خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
با استفاده از جدول مقایسه Edition های مختلف 10 ویندوز، می توانید سخت افزار و ویژگی های خاص برنامه را که نسخه های مختلف سیستم عامل ویندوز 10 پشتیبانی می کنند ، به وضوح مشاهده کنید. البته در پست قبلی به بررسی Edition های مختلف ویندوز 10 پرداختیم و حالا مقایسه آنها را مشاهده می کنید.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

خب، مقایسه هر Edition به وضوح در تصاویر فوق مشخص است. اما به توضیح برخی موارد که در جداول فوق وجود دارد می پردازیم.

32-bit vs. 64-bit:


دو دسته اصلی برای پردازنده، Cpu های 32 بیتی و 64 بیتی می باشد(در این خصوص می توانید به لینک های فوق هم مراجعه کنید). نوع CPU عملکرد یا Performance کلی سیستم را تغییر میدهد و ضمن اینکه تعیین کننده این است که چه نوع نرم افزاری مورد استفاده قرار گیرد. مثلا شما نمی توانید در سیستمی که پردازنده 32 بیتی دارد، سيستم عامل 64 بیتی نصب کنید. فقط می توانید سیستم عامل 32 بیتی و بالطبع نرم افزار 32 بیتی نصب کنید. کامپیوتری که پردازنده 64 بیتی دارد، می تواند هم سیستم عما ل 64 بیتی و هم 32 بیتی داشته باشد. شما می توانید روی سیستمی که پردازنده 64 بیتی دارد، سیستم عامل 32 بیتی هم نصب کنید و در این صورت فقط می توانید برنامه ای 32 بیتی را نصب کنید. بدین ترتیب سیستم نمی تواند به حداکثر Performance خود برسد. در صورتی که سیستم عامل 64 بیتی نصب کنید، علاوه بر برنامه های 64 بیتی، برنامه های 32 بیتی را هم می توانید نصب کنید که بر عکس آن ممکن نیست. پردازنده 64 بیتی می تواند به 2^64 آدرس مموری(memory address) دسترسی داشته باشد در صورتی که پردازنده 32 بیتی به 2^32 آدرس مموری یعنی چیزی حدود 4GB رم می تواند دسترسی داشته باشد. بنابراین پردازنده 64 بیتی می تواند محاسبات بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد پس بدیهی است که سرعت و کارایی بسیار بیشتری را فراهم می کند.

Licensing:

Retail: این نوع لایسنس به نام Full Packaged Product یا FFP هم شناخته می شود که کپی جعبه ای است. مثلا فروشگاه ها کامپیوتری یا از فروشگاه های آنلاین ویندوز خریداری کنید، لایسنس همراه آن ویندوز است. این نوع لایسنس دارای یک license key یا product key است.
OEM یا Original Equipment Manufacturer: این نوع لایسنس توسط سازنده سیستم(مثلا لپ تاپ) ارائه می شود. این نوع مجوز با نامش قابل شناخته شدن است و در سیستم دیگری قابل استفاده نمی باشد چون Product key ندارد. بر عکس لایسنس Retail که در صورت تمایل می توانید در سیستم های دیگر هم استفاده کنید. ضمنا اگر ویندوز 8 یا 10 باشد، license key در در چیپ UEFI firmware تعبیه می شود.
Volume: این نوع لایسنس ها از نوع سازمانی می باشند. مانند مدارس و ادارات دولتی. این نوع مجوزها فروش مجدد ندارند و بصورت مشترک استفاده می شود. یعنی یک لایسنس یا license key روی چندین کامپیووتر مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا یک مجوز برای 500 کامپیوتری که در یک سازمان وجود دارد.

N Edition:

ویندوزهای N editions، مدیا پلیر و نرم افزار مورد نیاز خود را برای مدیریت و پخش سی دی ، دی وی دی و سایر فایل های رسانه ای انتخاب کنید. Windows Media Player را می توانید از سایت خود مایکروسافت بدون پرداخت هزینه دانلود کنید.

Cortana:

برنامه جدید و دستیار صوتی مایکروسافت است.

مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

Hardware Device Encryption:

با پیکربندی های سخت افزاری مناسب، ویندوز 10 به طور خودکار یک دستگاه را رمزگذاری می کند و به ایمن نگه داشتن اطلاعات مشتری کمک می کند.

Microsoft Edge:

مرورگر جدید و امن تر مایکروسافت که همچنین امکان یادداشت برداری در وب سایت ها را برای شما فراهم می کند.

مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

Microsoft Account Log in:

شما می توانید با Microsoft account یا اکانت مایکروسافتی تان به سیستم لاگین کنید.

Mobile Device Management:

Mobile Device Management به افراد این امکان را می دهد که از هرجایی با دستگاه های موبایل یا قابل حمل شان کار کنند و همچنین از اطلاعات شرکت محافظت می کند.

Virtual Desktop:

این ویژگی به کاربران امکان می دهد که در یک مانیتور چندین دسکتاپ مجازی برای خودشان ایجاد کنند.

Windows Hello:

در این تکنولوژی با استفاده ویژگی های بیومتریک تان می توانید به سیستم لاگین کنید.

مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

Assigned Access 8.1:

وقتی کاربران وارد سیستم می شوند ، برنامه ای که ما مشخص کردیم به طور خودکار اجرا می شود و کاربران نمی توانند از برنامه دیگری غیر از این برنامه استفاده کنند. علاوه بر این، ویندوز به حالت Lock رفته و کاربران نمی توانند از هیچ یک از دستورات سیستم عامل خارج از این برنامه استفاده کنند.

BitLocker and EFS:

این دو روش های رمزنگاری هستند. BitLocker رمزنگاری در سطح یک پارتیشن یا درایو را ارائه می دهد(حتی می توانید یک هارد اکسترنال را به طور کامل با این تکنولوژی رمزنگاری کنید) و EFS هم در سزح فایل و فولدر اعمال می شود.

Current Branch for Business:

Current Branch یک مدل سرویس جدید است که مایکروسافت را قادر می سازد تا جدیدترین Feature های Release شده برای ویندوز 10 را به سرعت در سیستم عامل پیاده سازی کند. به عنوان مثال ، اگر از ویندوز 10 استفاده می کنید و مایکروسافت اعلام کرده است که بروزرسانی جدیدی را برای کاربران CB ارائه می کند، کاربران CB آماده دریافت این بروزرسانی پس از Release آن هستند. اگر از سرویس جدید Current Branch for Business استفاده می کنید، با استفاده از Current Brunch می توانید ویژگی های جدید ارائه شده در آپدیت جدید را نهایت تا 8 دیگر عقب بیندازید تا خوداتن آن را تست کنید و ببینید که سازمان برای ویژگی های جدید ارائه شده در آپدیت آماده است یا خیر.

Enterprise Data Protection:

این یک راه حل حفاظتی و امنیتی برای دپارتمان های IT است. زیرا BYOD درشرکت ها و سازمان ها بسیار رایج است(Bring Your Own Device، آوردن دستگاه شخصی در محیط های کاری).

Enterprise Mode Internet Explorer:

این مورد مدیران را برای ایجاد لیستی از وب سایت های شرکتی قادر می سازد.

Hyper-V:

با استفاده از این ویژگی می توانید در ویندوز مجازی سازی کنید.

Azure Active Directory:

Azure Active Directory تأیید اعتبار و مجوز را برای برنامه ها، فایل سرورها، پرینترها و غیره مانند Active Directory بصورت کلودبیس(مبتنی بر رایانش ابری) فراهم می کند.

Private Catalog:

وقتی ادمین ها برنامه ها را به store خصوصی شان اضافه کنند، همه کارمندان سازمان می توانند برنامه را مشاهده و دانلود کنند.

Remote Desktop Connection:

امکان اتصال ریموت به سیستم را از طریق شبکه فراهم می کند.

Windows Update for Business:

Windows Update for Business ادمین ها را قادر می سازد تا با اتصال مستقیم این سیستم ها به سرویس Windows Update، دستگاه های ویندوز 10 موجود در شرکت سازمان را همیشه با آخرین تمهیدات و پچ های امنیتی، Feature های ویندوز آپدیت نگه دارند.

AppLocker:

AppLocker محدودیت های مبتنی بر کاربر یا user-based restriction برای اپلیکیشن ها و برنامه های نصب شده در سیستم عامل هنگام اجرا یا نصب، با توجه به سازنده ، نام برنامه یا نسخه برنامه فراهم می کند.

Device Guard:

این فناوری یک فناوری جدید است که پس از ترکیب راه حل های امنیتی سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد شده است و در نسخه های قبلی ویندوز در دسترس نیست. با Device Guard هر برنامه ای که در پالیسی های Code Integrity نباشد، به عنوان یک برنامه غیرقابل اعتماد تلقی می شود و حتی اگر دارای امتیاز Administrator ای باشد، از اجرا یا دانلود اجرا نمی شود.

DirectAccess:

ویژگی DirectAccess یک ویژگی جدید در ویندوز 10 است با وجود این ویژگی وقتی سیستم به اینترنت در خارج شبکه سازمان وصل شود، به شبکه سازمان وصل می شود. با استفاده از DirectAccess ، سیستم های لپ تاپ در صورت اتصال به اینترنت می توانند به راحتی مدیریت شوند و وضعیت سیستم و پالسی ها بروز شوند. علاوه بر این، کاربران DirectAccess می توانند بدون اتصال VPN به Resource های شرکت از جمله میل سرور، فایل سرور، به صورت امن دسترسی داشته باشند(صد البته که کانفیگ های DirectAccess باید انجام شود).

Start Screen Control:

این ویژگی قابلیت سفارشی سازی منوی Start را فراهم می کند. اگر آن را به همه Start ها اعمال کنید، کاربران قادر نخواهند بود که برنامه ها را از start، در واقع Uninstall و یا Pin و Unpin کنند.

User Experience Control:

این ویژگی برای دستگاه های Kiosk است و امکان دسترسی به Microsoft Store، تبلیغات در منوی استارت، taskbar و Cortana را فراهم می کند.

Windows to Go:

سیستم عاملی که می توانید آن را در فلش حمل کنید و حتی از روی آن بوت کنید.

Long Term Servicing Branch:

این یک نسخه از ویندوز 10 است که به ندرت آپدیت می شود و بنابراین فاقد Windows Store و مرورگر Microsoft Edge است.

مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10
مقایسه Edition های مختلف ویندوز 10

براي مشاهده سرفصل هاي آموزشي دوره ویندوز 10، لطفا به اين لينک مراجعه کنيد.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.