خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


شاخه های هنر - آشنایی با رشته هنر

شاخه های هنر - آشنایی با رشته هنر
آیا به مطالعۀ رشتۀ هنر در دانشگاه علاقه مندید؟ آیا به مقایسۀ جنبش های هنری دوره ها و فرهنگ های مختلف تاریخی علاقه دارید؟ شاید هم خودتان یک هنرمند تازه کار هستید و مشتاق این هستید که به کمک معلمان متخصص، مهارت هایتان را توسعه دهید و دیدگاه های هنری خودتان را به کمک کارشناسان هدایت کنید. پس جای درستی آمده اید، در این مقاله سعی ما بر اینست تا شما را با رشتۀ هنر و شاخه های مختلف آن آشنا سازیم.

در این نوشتار به زیر شاخه های رشتۀ هنر می پردازیم و سعی می کنیم تا در حد امکان شما را با هر کدام از این زیر شاخه ها آشنا سازیم.

امروزه در دنیای موسیقی، مشابه سایر حوزه های دانشگاهی و علمی، نرم افزارهای تخصصی فراوانی یافت می شوند که یادگیری کار با آنها می تواند ساعت ها در زمان و انرژی شما صرفه جویی کند، همچنین برخی کارها را بدون نرم افزار اساساً نمی توان انجام داد،
اگر در این حوزه نیاز به آموزش های بیشتری دارید آموزش های مختلف در رشتۀ هنر ، منتشر شده در سایت فرادرس انتخاب ایده آلی برای شماست.


رشته آموزش ارتباط تصویری


نیازهای جامعه الهام بخش طراحان برای نو آوری است. طراحان نیازهای جامعه را تجزیه و تحلیل می کنند و راه حل هایی می سازند که ظاهر و کارکرد جهان ما را شکل می دهد. در رشتۀ طراحی ارتباطات تصویری دانش آموزان یاد می گیرند ارتباطاتی را بسازند که به جامعه آگاهی بدهد، جامعه را سرگرم کند، جامعه را آموزش دهد و به طور کلی سلامت و رفاه افراد را بهبود ببخشد.

دانش آموزان این رشته می آموزند که چگونه کلمات، نمادها و تصاویر را به روش های استراتژیک و پیچیده ایجاد کنند و از آنها استفاده کنند تا ایده ها و اطلاعاتی را به مخاطبان ارائه کنند. تخیل و خلاقیمت طراحان تقریباً تمامی اشیاء زندگی انسان ها را تحت پوشش قرار می دهد، از پوستر های خیابانی و تبلیغات تلویزیونی گرفته تا طراحی های موجود در نرم افزارهای کامپیوتری و موبایلی و غیره، همه و همه در سیطرۀ این رشته قرار دارند. دانش آموختگان رشتۀ آموزش ارتباط تصویری می توانند مفاهیمی را به صورت بصری ایجاد کنند که از طریق روزنامه، مجله، کتاب، نرم افزار، وبسایت، و ... افراد را تحت تاثیر قرار دهند و الهام بخش مردم باشند.

دروس پایۀ رشته ارتباطات تصویری شامل کارگاه طراحی پایه، هندسه، کارگاه چاپ، تجزیه و تحلیل و نقد آثار تجسمی، هنر و تمدن اسلامی، کارگاه حجم سازی، آشنایی با رشته های هنری معاصر، آشنایی با هنر در تاریخ، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی پایه و کارگاه عکاسی رنگی می باشد.

دانش آموزان رشتۀ ارتباط تصویری بعد از فارغ التحصیلی می توانند به مشاغلی همچون کار در استودیوهای طراحی، آژانس های تبلیغاتی، دفاتر معماری، انشارات کتاب یا مجله و روزانه، طراحی برنامه های کاربردی و بازی های کامپیوتری، رسانه های دولتی، شرکت های بزرگ تجاری، امور فرهنگی هنری موزه ها، تئاترها، سینماها و غیره، شرکت های تولید فیلم و سریال و مستند، و موارد زیادی دیگری از این قبیل بپردازند.

اگر در زمینۀ رشتۀ ارتباط تصویری نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، آموزش رشته ارتباط تصویری برای شما بسیار مناسب است. این آموزش توسط مدرسان مجرب سایت فرادرس تهیه و منتشر شده است. برای دریافت این آموزش، به لینک زیر مراجعه نمایید.


شاخه های هنر

رشتۀ آهنگسازی


موسیقی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمرۀ همۀ ما است. کدام یک از ما می تواند ادعا کند که در طول عمرش موسیقی گوش نداده باشد، حتی خیلی ها روزانه بخش قابل توجهی را به گوش دادن به موسیقی سپری می کنند. در برنامه های تلویزیونی و رادیویی، فیلم های سینمایی، مسابقات ورزشی، مراسم های عروسی، حتی در مراسم های عزادری می توان موسیقی های مختلف را یافت. همین استفادۀ فراوان از موسیقی منجر شده است که تولید موسیقی و تخصص های مرتبط با آن هم بسیار مورد نیاز باشند و هم از سوی دیگر در مواردی بسیار هم درآمد زا باشند. در این میان آهنگسازها نقشی کلیدی در دنیای موسیقی ایفا می کنند. این آهنگساز است که متن موسیقی را می نویسد و تعیین کند که موسیقی با چه سبکی و در چه دستگاهی و با چه نوع صدایی تولید شود.

در رشتۀ آهنگسازی درس هایی همچون تحلیل مبانی نظری موسیقی، هارمونی، سرایش، تربیت شنوایی، پیانوی عمومی، مبانی فیزیک صوت، تاریخ موسیقی جهان، آواز جمعی، آشنایی با آهنگسازی در قرن بیستم، کامپیوتر در موسیقی، ساز شناسی و ... وجود دارند.

امروزه در دنیای موسیقی، مشابه سایر حوزه های دانشگاهی و علمی، نرم افزارهای تخصصی فراوانی یافت می شوند که یادگیری کار با آنها می تواند ساعت ها در زمان و انرژی شما صرفه جویی کند، همچنین برخی کارها را بدون نرم افزار اساساً نمی توان انجام داد، اگر در این حوزه نیاز به آموزش های بیشتری دارید آموزش های موسیقی سایت فرادرس، انتخاب مناسبی برای شما می باشد.


شاخه های هنر

رشتۀ ادبیات نمایشی


دانش آموزان رشتۀ ادبیات نمایشی در تلاشند تا متن های ادبی و نمایشی را بنویسند. این رشته از آن دست رشته هایی است که خلاقیت در آن نقشی اساسی ایفا می کند و هر چقدر میزان خلاقیت شما بالاتر باشد، سریعتر پله های ترقی را طی خواهید کرد. شما به عنوان یک شخص نمایشنامه نویس یا نویسندۀ متون ادبی باید ذهنی خلاق و پویا داشته باشید تا بتوانید متن هایی جذاب بنویسید. فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان نمایش نامه نویس برای تلویزیون، رادیو، تئاتر، سینما و ... مشغول به کار شوند.

در رشتۀ ادبیات نمایشی، درس هایی همچون اصول و فنون نمایش نامه نویسی، مکتب های ادبی، ادبیات نمایشی، داستان نویسی، فیلمنامه نویسی، اسطوه و نمایش، بررسی متون فارسی از منظر نمایش، نقد در ادبیات نمایشی، تاریخ و ادبیات نمایشی در آمریکا و ... وجود دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، رشته ادبیات نمایشی | معرفی گرایش ها، حقوق و درآمد و بازار کار + (فیلم رایگان) را ببینید.

رشتۀ بازیگری


خیلی ها هستند که عاشق شهرتند، عاشق سلبریتی شدن هستند، عاشق پشت دوربین رفتن و دیده شدنند. طبیعتاً بهترین رشته برای این افراد بازیگری می باشد. هدف از این رشته اینست که افرادی تحصیلکرده و با دانش را برای مشاغلی همچون بازیگر تلویزیون، رادیو، سینما، و سایر رسانه های فراوان دیگر تربیت کند. از موارد تأثیر گذار در موفقیت بازیگر ها می توان به هوش و خلاقیت بالا اشاره کرد، همچنین یک سری استعدادها و موهبت هایی طبیعی همچون داشتن صدایی زیبا یا چهره ای جذاب نیز می تواند بسیار در موفقیت بازیگرها تأثیر گذار باشد. یک بازیگر باید بتواند در کار گروهی موفق عمل کند، حافظه ای خوب برای حفظ کردن متن ها داشته باشد، احساسی قوی برای در نقش خود فرو رفتن و ارائه هر چه بهتر آن داشته باشد و ... . همچنین باید توجه داشت که یک بازیگر باید بتواند در شرایط گوناگون آب و هوایی به کار بپردازد و البته عاشق سفر نیز باشد، چون سفر بخشی جدایی ناپذیر از این رشته است.

از جمله درس هایی که در این رشته تدریس می شوند می توان به تاریخ نمایش، روش تحقیق و تدوین پایان نامه، تاریخ فلسفه، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، اصول و مبانی ارتباطات، فرهنگ عامه و تمثیل نویسی، نمایش عروسکی، و آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان اشاره کرد.

رشتۀ باستان شناسی


باستان شناسان در واقع محقق هایی هستند که بر روی شواهد موجود به جای مانده از پیشینیان ما تحقیق می کنند. گاهاً لازم می شود که از مطالعات تاریخی برای تطابق حقایق نوشته شده در تاریخ با شواهد باقی مانده استفاده کنند تا نتیجه گیری های درست تری داشته باشند. رشته باستان شناسی در واقع از زیر مجموعه های رشته علوم انسانی است اما دانشکده های هنر نیز این رشته را ارائه می دهند. باستان شناسی و تاریخ نزدیکی بسیاری به یکدیگر دارند، تاریخ نویسان یا محققان تاریخی نوشته های گذشتگان و آثار به جای مانده از آنها را تجزیه و تحلیل می کند. این در حالی است که باستان شناسان به دنبال آثار قدیمی می گردند و سعی می کنند آنها را از مکان های مختلف بیابند و مورد مطالعه قرار دهند. بد نیست بدانید باستان شناسی از رشته های بسیار قدیمی در ایران است و در سال 1314 در ایران رشتۀ باستان شناسی جزء رشته های دانشگاهی شناخته شد و تربیت دانش آموزان در این رشته آغاز شد.

از جمله درس هایی که در رشتۀ باستان شناسی ارائه می شوند می توان به تاریخچه علم باستان شناسی، بررسی تمدن های باستانی از نظر قرآن کریم، جغرافیای تاریخی ایران، اصول و مبانی انسان شناسی، اسطوره شناسی، مبانی فرهنگی باستان شناسی، تاریخ هنر از باستان تا آغاز اسلام و حفظ آثار باستانی اشاره کرد.

بخش زیادی از بازار کار رشتۀ باستان شناسی در بناهای تاریخی و توریستی است که خوشبختانه در ایران نیز به وفور وجود دارند. یکی از مواردی که می تواند بازار این کار را بهبود بخشد صنعت گردشگری و توسعۀ آن می باشد که امیدواریم دولت ها در این زمینه به طور فعال تری عمل کنند.

شاخه های هنر

رشتۀ سینما


از گذشتگان بسیار دور سینما، در قالب تئاتر و هنرهای نمایشی وجود داشته است. وقتی "برد پیت" بازیگر معروف را در نقش آشیل می بینیم، در واقع داریم اثری چند هزار ساله از هومر را با فناوری های نوین نمایشی مرور می کنیم. واژۀ سینما که فرانسوی است، در اصل از واژۀ یونانی "کینِما" اخذ شده است. سینما نه تنها نقش بسیار مهمی در پر کردن اوقات فراغت جوامع بشری دارد، بلکه علاوه بر آن یک صنعت بسیار پول ساز نیز می باشد. کیست که نداند امروزه یکی از اقشار ثروتمند جامعه را بازیگر های سینما تشکیل می دهند. شاید خود برادران لومیر هم نمی دانستند که اختراع آن ها اینقدر تأثیر گذار باشد و اینقدر در زندگی روزمرۀ مردم جای باز کند و به تبع آن صنعتی چند صد میلیارد دلاری را تشکیل دهد.

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا سینما هم هنر است؟ "ریچیوتو کانودو" منقد ایتالیایی اولین کسی بود که سنما را "هنر هفتم" نامید. او عقیده داشت که سینما ترکیبی از همۀ هنرهای موجود است و البته با کمی تأمل و تفکر در می یابیم که پر بی راه نگفته است. شما در سینما هنرهای نمایشی را دارید، موسیقی دارید، تصویر سازی دارید، داستان نویسی دارید، و ... .

از جمله درس های این رشته می توان به فرهنگ عامه، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، جامعه‌شناسی، اصول و مبانی ارتباطات، تمثیل شناسی، تاریخ اجتماعی ایران، شناخت رنگ، ریتم‌ در هنرها، عکاسی، مبانی هنرهای نمایشی، اصول فیلمبرداری و اصول کارگردانی اشاره کرد.

دنیای سینما دنیای گسترده ای است و مشاغل و تخصص های متعددی در آن یافت می شوند، یکی از این تخصص های ارزشمند کارگردانی می باشد، اگر در این حوزه علاقه مند به فعالیت هستید، آموزش مبانی کارگردانی سینما در فرادرس گزینه بسیار خوبی برای شروع یادگیری می باشد.


رشته نقاشی


قدمت نقاشی در بین انسانها دست کم شش برابر قدمت نوشته است. هنر نقاشی یعنی بیننده را به وجد بیاوریم و تحسین او را بر انگیزیم. یکی از بزرگ نقاشان ایران رضا عباسی است که در زمان صفویان می زیست. آثار زیبای این هنرمند بزرگ هنوز در اصفهان پا برجاست. به شخصه بعد از گذشت این همه سال، از دیدن آثار این هنرمند نقاش لذت می برم. در رشتۀ نقاشی به افراد سبک های مختلف و تکنیک های مختلف کشیدن نقاشی را می آموزند. همچنین دانش آموزان این رشته با تاریخچۀ نقاشی در ایران و جهان آشنا می شوند. در مورد فلسفۀ هنر، رنگ ها، حجم ها، سایه ها، اصول طراحی، و مواردی از قبیل چیزهای زیادی را می آموزند.

از جمله درس های این رشته می توان به مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌، کارگاه‌ عکاسی‌ پایه، کارگاه‌ چاپ‌های‌ دستی، کارگاه‌ حجم‌سازی‌، تجزیه‌ و تحلیل‌ و نقد آثار هنرهای‌ تجسمی‌، آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌، و هندسه‌ مناظر و مرایا اشاره کرد.

شاخه های هنر

سایر رشته های هنر


رشته های زیاد دیگری در زیر مجموعۀ هنر وجود دارند که برای اینکه سخن به درازا نکشد در این مقاله به تک تک آن ها نپرداخته ایم، اما برای اینکه دست کم به عناوینشان اشاره کرده باشیم آنها را در ادامه لیست کرده ایم:

  1. آموزش ارتباط تصویری
  2. آهنگسازی
  3. ادبیات نمایشی
  4. بازیگری
  5. باستان شناسی
  6. تلویزیون و هنرهای دیجیتال
  7. چاپ
  8. سینما
  9. صنایع دستی
  10. طراحی پارچه
  11. طراحی صحنه
  12. طراحی لباس
  13. طراحی و ساخت طلا و جواهر
  14. عکاسی
  15. فرش
  16. کارگردانی تلویزیون
  17. کتابت و نگارگری
  18. مجسمه سازی
  19. مرمت آثار تاریخی
  20. مرمت بناهای تاریخی
  21. موزه
  22. موسیقی نظامی
  23. نقاشی
  24. نمایش عروسکی
  25. نوازندگی موسیقی ایرانی
  26. نوازندگی موسیقی جهانی
  27. هنر اسلامی
  28. هنرهای صناعی

جهت مشاهده آموزش های بیشتر در این زمینه و البته آموزش های بیشتر در سایر حوزه های فنی می توانید از سایت فرادرس بازدید نمایید. در این سایت می توانید موضوعات فراوانی در حوزه های برنامه نویسی، مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، رباتیک، و ... را بیابید.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز