خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


شبکه نمایش داده (گرید) چیست؟

شبکه نمایش داده (گرید) چیست؟
نویسنده : امیر انصاری
در این آموزش با شبکه نمایش داده (گرید) آشنا خواهیم شد. اول مطرح خواهیم کرد که خود شبکه نمایش داده (گرید) چیست، و کاربردهای آن چیست. سپس به تنظیمات مرتبط با آن (شخصی سازی آن) خواهیم پرداخت. شبکه نمایش داده یکی از مهمترین قسمتهای تشکیل دهنده نرم افزارها، مخصوصا نرم افزارهای مالی می باشد. در نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار به وفور و در جای جای برنامه با شبکه نمایش داده برخورد خواهید داشت. پس لازم است تا اصول کار با آن و همینطور امکانات مربوط به شخصی سازی آن را بدانید.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



نسخه رایگان نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار را می توانید از لینک زیر و مستقیما از سایت تولید کننده آن دانلود نمایید.

دانلود نرم افزار حسابداری فروشگاهی رایگان راهکار

شبکه نمایش داده (گرید) چیست؟


شبکه نمایش داده (گرید)، یک جدول از سلولها می باشد که این سلولها در نتیجه تقاطع، ردیف ها و ستونهای آن جدول تشکیل شده اند. ستونهای این جدول اطلاعات داده های نرم افزار می باشند و ردیف های آن نیز مجموعه ای از داده های مرتبط با یکدیگر را در خود جای داده اند. تصویر زیر یک شبکه نمایش داده (گرید) را به شما نشان می دهد.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)
این تصویر را در خیلی جاهای دیگر از نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار، نیز خواهید دید. در واقع اطلاعاتی که در نرم افزار وارد می کنید، از این طریق به شما نمایش داده می شوند.

ردیف چیست؟


تصویر زیر یک ردیف از شبکه نمایش داده (گرید)، را به شما نشان می دهد. کلیه سلولهای موجود در این ردیف با یکدیگر مرتبط می باشند. بعنوان مثال در تصویر زیر یک شخص را در ردیف مربوطه مشاهده می کنید که در کنار نام آن شخص، اطلاعات دیگری همچون کد شخص، نوع شخص، ایمیل و تاریخ معرفی آمده است. تمامی این سلولها که در آن ردیف قرار دارند مربوط به شخص موجود در آن ردیف می باشند.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)
ردیف ها به رکوردهای اطلاعاتی شما اشاره دارند، بعنوان مثال اگر 100 شخص (طرف حساب) را در نرم افزار معرفی کرده باشید، طبیعتا 100 ردیف در لیست اشخاص مشاهده خواهید کرد.

ستون چیست؟


تصویر زیر یک ستون در شبکه نمایش داده (گرید) را به شما نشان می دهد. ستونی که در تصویر می بینید، ستون "نام" می باشد که اطلاعات نام و نام خانوادگی اشخاص را در خود دارد. ستون ها به فیلدهای اطلاعاتی شما اشاره دارند.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)

سلول چیست؟


تصویر زیر یک سلول در شبکه نمایش داده (گرید) را به شما نشان می دهد. سلول از نتیجه تقاطع ردیف ها و ستون ها تشکیل می گردد. هر سلول یک آدرس منحصر به فرد دارد که این آدرس از روی ردیف و ستون تعیین می شود. بعنوان مثال سلولی که در تصویر می بینید در ردیف 32 و در ستون "نام" قرار دارد. دقت کنید که، ستونها دارای اسامی (نام ستون) هستند و ردیف ها دارای شماره ردیف می باشند. نام ستون در واقع معادل نام فیلد اطلاعاتی می باشد چون این ستونها دقیقا از روی فیلدهای اطلاعاتی درست شده اند.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)

مفهوم انتخاب ردیف ها


برای خیلی از عملیات مرتبط با داده ها لازم است که ابتدا ردیف یا ردیف هایی را انتخاب کنید. بعنوان مثال اگر قصد ویرایش یک شخص را داشته باشید، ابتدا باید آن شخص را در شبکه نمایش داده (گرید) انتخاب کنید و سپس دستور ویرایش را اجرا نمایید.
همینطور اگر قصد حذف یک یا چند ردیف را داشته باشید، ابتدا باید آن ردیف ها را انتخاب نمایید و سپس دستور حذف را اجرا نمایید.

روش انتخاب یک ردیف


برای انتخاب یک ردیف کافی است تا روی یک سلول از سلولهای موجود در آن ردیف کلیک نمایید. ردیف مربوطه در حالت انتخاب قرار می گیرد. به عنوان مثال در تصویر زیر ردیف 30 در حالت انتخاب قرار دارد. وقتی یک ردیفی در حالت انتخاب قرار می گیرد رنگ آن ردیف از سایر ردیفها متمایز می گردد و به آسانی قابل تشخیص می باشد.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)

روش انتخاب چند ردیف


برای انتخاب همزمان چند ردیف، ابتدا کلید Ctrl در صفحه کلید را پایین نگهداشته و سپس با ماوس بر روی ردیفهایی که قصد انتخاب آنها را دارید کلیک کنید. در این وضعیت با هر بار کلیک بر روی یک ردیف، آن ردیف در حالت انتخاب قرار می گیرد و اگر هم مجددا روی آن کلیک کنید از حالت انتخاب خارج می شود.
تصویر زیر چندین ردیف را که به صورت همزمان انتخاب شده اند، به شما نشان می دهد.

تنظیمات شبکه نمایش داده (گرید)

کاربرد شبکه نمایش داده (گرید) چیست؟


کاربرد اصلی شبکه نمایش داده (گرید)، نمایش لیست های اطلاعات به شما می باشد. بعنوان مثال لیست اشخاص، لیست کالاها، لیست فاکتورها، لیست چکها و ...

کاربرد دیگر شبکه نمایش داده (گرید)، امکان گزینش و انتخاب اطلاعات به منظور انجام عملیاتی بر روی آن اطلاعات می باشد. بعنوان مثال برای ویرایش یک شخص ابتدا لازم است تا آن شخص را انتخاب نمایید و سپس اقدام به ویرایش اطلاعاتش کنید. همینطور برای حذف یک شخص لازم است تا ابتدا آن شخص را انتخاب نموده و سپس دستور حذف را اجرا کنید. به طور کلی هر جا که لازم باشد روی رکورد اطلاعاتی خاصی عملیاتی را انجام بدهید، ابتدا باید آن رکورد را گزینش نموده و سپس اقدام به انجام عملیات مربوطه بر روی آن رکورد بنمائید.

برای مشاهده فهرست کامل آموزشهای این دوره بر روی لینک زیر کلیک کنید :

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز