خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


چگونه وارد بورس شویم؟

چگونه وارد بورس شویم؟
در سال 1399 هم‌زمان با آزاد شدن سهام عدالت چیزی حدودی نیمی از مردم ایران سهام‌دار شدند. مطابق قانون به‌منظور مدیریت سبد سهام و همچنین دسترسی به سود سهام عدالت باید افراد در سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا سجام ثبت‌نام کرده و کد بورسی دریافت نمایند. اگر هیچ‌گونه اطلاعاتی در خصوص نحوه ورود به بازار سرمایه ندارید، تا انتها با ما همراه باشید. در پایان این مطلب هر آنچه برای ورود به بورس نیاز است را فرا خواهید گرفت.

چگونه وارد بورس شویم؟ قدم به قدم تا ورود به بورس


برای ورود به بورس و آغاز فرآیند سرمایه‌گذاری به طور کلی دو مجموعه اقدام باید صورت بگیرد؛ مجموعه اول اقدامات لازم برای زمینه‌سازی در راستای ورود به بورس است. این فعالیت‌ها شامل دریافت کد بورسی و همچنین انتخاب کارگزاری مناسب برای شروع فعالیت در بازار سرمایه است. مجموعه دوم اقداماتی است که برای کسب دانش و آگاهی کافی در خصوص نحوه فعالیت در بازار سرمایه است.

در ابتدا لازم است در خصوص مجموعه اقدامات دسته اولی توضیحات کاملی را ارائه کنیم. در نهایت نیز در خصوص نوع سرمایه‌گذاری و کسب دانش بورسی به نکاتی اشاره خواهیم کرد.

دریافت کد بورسی


در ادامه بحث چگونه وارد بورس شویم، به راهنمای دریافت کد بورسی می‌رسیم. هر فرد اعم از افراد حقیقی یا حقوقی برای ورود به بازار سرمایه باید دارای کد بورسی منحصر‌به‌فرد خود باشد. این کد در واقع مانند شناسنامه فرد در بازار به شمار می‌رود. برای این منظور سامانه‌ای تحت عنوان سامانه جامع اطلاعات مشتریان توسط شرک سپرده‌گذاری اوراق بهادار و تسویه وجود در نظر گرفته شده است. ثبت‌نام در سامانه سجام شامل دو مرحله است؛ مرحله اول ثبت اطلاعات هویتی افراد در سایت سجام به نشانی sejam.ir است. مرحله دوم نیز شامل احراز هویت افراد است. در ادامه در خصوص هر دو این مراحل توضیحات لازم را ارائه می‌دهیم.

ثبت‌نام در سامانه سجام


برای ثبت‌نام در سامانه سجام باید وارد سایت sejam.ir شوید. در صفحه اصلی سایت مجموعه‌ای از گزینه‌ها پیش روی شما قرار دارد. با انتخاب گزینه ثبت‌نام در سجام وارد بخش ثبت‌نام خواهید شد. در ابتدا نیاز است تا شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. توجه داشته باشید که شماره تلفن وارد شده باید به نام خود فرد متقاضی دریافت کد بورسی باشد. پس از آن کد تأییدی به همان شماره همراه پیامک می‌شود. با وارد کردن آن می‌توانید وارد فرآیند ثبت‌نام در سامانه شوید. در ادامه مجموعه‌ای از فرم‌های اطلاعاتی پیش روی شما قرار می‌گیرد که باید یک‌به‌یک نسبت به تکمیل کردن آن‌ها اقدام کنید.
در صفحه نخست با عنوان سمت و شرایط نماینده دو گزینه پیش روی شما قرار دارد. اگر به دنبال دریافت کد بورسی برای شخص خودتان هستید، گزینه اصیل را انتخاب کنید. در غیر این صورت اگر به‌عنوان نماینده برای فرد دیگری با شرایط مندرج در تصویر زیر قصد دریافت کد بورسی دارید، گزینه نماینده قانونی را انتخاب کنید. پس از آن روی گزینه تأیید/ ادامه گام بعدی کلیک کنید تا به صفحه بعد بروید.

چگونه وارد بورس شویم؟
پس از آن وارد صفحه‌ای برای پرداخت کارمزد ثبت‌نام در سامانه سجام می‌شوید. در حال حاضر این کارمزد برابر مبلغ 10000 تومان در نظر گرفته شده است. با تکمیل پرداخت کارمزد، وارد ادامه مرحله ثبت‌نام می‌شوید.
در ادامه بحث چگونه وارد بورس شویم، نوبت به ثبت اطلاعات هویتی در سایت سجام می‌رسد. در این صفحه معمولاً مجموعه‌ای از اطلاعات مندرج در شناسنامه و کارت ملی شما مورد نیاز است. پس از آن در صفحه بعد باید اطلاعات ارتباطی خود از جمله نشانی محل سکونت و همچنین اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
اگر در گذشته سابقه فعالیت در بورس را داشتید، حتماً دارای کد بورسی هستید. در صفحه بعدی از شما خواسته می‌شود چنانچه دارای کد سهام‌داری هستید، آن را وارد کنید. در غیر این صورت می‌توانید از این صفحه عبور کنید.
در دو صفحه بعدی اطلاعات مرتبط با مسائل شغلی و مالی شما مورد سؤال قرار می‌گیرد. تکمیل برخی از این موارد این صفحات الزامی و بخشی دیگر اختیاری است. آخرین فرم مربوط به اطلاعات حساب بانکی است. در وارد کردن اطلاعات این صفحه نهایت دقت را داشته باشید. حساب بانکی که در این صفحه معرفی می‌شود، باید متعلق به شخص شما باشد.
در نهایت با تکمیل همه فرم‌ها، از شما خواسته می‌شود تا تمام اطلاعات مندرج را بار دیگر بررسی کنید تا از صحت آن‌ها اطمینان حاصل کنید. پس از این مرحله یک پیامک حاوی کد پیگیری 10 رقمی برای شما ارسال می‌گردد. باید این کد را تا پایان مرحله احراز هویت نگهداری کنید.

احراز هویت


در ادامه بحث چگونه وارد بورس شویم، به مرحله دوم ثبت‌نام در سامانه سجام یعنی احراز هویت می‌رسیم. در گذشته احراز هویت تنها به‌صورت حضوری در مراکز احراز هویت سجام امکان‌پذیر بود. اما از سال 1399 امکان احراز هویت غیرحضوری نیز فراهم شده است.
برای این منظور درگاه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است که با مراجعه به سایت sejam.ir/fa/ElectronicAuthentication می‌توانید از آن‌ها اطلاع حاصل کنید. برای احراز هویت غیرحضوری فرآیند استعلام تصویر و سایر اطلاعات موجود در سامانه‌های رسمی کشور مانند سازمان ثبت احوال طی می‌شود. برای احراز هویت الکترونیکی نیاز به تلفن همراه هوشمند دارید.
اصلی‌ترین مرحله احراز هویت الکترونیک، تهیه یک ویدیو زنده سلفی از چهره است که مطابق با پروتکل‌هایی که در سامانه‌های مربوطه اعلام می‌شود، صورت می‌پذیرد. همچنین باید توجه داشته باشید که مرحله احراز هویت به‌صورت حضوری یا غیرحضوری با اخذ کارمزد انجام می‌شود.
پس از طی‌کردن موفقیت‌آمیز دو مرحله فوق، کد بورسی شما صادر می‌شود از طریق پیامک به اطلاع شما می‌رسد. در ادامه با انتخاب یک کارگزاری مناسب می‌توانید فعالیت خود در بازار بورس را آغاز کنید.

انتخاب کارگزاری بورسی مناسب


در ادامه بحث چگونه وارد بورس شویم، به انتخاب کارگزاری مناسب می‌رسیم. تعداد بسیار زیادی کارگزاری آنلاین بورس در حال فعالیت هستند. هریک از این کارگزاری‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند که در انتخاب کارگزاری مناسب باید مورد توجه قرار گیرند. در انتخاب کارگزاری علاوه بر بررسی سایت کارگزاری‌های مختلف باید چندین فاکتور اساسی را در نظر داشته باشید:
1- پشتیبانی یک کارگزاری باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
2- نظرات سایر کاربران یک کارگزاری را در انتخاب خود حتماً در نظر داشته باشید.
3- رابط کاربری کارگزاری‌ها برای صفحه معاملات آنلاین باید در عین جامع بودن، ساده و همه‌فهم باشد.
4- آموزش‌های لازم برای نحوه استفاده از صفحه معاملات کارگزاری باید ارائه شده باشد.
پس از انتخاب یک کارگزاری مناسب باید نسبت به ثبت‌نام در آن اقدام کنید. هر کارگزاری روش خاص خود را برای ثبت‌نام دارد. پس از این مرحله قادر خواهید بود فعالیت خود در بورس را آغاز کنید.

کلام پایانی؛ بدون آموزش وارد بورس نشوید


آموختیم که چگونه وارد بورس شویم. در انتها لازم است دو توصیه بسیار مهم به تمام سرمایه‌گذارانی که به‌تازگی قصد ورود به بازار سرمایه دارند، داشته باشیم:
1- به‌هیچ‌عنوان بدون آموزش وارد این بازار نشوید. حتماً در نظر داشته باشید که با طی‌کردن دوره‌های آموزشی تحلیل تکنیکال و بنیادی روش‌های معامله در بازار بورس را ابتدا خوب فرابگیرید و سپس وارد بازار شوید.
2- به‌هیچ‌عنوان با سرمایه‌های ضروری زندگی‌تان وارد بازار سرمایه نشوید. بازارهای مالی در عین سودآوری نسبتاً خوبی که دارند، گاهی اوقات سر ناسازگاری با سهام‌داران می‌گذارند و خسارات مالی سنگینی را به آن‌ها تحمیل می‌کنند؛ لذا همواره با سرمایه مازاد خود به این بازار وارد شوید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز