خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نحوه join کردن کامپیوترها به دامین و disjoin کردن آنها

نحوه join کردن کامپیوترها به دامین و disjoin کردن آنها
شبکه های مبتنی بر Domain در شرکت ها و سازمان امری متداول هستند که در این فرایند نیاز به کنترل چندین سیستم از طریق domain controller ها که می تواند یک یا چندین سرور باشد، صورت گیرد. این سرور مدیریت متمرکز را برای ما در شبکه فراهم می کند. از طریق این سیستم Policy ها و محدودیت ها و اختیارات هر سیستم یا کاربر را می توانیم تعیین کنیم که بر آن اساس در شبکه کار شود.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



شما برای join کردن سیستم ها به domain نیاز به موارد زیر دارید:
یک اکانت که در دیتابیس اکتیو دایرکتوری ایجاد شده باشد.
domain name یا دامین
ویندوزهای کلاینتی که قابلیت Join به دامین را داشته باشند. برای مثال ویندوزهای نسخه Enterprise، Pro و education باید باشند و مثلا ویندوزهایHome قابلیت جوین به دامین را ندارند.


How to join or remove a Domain from Windows

غالب تمرکز در این پست به Join کردن یک سیستم به Domain و از دامین خارج کردن آن سیستم از Domain می باشد(حتما در دوره های مایکروسافت که در آینده آموزش های آن را ساخته و روی سایت قرار خواهیم داد، به این مباحث به شکل جامع تر و دقیق تری خواهیم پرداخت). در گام اول، Join کردن سیستم های ویندوزی به Domain را بررسی می کنیم.

1] Joining a domain

سیستم شما و سرور باید یکدیگر را در شبکه ببینند به این معنی که شما از روی کلاینت باید Ping سرور را داشته باشید. برای ping هم حتما سیستم شما باید ip address مناسبی داشته باشد و در صورتی که سرور و کلایینتها در دو شبکه مختلف هستند باید Gatway های درستی برای آنها تنظیم شده باشد و در هر صورت هم سرور به کلاینت و کلاینت به سرور باید در شبکه با ping دسترسی داشته باشند.
تنظیمات DNS برای سیستم کلاینت باید ip address سرور دامین تنظیم شده باشد. به این ترتیب با نام هم می توانید Domain controller را ping کنید.
باید فایروال ویندوز سرور و ویندوز کلاینتی را طوری Customize کنید که مانع از جوین شدن سیستم ها به دامین نشود و یا به طور کامل فایروال را غیرفعال کنید.
سپس پنجره Run را باز کرده و دستور sysdm.cpl را وارد و Enter کنید تا پنجره system properties باز شود.
در تب Computer name، دکمه Change را کلیک کنید.

نحوه join کردن کامپیوترها به دامین و disjoin کردن آنها  . آموزشگاه رایگان خوش آموز

سپس در فرم باز شده، در قسمت Member of، گزینه Domain را فعال کرده و نام دامین را در آن وارد و ok کنید.

نحوه join کردن کامپیوترها به دامین و disjoin کردن آنها  . آموزشگاه رایگان خوش آموز

پس از دریافت پیغام موفقیت آمیز بودن جوین شدن سیستم به دامین باید سیستم را ریستارت کنید تا پس از ریستارت شدن پالیسی ها را از اکتیودایرکتوری دریافت کند. اکنون اگر به سرور هم مراجعه کنید(در کنسول dsa.msc) خواهید دید که با نام همین کلاینت در سرور یک اکانت کامپیوتری ایجاد شده است.

2] Removing a domain

برای Disjoin کردن یک سیستم از Domain هم کافیست به همین پنجره شکل بالا وارد شوید و گزینه Workgroup را انتخاب کنید.
سپس نام برای یک شبکه Workgroup وارد کنید(مثلا همین Workgroup). سپس ok کنید.
بدین ترتیب پنجره نام کاربری و پسورد ظاهر میشود(اگر با کاربر Administrator و یا کاربری که در دامین دسترسی در سطح ادمین داشته باشد به این کلاینت لاگین کرده باشید، هیچ پنجره درخواست نام کاربری و پسوردی ظاهر نخواهد شد و به راحتی سیستم شما Disjoin می شود) که با وارد کردن پسورد user ای admin دامین می توانید سیستم تان را از دامین خارج کنید.

چنانچه اگر به هر دلیلی کامپیوتری از دامین dijoin کردید و دوباره قرار شد آن را به دامین جوین کنید، ممکن است در زمان جوین کردن مجدد با مشکلات و ارورهایی مواجه شوید که قبل از جوین کردن اکانت این کامپیوتر را که از قبل در کنسول users and computers وجود دارد را باید حذف کنید. پس Run را باز کرده و دستور dsa.msc را وارد و Enter کنید.
بدین ترتیب کنسول Active directory users and computers باز خواهد شد.
به سراغ container و یا OU ای که کامپیوترها را در آن ذخیره می کنید رفته و کامپیوتر مربوطه را از آن حذف کنید.
سپس مراحل جوین کردن سیستم به دامین را از سر بگیرید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز