خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


کنسول Device Manager چیست؟

کنسول Device Manager چیست؟
سيستم عامل ویندوز تقریبا 96 درصد بازار PC ها را در اختیار دارد. خب برای بهره بردن و سرمایه گذاری روی همچین فرصتی، تولید کنندگان سخت افزار سعی در ایجاد محصولاتی دارند که ویژگی های زیادی را به سیستم های موجود اضافه کند. اما هیچ یک از اینها استاندارد نیستند. هر تولید کننده با ویژگی های نرم افزاری خاص خود که Close source است، در رقابت با سایر رقبای خود هستند. اگر هر سخت افزار متفاوت باشد ، سیستم عامل چگونه می تواند از سخت افزار استفاده کند؟

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
خب، این وظیفه مهم بر عهده درایورها می باشد. از آنجا که ویندوز نمی تواند برای همه دستگاه های سخت افزاری روی کره زمین پشتیبانی داشته باشد، از این رو آن را بر عهده سازندگان سخت افزارها وا نهاده است تا خود آنها درایورهای سخت افزارهای خود را هم ارائه دهند.


سیستم عامل ویندوزی که نصب می کنید، با استفاده از درایورهای همان سخت افزار با سخت افزار مربوطه ارتباط برقرار کرده و با آن تعامل دارد. ویندوز فقط یک کنسول یا اینترفیسی را مشاهده سخت افزارها ارائه کرده است که DEVICE MANAGER نام دارد.

کنسول Device Manager چیست؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز


What is a Device Manager?

Device manager یکی از کامپوننتهای سیستم عامل ویندوز است که می توان آن را چیزی شبیه به اتاق فرمان تشبیه کنیم. طرز کار آن به این صورت است که یک شمای کلی و سازمان یافته از سخت افزارهای تایید شده ای که روی ویندوز نصب هستند را به شما نمایش می دهد.
این سخت افزارها می تواند کیبورد، ماوس، پرینتر، کارت شبکه، کارت گرافیک، CPU و … باشد. همانطور که گفته شد، Device Manager جزئی از سیستم عامل ویندوز است شما نیازی نیست که برای داشتن آن کار خاصی انجام دهید. تنها کاری که شما برای دسترسی به این کنسول باید انجام دهید، این است که آن را باز کنید. برای دسترسی به Device Manager به طرق مختلف می توانید اقدام کنید.
مایکروسافت با معرفی ویندوز 95 شروع به تنظیم و ارائه این ابزار با سیستم عامل کرد. در ابتدا، Device manager، فقط برای نمایش و تعامل با سخت افزارهای از پیش موجود طراحی شده است و در طی چند نسخه بعدی ، قابلیت Hot plug، هم به امکانات اضافه شد. به این طریق که برخی سخت افزارها در همین حین که سیستم روشن است، می تواند به کامپیوتر وصل شود و بلافاضله Device manager از وجود آن آگاه می شود. به عنوان مثال سیستم تان روشن است، بدون اینکه نیاز باشد سیستم را خاموش کنید، می توانید فلش بدان وصل کنید و حتی قطعات داخلی کیس هم در شرایط خاصی به همین صورت می توانند وصل شوند. در هر صورت این قابلیت برای Device manager وجود دارد که قطعه ای به محض متصل شدن را شناسایی کند.

Device manager به ما کمک می کند تا:
پیکربندی سخت افزار را تغییر دهید.
تغییرات و بازیابی درایورهای سخت افزارها را انجام دهید.
تشخیصconflict بین دستگاه های سخت افزاری که به سیستم وصل می شوند.
درایورهای مشکل ساز را شناسایی و غیرفعال کنید.
اطلاعات سخت افزاری مانند سازنده دستگاه ، شماره مدل ، طبقه بندی و موارد دیگر را نمایش دهید.

چرا به Device Manager نیاز داریم؟
دلایل زیادی وجود دارد که ما به کنسول Device manager نیاز داریم ، اما مهمترین دلیل نیاز بهDevice Manager برای درایورها می باشد. دلیل آنهم بالاتر گفته شد که سیستم عامل ویندوز با استفاده از همین درایورها می تواند با سخت افزار ارتباط برقرار کند. مثلا شما یک کارت صدا دارید همین کارت صدا را درون کیس روی مادربرد نصب می کنید و این کارت صدا باید بتواند سیگنال های الکتریکی را به سیگنال های صوتی و دیجیتال تبدیل کند. در حال حاضر ما بی شمار کارت صدا از سوی برندهای مختلف داریم که برای کار در ویندوز بدون درایور، احتمالا با مشکل مواجه خواهید شد. درایوری برای آن سخت افزار خاص باید وجود داشته باشد که ویندوز بتواند با آن تعامل داشته باشد. اما مشکل واقعی این است که به معنای واقعی کلمه هزاران دستگاه صوتی وجود دارد و همه آنها کاملاً متفاوت از یکدیگر کار خواهند کرد. پس سازنده آن سخت افزار باید درایور آن سخت افزار را هم ارائه دهد که متناسب با آن دستگاه و همین طور نسخه ويندوز باشد.
پس درایور لایه ای است که بین سخت افزارو سیستم عامل قرار می گیرد و به نوعی مترجم سیگنال ها می باشد.
چرا درایورها باعث بسیاری از مشکلات می شوند؟
دستگاه های سخت افزاری ما از قابلیت های زیادی برخوردار هستند که سیستم به تعامل خاصی نیاز دارد. حتی اگر استاندارد هایی برای کمک به تولید کنندگان سخت افزار برای ایجاد درایور عالی وجود داشته باشد باز هم ممکن است سخت افزارهای دیگر و حتی درایورها یا نرم افزارهایی وجود دارند که می تواند باعث تداخل و Conflict شود. سخت افزارهای بسیاری هستند که برای کار در سیستم عامل های مختلف، درایورهای مختلفی هم دارند که مختص همان سیستم عامل می باشد. هرکدام از آنها زبان خاص خود را دارد.

لحظه ای که device manager را باز کنید، م با لیستی از کلیه قطعات سخت افزاری و درایور نرم افزارهای آنها که در حال حاضر در سیستم نصب شده اند، مواجه می شوید. هر کدام از سخت افزارها، در دسته بندی خودش قرار می گیرد.
کافیست به دسته بندی سخت افزاری که مد نظر دارید، وارد شوید روی آن کلیک راست کرده و Properties را کلیک کنید.
حالا یک پنجره Properties مستقل که برای هر دستگاه جداگانه است را مشاهده خواهید کرد. این پنجره مختص به هر سخت افزاری است که آن را انتخاب می کنید.
بسته به نوع دستگاه یا کامپوننت سخت افزاری انتخاب شده، شاهد تب هایی از قبیل General، Driver، Details، Events، Resources خواهید بود.
خب، بد نیست توضیحاتی هم در خصوص این تب ها داشته باشید و بدانید که اینها چه هستند.

General

در این تب، مختصری از سخت افزار انتخاب شده را مشاهده خواهید کرد. مثلا نام کامپوننت انتخاب شده، نوع دستگاه مورد نظر آن ، تولید کننده آن دستگاه سخت افزاری، موقعیت فیزیکی دستگاه در سیستم و وضعیت دستگاه را مشاهده خواهید کرد.

Driver

این بخش است که درایور نرم افزار را برای کامپوننت سخت افزاری انتخاب شده را نمایش می دهد. در این تب اطلاعاتی از قبیل تاییدیه دیجیتالی، نسخه درایور، تاریخ انتشار درایور، توسعه دهنده درایور را مشاهده کنید. البته دکمه هایی در این قسمت وجود دارد. در خصوص این دکمه، به این لینک می توانید مراجعه کنید.

Details

اگر قصد دارید که خصوصیات مخصوص همان سخت افزار را بررسی و کنترل کنید. می توانیم در این بخش این کار را انجام دهیم. در اینجا می توانیم از بین ویژگی های مختلف درایور و مقدار مربوطه برای یک Property خاص را انتخاب کنیم. این موارد بعداً براساس نیاز قابل اصلاح هستند.

Events

پس از نصب این درایورهای نرم افزاری ، آنها به سیستم دستور می دهند كه بطور دوره ای تعداد زیادی كار را انجام دهد. این وظایف events نامیده می شود. در این بخش timestamp، description، و اطلاعات مرتبط با درایور نمایش داده می شود. توجه داشته باشید که از طریق کنسولevent viewer هم می توانید به همه این رویدادها دسترسی پیدا کنید.


اگر قرار باشد اطلاعاتی را به خاطر بسپارید، شاید این قسمت مهمترین بخش باشد. شناخت و شناسایی نمادهای مختلف خطا باعث می شود که تداخل دستگاه، مشکلات مربوط به اجزای سخت افزاری و دستگاه های دارای نقص آسان تر شود. در اینجا لیستی از آن نمادها را می توانید مشاهده کنید:

Hardware not recognized

هر وقت که یک دستگاه سخت افزاری جدید به سیستم وصل کنیم که فاقد درایور باشد، شاهد این مورد خواهیم بود که علامت زرد رنگ روی آن قرار می گیرد.

Hardware not working properly

دستگاه های سخت افزاری گاها دچار نقص هایی هم می شوند. سخت است که متوجه نقص یک دستگاه سخت افزاری شویم تا زمانی که کاری در سیستم انجام دهیم که آن سخت افزار وارد کار شود و آن سخت افزار هم بخشی از کار باشد. اگر دیاویس مربوطه دچار مشکل شود، ویندوز یک علامت تعجب سیاه روی مثلث زرد رنگ قرار می دهد.

Disabled device

اگر دستگاهی غیرفعال شده باشد(به هر دلیلی غیرفعال شده باشد)، علامت فلش روی آن قرار می گیرد که شما متوجه غیرفعال شدن دستگاه مربوطه شوید.
اکثر اوقات در این کنسول، اگر برای دیوایسی مشکلی رخ دهد، Device manager، مشکل را همراه با یک کد خطا نمایش می دهد تا تشخیص مشکل ساده تر شود.

کنسول Device Manager چیست؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز


کنسول Device Manager چیست؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز


کنسول Device Manager چیست؟ . آموزشگاه رایگان خوش آموز


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز