خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


فرآیند Dora در DHCP Server چیست

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست
با راه اندازی سرویس DHCPدر شبکه ها، به راحتی و بصورت خودکار می توانید به کلاینت ها اعم از کامپیوتر و پرینتر و غیره.. IP address تخصیص دهید. دریافت IP از DHCP Server طی 4 مرحله که به فرآیند DORA معروف است انجام می شود. در این مطلب قصد داریم فرآیند DORA در DHCP را تشریح کنیم.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار




همانطور که گفته شد فرآیند dora شامل 4 مرحله است که این مراحل عبارت است از:

Discover
Offer
Request
Acknowledge

شکل این 4 پیغام که بین DHCP client و DHCP Server است را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست

Steps of DORA process in DHCP:

حال بیایید نگاهی بیندازیم چه اتفاقی رخ می دهد که این پیام ها بین DHCP Client و DHCP Server رد و بدل می شود.
DHCP client برای یافتن DHCP Server در شبکه پیغام DHCP Discover را در شبکه broadcast می کند. پیام DHCP Discover یک broadcast لایه 2 و همچنین broadcast لایه 3 است. ساختار پیام DHCP Discover بصورت زیر می باشد:
Src IP: 0.0.0.0

Dst IP: 255.255.255.255

Src MAC : DHCP clients MAC address

Dst MAC: FF:FF:FF:FF:FF:FF

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست
با توجه به پیغام DHCP Discover در تصویر فوق، به وضوح مشخص است که پیغام Broadcast در لایه دو(Data Link Layer) و لایه سه(Network Layer) است.
حالا به سراغ مرحله دوم می رویم. توجه داشته باشید که اگر DHCP Server در Broadcast دیگری باشد، بدیهی است که ترافیک Broadcast از روترهای شبکه ای عبور نمی کنند چرا که یکی از وظایف روترها در شبکه ها از بین بردن ترافیک های Broadcast ای است که به دست روتر می رسد. کلاینت ها باید IP داشته باشند و باید ترافیک آنها به دست DHCP Server برسد. برای اینکه ترافیک DHCP Discover به دست DHCP Server برسد باید مکانیزم هایی را روی روتر فعال کنید. در میکروتیک مفهومی به نام Relay agent در روترهای سیسکو مفهومی به نام IP Hepler را داریم که باید آنها را پیکربندی کنید.

DHCP OFFER

مرحله دوم DHCP Offer است. DHCP server پیغام DHCP discover را از کلاینت دریافت می کند و پیغام DHCP offer را برای کلاینت ارسال می کند(پیغامی با فرمت زیر):

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست

Src IP: DHCP Server IP Address
Dst IP: 255.255.255.255 #Still Broadcast as Client still has no IP Address#
Src MAC : MAC Address of DHCP Server

Dst MAC: DHCP clients MAC address

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می کنید و به وضوح مشخص است، پیغام در لایه سه بصورت broadcast ارسال می شود چون هنوز کلاینت IP دریافت نکرده است بلکه فقط یک IP از سوی DHCP Server به کلاینت پیشنهاد شده است. اما در لایه دو ارتباط بصورت Unicast ای می باشد.

DHCP REQUEST

DHCP client پیغام DHCP offer را از سوی سرور دریافت می کند و پیغام DHCP Request را برای سرور ارسال می کند. این پیغام هم بصورت broadcast ارسال می شود. اگر DHCP سرورهای مختلفی در شبکه داشته باشید، DHCP Client پیغام های offer را از سوی DHCP های مختلف دریافت می کند و پیغام Offer ای که زودتر به دستش رسیده باشد را Accept می کند و با این broadcast که پیغام DHCP Request است، به سرور DHCP اطلاع می دهد که همین IP را به وی تخصیص دهد و به DHCP های دیگر اطلاع دهد که این IP را چنانچه در Scope خود دارند آزاد کنند.

Src IP: 0.0.0.0

Dst IP: 255.255.255.255

Src MAC : DHCP clients MAC address

Dst MAC: FF:FF:FF:FF:FF:FF

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست
پس طبق تصویر فوق می توان نتیجه گرفت که پیغام DHCP request هم یک پیغام broadcast در لایه 2 و 3 است.

DHCP ACK

هنگامی که DHCP client پیغام request برای IP آدرس Offer شده را ارسال می کند DHCP server باید یک پیغام acknowledge یا تاییدیه برای DHCP client مطابق زیر ارسال کند. در واقع مرحله نهایی یا تاییدیه را برای کلاینت ارسال می کند که IP به کلاینت تخصیص داده شده است.

Src IP: DHCP Server IP Address

Dst IP: 255.255.255.255

Src MAC : MAC Address of DHCP Server

Dst MAC: DHCP clients MAC address

فرآیند Dora  در DHCP Server چیست
از پیغام فوق می توانی این نتیجه را گرفت که پیغام DHCP Acknowledge در لایه بصورت Unicast بوده و در لایه سه بصورت broadcast است.
DHCP از پورت UDP شماره 67 برای DESTIANTION SERVER و پورت UDP شماره 68 برای CLIENT استفاده می کند.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز