خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


انواع پروفایل در ویندوز

انواع پروفایل در ویندوز
یک user profile مجموعه ای از فولدرها و داده های رجیستری است که محیط کاربر را هنگام لاگین به سیستم تعریف می کند. به طور خاص، پروفایل های کاربر شامل موارد زیر است:

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
فولدری که در آن آیکون desktop، shortcut link ها، startup applications و سایر داده ها و تنظیمات را ذخیره می کند.


یک Hive در رجیستری تنظیمات دسکتاپ تعریف شده توسط کاربر، application setting ها، پرینترها، اتصالات شبکه ای و غیره را ذخیره می کند. هنگام لاگین کاربر به سیستم، این تنظیمات در رجیستری و در HKEY_CURRENT_USER قرار می گیرد و البته فایل Ntuser.dat که در پروفایل هر کاربر قابل مشاهده است حاوی تنظیمات مربوط بدان کاربر است.
ویندوز دو نوع user profile را پشتیبانی می کند که اساسا هدف این پست همین موضوع می باشد.

Local user profiles: پروفایل Local user profile فقط در سیستم به صورت لوکال ذخیره می شوند. هنگامی که یک کاربر برای اولین بار به یک کامپیوتر ویندوز لاگین می کند یک پروفایل بصورت لوکال برای او ایجاد می شود که بصورت پیشفرض در مسیر C:\Users ساخته و ذخیره می شود. هر زمان که کاربر به سیستمش لاگین کند، پروفایل مربوط به او Load می شود و کلیه تنظیماتی که او در پروفایلش برای خود تنظیم کرده، نمایش داده می شود. از این پس هم هر تغییر دیگری در سیستم برای تنظیم کند، تغییرات برای وی در پروفایلش ذخیره می شود. تمام کامپیوترهای ویندوزی بصورت پیشفرض از Local user profile پشتیبانی می کنند. در یک سیستم ویندوزی شما چندین اکانت می توانید ایجاد کنید و هر اکانت برای خود یک پروفایل مجزا دارد و در هر پروفایل، کاربران تنظیمات مربوط به خود را دارند(مثلا عکس دسکتاپ، برنامه های پیشفرض برای باز کردن فایل های تصویری و ویدئوها، نحوه چیدمان آیکون ها در دسکتاپ و بسیاری دیگر..) و هر کاربر با لاگین به سیستم با اکانت خود، فقط آنچه مربوط به پروفایل خودش است را می بیند و تغییرات در ویندوز فقط روی پروفایل او اثر گذاشته و روی سایر کاربران اثری ندارد(البته ادمین سیستم می تواند برخی از تنظیمات را برای کل کاربران موجود در سیستم اعمال کند). یکی از معایب این پروفایل این است که فقط در همان سیستم در دسترس است. وقتی شما با کامپیوتر دیگری کار کنید و بدان لاگین کنید، از پروفایل تان در این سیستم خبری نیست و دوباره باید تنظیمات خو درا در ویندوز اعمال کنید.

Roaming user profiles: پروفایل های Roaming user profile در یک مکان مرکزی در شبکه ذخیره می شوند که به طور کلی در یک Shared folder و file server است. زمانی که کاربر به یک کامپیوتر کلاینت ویندوزی لاگین می کند پروفایل Roaming وی از شبکه دانلود شده و در این سیستم قرار می گیرد و کاربر به این سیستم با تنظیمات خود لاگین میر کند و قتی از این سیستم Log out کند، تمامی تغییرات اعمال شده روی پروفایلش در شبکه و جای اصلی پروفایل ذخیره می شود. کاربری که پروفایلش از نوع Roaming است، با لاگین به هر سیستم یک کپی از پروفایلش در آن سیستم هم ذخیره می ماند.
Roaming user profile ها فقط در محیط Active Directory Domain Services قابل پشتیبانی و اجراست د و باید به طور مناسب استقرار و پیکربندی شوند. یک مزیت در پروفایل های Roaming این است که به کاربر اجازه می دهد تا به هر سیستم موجود در شبکه لاگین کند و در عین حال مشخصات و پروفایل خود را دانلود کرده و محیط دسک تاپ منحصر به فرد خود را تجربه کند. با گذراندن دوره ویندوز سرور نحوه پیاده سازی Roaming user در شبکه آموزش داده می شود.
Mandatory user profile و super-mandatory user profile دو تغییر در پروفایل های roaming هستند. پروفایل های Mandatory نسخه هایی read-only از پروفایل roaming هستند که از قبل پیکربندی شده اند تا یک محیط دسکتاپ سازگار داشته باشند که کاربر قادر به تغییر آن نباشد. هنگامی که یک حساب کاربری برای استفاده از پروفایل Mandatory پیکربندی می شود و وقتی این کاربر به سیستمی لاگین می کند پروفایلش از شبکه دانلود می شود و پس از خارج شدن هر تغییری که در محیط دسکتاپ کاربر ایجاد شود تغییرات در پروفایل موجود در شبکه ذخیره نمی شود. اگر دوباره کاربر دوباره به همین سیستم لاگین کند پروفایلش از شبکه روی این سیستم دانلود و overwrite می شود.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز