خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


لینوکس چیست و چرا محبوبیت زیادی دارد

لینوکس چیست و چرا محبوبیت زیادی دارد
بدیهی است که هر کامپیوتر و PC دارای سیستم عاملی است و امروزه سیستم عامل هایی که در بین کاربران بسیار محبوب هستند، می توان به Windows، Mac OS و UNIX اشاره کرد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
Linux هم سیستم عاملی است که به Unix شباهت دارد و از نوادگان Unix می باشد. در طی چند سال گذشته، سیستم عامل لینوکس محبوبیت زیادی میان کاربران پیدا کرده است.




سیستم عامل ها نرم افزارهای کامپیوتری هستند و اولین نرم افزاری که پس از روشن شدن کامپیوتر اجرا می شود(البته پس از فرآیند POST بایوس). سیستم عامل با لود شدن در حافظه سیستم، مدیریت منابع سیستم را در دست می گیرد. سپس این منابع را برای برنامه های دیگری که کاربر می خواهد آنها را اجرا کند مهیا کرده و در اختیار برنامه ها قرار می دهد. خدماتی که سیستم عامل ارائه می دهد شامل موارد مختلفی است که می توان به برخی از موارد از جمله موارد زیر اشاره کرد:

برنامه ریزی وظایف(task scheduler): task scheduler می تواند پردازش CPU را به چند کار مختلف اختصاص دهد(این task scheduler را با کنسول و ویژگی task scheduler ای که مثلا در ویندوز است، اشتباه نگیرید). برخی از این کارها، برنامه های مختلفی هستند که کاربر آنها را اجرا کرده و هم اکنون مشغول کار با آنهاست و یا هم اکنون در حال اجرا کردن آنهاست و برخی از آنها وظایف خود سیستم عامل هستند. task scheduler بخشی از خود سیستم عامل می باشد که به عنوان مثال به شما امکان می دهد که از یک سند ورد پرینت گرفته و در همین حال مشغول دانلود و یا آپلود فایل در برنامه دیگر و کار با اکسل باشید.
مدیریت حافظه(memory manager): memory manager، میزان RAM سیستم را کنترل کرده و به طور معمول فضای حافظه مجازی(virtual memory) بزرگتری را با استفاده از یک فایل روی هارد دیسک ایجاد می کند.
مدیریت دیسک(disk manager): disk manager، دایرکتوری ها و فایل ها را روی دیسک ایجاد و نگه داری می کند. وقتی درخواستی برای دسترسی به فایلی را می کنید، disk manager فایل را از دیسک در اختیار شما قرار می دهد.
مدیریت شبکه(network manager): network manager، کلیه داده های در حال انتقال در کامپیوتر را کنترل می کند.
سایر سرویس های I/O (Other I/O services manager): سیستم عامل صفحه کلید، ماوس، پرینتر، گرافیک و غیره.. را هم کنترل می کند.
مدیریت امنیت(Security manager): Security manager، امنیت اطلاعات را در کامپیوتر حفظ می کند ضمن اینکه باید بتواند از دسترسی افراد غیرمجاز به سیستم جلوگیری کند.
یک سیستم عامل معمولاً یک رابط کاربری یا UI پیشفرضی را برای سیستم ارائه می دهد. استاندارد ویندوز 98 شامل دکمه Start ، Taskbar، و غیره می باشد. سیستم عامل Mac ظاهر و احساس کاملاً متفاوتی را برای کامپیوترهای Macintosh ارائه می دهد.
لینوکس در حد یک سیستم عامل پدیده است برای درک اینکه چرا لینوکس بسیار محبوب شده است، بد نیست کمی در مورد تاریخچه آن بدانیم. نسخه اول UNIX در ابتدا چند دهه پیش توسعه یافت و در درجه اول به عنوان یک سیستم عامل تحقیقاتی در دانشگاهها مورد استفاده قرار گرفت. سیستم های PC با توان پردازشی بالا از شرکت هایی مانند Sun در دهه 1980 گسترش یافت و همه آنها بر پایه UNIX بنا شده بودند. تعدادی دیگر از شرکت ها برای رقابت در برابر Sun وارد عرصه کارزار شدند که برای نمونه می توان به HP ، IBM ، Silicon Graphics ، Apollo و غیره اشاره کرد که متأسفانه هرکدام نسخه یونیکس خود را داشتند و این امر فروش نرم افزار را دشوار کرد. Windows NT پاسخ مایکروسافت به این بازار بود. ویندوز NT همان ویژگی های سیستم عامل UNIX را فراهم می کرد: امنیت ، پشتیبانی از چندین CPU، حافظه در مقیاس بزرگ و مدیریت دیسک و غیره. اما این کار را به روشی انجام می دهد که با برنامه های ویندوز سازگار است.
ورود مایکروسافت به عرصه کار، جنبش و پویایی عجیبی را ایجاد کرد. سیستم عاملی متفاوت از Unix، طرفدران خود را پیدا کرده بود ولی بودند کاربرانی که با این سیستم عامل مشکل داشتند تا اینکه لینوکس پا به این منظره عجیب گذاشت و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
هسته لینوکس توسط فردی با نام Linus Torvalds ایجاد شد و به صورت رایگان در دسترس جهانیان قرار گرفت. سپس Linus Torvalds از دیگران دعوت بعمل آورد که لینوکس را بسط دهند و هزاران برنامه نویس شروع به کار برای تقویت لینوکس کردند و سیستم عامل به سرعت رشد کرد. از آنجا که این یک سیستم عامل رایگان است و بر روی پلتفرم های PC اجرا می شود، خیلی سریع مخاطبان قابل توجهی را در بین توسعه دهندگان سخت افزار به دست آورد. لینوکس دارای موارد جذاب برای کاربران مختلف است که شامل موارد زیر است:

افرادی که از قبل با UNIX آشنا بودند و آن را شناخته و قصد دارند که لینوکس را بر روی سخت افزار از نوع PC نصب و اجرا کنند.
افرادی که قصد دارند اصول سیستم عامل را تجربه کنند.
افرادی که در سیستم عامل خود نیاز(یا می خواهند) دسترسی بیشتر و زیادتری داشته باشند.
افرادی که با سیستم عامل مایکروسافت ویندوز، به هر دلیلی مشکل دارند.

به طور کلی ، مدیریت لینوکس سخت تر و پیچیده تر از سیستم عاملی مانند ویندوز است اما گزینه های بیشتری برای انعطاف پذیری و پیکربندی ارائه می دهد.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز