خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تعریف intranet و Extranet

تعریف intranet و Extranet
همراهان همیشه وب سایت خوش آموز، امیدواریم هرکجا که هستید حال شما خوب باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تعریف intranet و extranet بپردازیم. تمام تلاش خود را خواهیم کرد که این مقاله را به زبان ساده بیان کنیم که درک آن آسانتر شود و امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد. شاید بدانید که ما در کشور یک اینترانت ملی داریم ولی الزاما هر بار که صحبت از intranet می شود، منظور اینترانت ملی نیست. متولی های بسترسازی در کشور که مخابرات و زیر ساخت هستند(اغلب مخابرات) کل کشور را با یک شبکه ای به یکدیگر متصل کرده اند. چون مراکز مخابرات در کل کشور با یکدیگر ارتباط دارند و به هم وصل هستند، در واقع روی همین بستری که مراکز مخابراتی با هم ارتباط دارند یک بستر ارتباطی ایجاد شد که این تحت عنوان پروژه ای با نام اینترانت ملی مطرح شد. پس یعنی مرزهای این شبکه به اندازه مرزهای کشور است و خارج از آن نیست و تقریبا تمام نقاط کشور می توانند با هم ارتباط داشته باشند. بنابراین اینترانت ملی یک مدل اینترنت است که در کشور و به اندازه مرز های کشور پیاده سازی شده است. این اینترانت مزایای زیادی دارد که یکی از آنها مثلا: شما بخواهید یک شعبه را از تبریز به شعبه دیگری در کرج متصل کنید یعنی branch را به headquarter وصل کنید. پس به سراغ Provider ای که شما را به اینترانت ملی متصل می کند رفته و مثلا با هزینه فلان قدر در ماه و با پهنای باند 2MB این بستر را برای شما مهیا می کند البته که در شعبه دیگر هم باید همین مراحل را طی کنید. سپس بصورت Localy به اینترانت متصل می شوید. این در واقع یک مدل تکنولوژی ارتباطی است و شما با یک Tunnel یک ارتباط Dedicate و اختصاصی بین دو شعبه خود برقرار می کنید.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
intranet بصورت کلی یک شبکه داخلی است سوای اینترانت ملی که آنهم داخلی(محدوده مرزهای کشور) است، این هم یک شبکه داخلی است که در مقیاس یک سازمان، شهر و یا کشور راه اندازی می شود. ولی تفسیر دقیق تر آن این است که شبکه داخلی است که از ساختار و پروتکل های اینترنتی استفاده می کند یعنی جنس پروتکل ها، اینترنتی هستند مثلا tcp/ip و متعلقات مختلف آن، ولی اینترنت نیست. مثلا در سازمان یک وب سایت(مثلا اتوماسیون تحت وب) دارید که خارج از بستر اینترانت سرویسی ارائه نمی دهد و تمامی سرویس ها فقط در بستر اینترانت انجام می شود. بنابراین یک اینترنت داریم که مقیاس ان در کل دنیا Publish شده است و یک اینترانت داریم که مقیاس آن می تواند در سطح کشور، شهر یا کمپانی باشد. و یک موضوع دیگر بحث Extranet است و این هم تفسیر جداگانه ای دارد در واقع Extranet یک مرز بین اینترنت و اینترانت است یا به عبارت بهتر یک اینترانتی که بخشی از سرویس ها را در اینترنت ارائه و در اختیار کاربران قرار داده است و از طرفی به کارمندان و کارکنان داخلی هم سرویس می دهد.


ولی ویژگی و مشخصه ای که کلا باعث تعریف intranet و internet و Extranet می شود این است که جنس پروتکل های آنها و جنس سرویس ها و خدمات از جنس سرویس ها و خدمات اینترنت است. مثلا یک شبکه LAN راه اندازی شده که از پروتکل های خاص شبکه ای مانند novell netware استفاده می کند پس جنس این پروتکل از نوع اینترانت نیست، اینترانت زمان وجود دارد که جنس پروتکل ها از جنس پروتکل های اینترنتی باشد.


تعریف intranet و Extranet . آموزشگاه رایگان خوش آموز

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز