوئیچ ها، به پورت های گیگ سوئیچ متصل شوند و یا روی این سوئیچ ها etherchannel راه اندازی کنیم تا پهنای باند افزایش یابد.
وقتی سناریوی شکل زیر را عملا انجام دهیم، شما کاملا به راه اندازی Etherchannel در هر سناریوی آگاهی پیدا خواهید کرد. لطفا به تصویر زیر دقت کنید.

 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

مطابق با تصویر فوق، فرض کنید که ما سوئیچ Data Room را دایم که دسترسی به سرورها را فراهم می کند. این سوئیچ به یک Distribution switch متصل است که چندین سوئیچ لایه access به آن متصل است و ترافیک آن سوئیچ ها نهایتا برای ارتباط با سرورها باید از این سوئیچ عبور کند. همانطور هم که در تصویر می بینید، با استفاده از Etherchannel، به منظور load-balance، تعدادی لینک به صورت منظقی یکی شده اند ولی شما می دانید که نهایتا تا 8 پورت را می توان با هم Aggregate کرد. اگر ما این دو سوئیچ رافقط با یک لینک 1 گیگی به هم ارتباط دهیم، مشخص است که bottleneck برای ارتباط کاربران با سرورها داریم و این مورد برای برنامه هایی که ترافیک زیادی دارند، محسوس تر خواهد بود.
در مثال بالا، تعداد 4 اینترفیس 1 گیگی را Port-Channel کردیم و نهایتا 4 گیگ پهنای باند خواهیم داشت. این مورد نه تنها bandwidth را افزایش می دهد بلکه افزونگی از بابت لینک های ارتباطی هم ایجاد می کند.

EtherChannel Protocols

برای راه اندازی Etherchannel دو پروتکل وجود دارد. این پروتکل ها، Channel را بین سوئیچ ها مدیریت می کنند:

1) Link Aggregation Control Protocol – LACP (IEEE standard protocol)
2) Port Aggregation Protocol – PAgP (Cisco Proprietary)


اولین آنها LACP است که توسط IEEE ارائه شده است و علاوه بر سیسکو، سایر Vendor ها هم می توانند از آن استفاده کنند و پروتکل خوبی است.
پروتکل دوم PAGP است که کاملا سیسکویی است و فقط توسط سوئیچ های این کمپانی پشتیبانی می شود.

EtherChannel Modes

این دو پروتکل ذکر شده، دارای سه حالت عملیاتی می باشند:

LACP Modes: ON, ACTIVE, PASSIVE
PAgP Modes: ON, DESIRABLE, AUTO


در جدول زیر نشان داده شده که سوئیچ بسته به حال تهای مختلف Etherchannel را ایجاد می کند:

 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

 آموزش Cisco Switch EtherChannel . آموزشگاه رایگان خوش آموز

EtherChannel Configuration

فرض کنید که رابطهای فیزیکی Gi0 / 0 تا Gi0 / 3 برای تشکیل Etherchannel استفاده می شود. علاوه بر این، بهتر است پیکربندی Port-Channel که ایجاد می شود را در مود ترانک قرار دهیم(ضمن اینکه هیچ اجباری نیست کمه پورت ها را حتما ترانک کنید مهم در این پست، بررسی Etherchannel است) تا ترافیک همه VLAN ها عبور داده شود(توضیحات دستورات مقابل آنها درج شده است).

LACP Configuration

اولین سوئیچ SW1 حالت Active خواهد بود و SW2 در مود Passive قرار خواهد گرفت.

SW1(config)# interface range Gi0/0 -3   <- Select the 4 interfaces
SW1(config-if-range)# channel-protocol lacp <- Set protocol to LACP
SW1(config-if-range)# channel-group 1 mode active <- Set mode to active
SW1(config-if-range)# exit
SW1(config)# interface port-channel 1 <- Configure the logical port as trunk SW1(config-if)#switchport trunk encapsulation dot1q
SW1(config-if)#switchport mode trunk
SW2(config)# interface range Gi0/0 - 3 <- Select the 4 interfaces SW2(config-if-range)# channel-protocol lacp <- Set protocol to LACP SW2(config-if-range)# channel-group 1 mode passive <- Set mode to passive SW2(config-if-range)# exit
SW2(config)# interface port-channel 1 <- Configure the logical port as trunk SW2(config-if)#switchport trunk encapsulation dot1q
SW2(config-if)#switchport mode trunk



PAgP Configuration


با استفاده از پروتکل pagp، سوئیچ SW1 را در مود Desirable و سوئیچ دوم SW2 در مود Auto قرار می گیرد.
SW1(config)# interface range Gi0/0 -3   <- Select the 4 interfaces
SW1(config-if-range)# channel-group 1 mode desirable <- Set mode to desirable
SW1(config-if-range)# exit
SW1(config)# interface port-channel 1 <- Configure the logical port as trunk SW1(config-if)#switchport trunk encapsulation dot1q
SW1(config-if)#switchport mode trunk
SW2(config)# interface range Gi0/0 - 3 <- Select the 4 interfaces SW2(config-if-range)# channel-group 1 mode auto <- Set mode to auto SW2(config-if-range)# exit
SW2(config)# interface port-channel 1 <- Configure the logical port as trunk SW2(config-if)#switchport trunk encapsulation dot1q
SW2(config-if)#switchport mode trunk



بدین ترتیب Etherchannel با استفاده از دستورات فوق پیاده سازی می شود و در ضمن تعدادی دستور خوب و مفید که برای بررسی عملکرد صحیح دستورات وارد شده و همچنین اهداف عیب یابی، در ذیل قید شده است:

show etherchannel summary
show etherchannel 1 port-channel
show interfaces etherchannel






نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز