خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


انواع حافظه در کامپیوترها

انواع حافظه در کامپیوترها
افرادی که دانش کافی در مورد ندارند شاید بر این باور باشند که فقط یک یا دو نوع حافظه کامپیوتری وجود دارد که این اصلا درست نیست. در حقیقت، انواع مختلفی حافظه کامپیوتر وجود دارد و هر کدام کمی متفاوت از دیگری عمل می کنند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



Types of memory in a computer

موارد اصلی استفاده از هر حافظه کامپیوتری، حفظ ایمن داده ها قبل از پردازش شان است. ایده این مطلب توضیح هر حافظه که در هر سیستم کامپیوتری با سایز و اندازه های مختلف می توانید مشاهده کنید:

Hard Disk Drive (HDD) or Solid-State Drive (SSD)
Flash Memory
RAM
ROM
Tape Drives

حالا به توضیحات هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.

1] Hard Disk Drive (HDD) or Solid-State Drive (SSD)

وقتی صحبت از حافظه رایج در سیستم های کامپیوتری می شود، هارد دیسک در بالای لیست قرار می گیرد. اگر قصد، ذخیره طولانی مدت اطلاعات در سیستم باشد، HDD یا هارد دیسک و SSD Drive یا Solid-State Drive گزینه های شما هستند.
صفحات درون هارد دیسک که اطلاعات در آنها ذخیره می شوند، چرخش دارند تا Head و بازوهای نگه دارنده Head روی نقاط صفحه قرار گرفته و اطلاعات را بخواند. در خصوص SSD Drive ها از برخی جهات شبیه به HDD ها هستند. آنها هم برای ذخیره اطلاعات طراحی شده اند ، اما تفاوت عمده در عدم وجود قطعات متحرک است و مکانیزم آن مانند Flash ها بصورت الکترونیکی است بر خلاف هارد دیسک ها که مکانیزمی الکترومکانیکی دارند. SSD ها بر خلاف هارد دیسک به جای Head و بازوها، برای ذخیره مداوم داده ها به یک مدار مجتمع متکی است. SSD ها همیشه سریعتر از HDD ها هستند. ولی طول عمرشان یکسان نیست. البته شما بصورت ترکیبی هم می توانید از آنها استفاده کنید. یعنی سیستم تان هم دارای SSD و هم HDD باشد. شما می توانید کل اطلاعات یا بیشتر اطلاعات را در هارد دیسک ذخیره کنید و سيستم عامل را روی SSD نصب کرده و اطلاعاتی که باید سریع پردازش شوند هم می توانید در SSD ذخیره کنید.


2] Flash Memory

Flash memory ها هم مدت زمان زیادیست که وجود دارند و این فناوری است که Solid State Drives بر اساس آن ساخته شده است. آنچه در این نوع حافظه جالب توجه است این واقعیت است که عملکرد آن مشابه RAM است، اما آنچه آن را متمایز می کند توانایی آن در حفظ امنیت داده ها حتی در صورت عدم وجود انرژی(برق) است. بزرگترین مشکل Flash Memory این است که خیلی سریع نیست(البته به حذ کافی سریع است که شما بتوانید به راحتی انتقال فایل داشته باشید).

3] RAM

RAM مخفف Random Access Memory است و سرعت بسیار بالایی دارند. از آنجا که RAM ها الکترونیکی هستند، در مقایسه با هارد دیسک ها، حاوی قطعات متحرک نیستند، به این معنی که از قابلیت اطمینان بیشتری برخوردار هستند. با این حال، باید به این نکته اشاره کنیم که RAM می تواند اطلاعات را ذخیره کند ولی این کار را فقط به طور موقت انجام می دهد.


4] ROM

ROM مخفف عبارت Read-only Memory بوده و گرچه شاید به نظر RAM باشد ولی طرز کاری متفاوت دارد. ROM اطلاعات را برای مدت زمان محدود در خود نگه نمی دارد بلکه همیشگی است. اطلاعات Rom قابل ویرایش و حذف نیست و البته ROM انواع مختلفی دارد که در این خصوص به لینک های زیر مراجعه کنید و ضمنا تفاوت Rom و Ram را در لینک های بالا می توانید بیابید.


5] Tape Drives

شاید تاحالا نام Tape Drive ها را نشنیده باشید ولی Tape Drive ها مشابه نوارها یا کاست های صوتی کار می کند. دقیقا حاوی نوار و چرخاننده نوارها هستند و اطلاعات روی همین نوارها(روبان) ذخیره می شود. Tape Drive را در منازل نخواهید یافت چرا که عمدتا در مشاغل متوسط یا بزرگ استفاده می شوند. دلیل این امر دوام و پایداری آنهاست، بنابراین برای ذخیره طولانی مدت فایل های مهم بسیار مناسب هستند(برای بک آپ گیری).

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز