خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


راهنمای آموزش php برای وردپرس به صورت گام به گام — منابع آموزشی

راهنمای آموزش php برای وردپرس به صورت گام به گام — منابع آموزشی
احتمالاً به تازگی وبسایتی را با وردپرس (WordPress) راه اندازی کرده اید، شاید هم خیلی وقت هست که این وبسایت را دارید اما به مرحله ای از کار رسیده اید که به امکاناتی فراتر از آنچه که وردپرس (WordPress) به شما ارائه می دهد، نیاز پیدا کرده اید. با خودتان می گویید: "همه چیزش خوب است اما کاش می شد در این قسمت از وبسایتم این تغییر کوچک را می توانستم بدهم". البته برای ورد پرس ابزارهای جانبی دیگری در قالب افزونه ها وجود دارد که می توانید از فروشگاه های آنلاین خریداری کنید، اما افزونه ها معمولاً برای کاربردهایی طراحی می شوند که نیاز مشترک بین افراد می باشد. منطقی هم هست که اینگونه باشند، چون برنامه نویس های این افزونه ها قصد دارند از طریق فروش آنها کسب درآمد کنند و از این رو قبل از طراحی و برنامه نویسی آن به دنبال ویژگی هایی هستند که عموم مردم آنها را طلب کنند. اما کاری که شما می خواهید انجام بدهید، چیزی مخصوص کسب و کار خودتان است، شاید هم ایده ای باشد که اصلاً نمی خواهید قبل از ارائه اش کسی از آن با خبر شود. به هر حال دلیل این نیاز هر چه که باشد، به نقطه ای رسیده اید که مجبورید دست کوچکی در کدهای وردپرس ببرید تا به نتیجه مطلوبتان برسید. در این زمان، این آموزش برای شما طراحی شده است. البته یک حالت هم محتمل است و آن اینکه آن ویژگی در وردپرس باشد و شما از آن مطلع نباشید، اگر در این وضعیت دوم باشید، به کمک آموزش های وردپرس می توانید نیازتان را برطرف کنید.


کاربرد PHP در وردپرس و طراحی سایت


قبل از هر چیز، اول بیایید ببینیم PHP چیست؟ سپس با هم بررسی می کنیم که PHP چه ارتباطی با وردپرس دارد و اساساً چه کاربردی در وردپرس می تواند داشته باشد. PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور در طراحی وب سایت ها می باشد. اگر بسیار تازه کار هستید، سعی کنید فعلاً کلمۀ سمت سرور ذهنتان را درگیر نکند، PHP یک زبان برنامه نویسی برای طراحی وبسایت ها می باشد. حالا ارتباطش با وردپرس چیست؟ ارتباطش اینست که وردپرس را با زبان برنامه نویسی PHP طراحی کرده اند. خوب کم کم تکه های پازل دارند به هم می چسبند. اکنون پاسخ سوال کاربرد PHP در وردپرس را خودتان هم می توانید بدهید. البته من هم کمک می کنم جوابتان را کامل تر کنید. از آنجا که وردپرس را با PHP نوشته اند و دوباره از آنجا که وردپرس کد منبعش باز می باشد، شما به سادگی می توانید با فراگیری PHP هر تغییری که خواستید در وردپرس بدهید.

آموزش php برای وردپرس
سوال بعدی را این گونه مطرح می کنم: آیا برای اینکه بتوانم وردپرس را تغییر بدهم باید یک برنامه نویس حرفه ای PHP باشم؟ خیر، شما با کمی صرف وقت برای یادگیری PHP و آشنایی با اصول کلی و نسبی با کدهای آن، می توانید تغییرات دلخواهتان را در وردپرس انجام دهید. اما طبیعتاً هر چقدر دانش شما از PHP بیشتر باشد، آن وقت بهتر و مسلط تر می توانید وردپرس را به نفع خودتان ویرایش کنید. حتی اگر به موضوع علاقه مند شدید، می توانید بیشتر پیش بروید و خودتان به کمک PHP یک وبسایت بدون نیاز به وردپرس هم بنویسید. البته قصد نداریم به این سرعت پیش برویم. فعلاً در الفبای کار هستیم و در ادامۀ این مقاله قصد دارم تا شما را با دنیای برنامه نویسی PHP آشنا کنم. در ضمن در لابلای مطالب این مقاله شما را با منابع آموزشی بیشتر آشنا می کنیم تا به هر میزان که خواستید، در PHP پیشروی کنید. اگر به دنبال جایی برای شروع یادگیری زبان برنامه نویسی PHP می باشید آموزش آشنایی باPHP ‎ در فرادرس نقطۀ خوبی برای شروع می باشد.


شروع آشنایی با PHP


همانطور که در بخش پیشین این مقاله اشاره کردیم، PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که برای طراحی وب سایت ها استفاده می شود. معنای سمت سرور بودن این است که کدهای آن بر روی سرور اجرا می شوند و سپس نتیجۀ پردازش این کدها توسط پردازندۀ سرور، به سمت کامپیوتر کلاینت که در واقع سیستم کاربر وب سایت شما می باشد ارسال می شوند. بگذارید با یک مثال ساده از دستورات PHP این موضوع را برای شما تشریح کنم. در PHP دستور پر مصرفی بنام echo داریم که به کمک آن می توانیم متنی را در صفحه نمایش دهیم. در زیر دستور echo را می بینید که متن "Hello" را نمایش می دهد.

echo "Hello";

وقتی این دستور اجرا می شود، پردازش های مربوط به آن بر روی کامپیوتر سرور صورت می پذیرد و آنچه که کاربر نهایی وب سایت شما می بیند متن Hello می باشد و بقیۀ دستور را نخواهد دید. منظور از سمت سرور بودن یک زبان برنامه نویسی دقیقاً این موضوع است. به عبارت دیگر دستورات بر روی کامپیوتر سرور اجرا می شوند و خروجی آنها به سمت کامپیوتر کلاینت می رود. از آنجا که این موضوع مهم است یک مثال دیگر برای شما می زنم.

آموزش php برای وردپرس
فرض کنید برنامۀ پیچیده ای بر روی سرور با PHP نوشته اند که کد ملی یک شخص را می گیرد و سپس تمامی اطلاعات مربوطه به سوابق چک هایی که او کشیده است را از حساب های بانکی سراسر کشور استخراج می کند و بررسی می کند و اگر این شخص دارای چک برگشتی باشد پیامی روی صفحه نمایش داده می شود که "Yes" و اگر بعد از تمامی این بررسی ها مشخص شود که هیچ چک برگشتی ندارد "No" بر روی صفحه نمایان می شود. این برنامه هم بیش از پنج هزار خط کد دستور دارد. اما در نهایت این محاسبات خروجی آن فقط Yes یا No است. در اینجا وقتی درخواستی از سمت کاربر به سرور می آید، سرور مجبور می شود که حدود پنج هزار خط کد را اجرا کند، اما آنچه کاربر می بینید، اندکی مکث و سپس یک پاسخ سادۀ Yes یا No است. این مثال بهتر می تواند ماهیت زبان های برنامه نویسی سمت سرور را مشخص سازد.

//خط اول دستوارت
//خط دوم دستوارت
//خط سوم دستوارت
//...
//خط پنج هزارم دستوارت
echo "Yes";
//یا
echo "No";

هم اکنون با یکی از مفاهیم مهم برنامه نویسی وب آشنا شده اید و امیدوارم آن را کاملاً درک کرده باشید. اگر در ارتباط با دستورات PHP نیاز به دورۀ آموزشی جامعی دارید که شما را از سطح مبتدی تا سطح پیشرفته همراهی کند، آموزش برنامه نویسی PHP در فرادرس را به شما پیشنهاد می کنیم.


پیش نیازهای لازم برای یادگیری PHP


قبل از اینکه شروع به یادگیری PHP کنید لازم است که اطلاعاتی در زمینۀ تگ های HTML داشته باشید. در واقع HTML یک زبان نشانه گذاری است که مرورگرها و اساساً دنیای وب بر اساس استانداردهای موجود در آن چیده شده است. بخش زیادی از کدهای زبان برنامه نویسی PHP نیز با تگ های HTML در هم تنیده شده اند و عدم درک درست از آن مانع می شود که PHP را نیز بخوبی درک کنید. در دنیای HTML همه چیز به شکل تگ می باشند. به مثال زیر نگاه کنید تا مفهوم تگ را درک کنید.

<p>Hello</p>
آموزش php برای وردپرس
در اینجا یک تگ p می بینید. مشخصۀ این تگ اینست که با یک جفت علامت کوچکتر از و بزرگتر از احاطه شده است. اکثر تگ های HTML به این شکل هستند که دارای یک تگ آغازین می باشند که با یک جفت علامت کوچکتر از و بزرگتر از احاطه شده است و یک تگ پایانی هم دارد که مشابه همین تگ می باشد، اما یک اسلش اضافی در آن وجود دارد. تگ p که در اینجا دیدید یک پاراگراف متن را در مرورگر شما نشان می دهد. بد نیست بدانید شما چه به زبان برنامه نویسی PHP کار کنید یا هر زبان برنامه نویسی دیگری، برای نمایش یک پاراگراف متن در مرورگر نهایتاً باید از تگ p به شکل بالا استفاده کنید. اگر در زمینۀ برنامه نویسی HTML نیاز به یک منبع آموزشی خوب دارید می توانید آموزش طراحی وب با HTML را در سایت فرادرس ببینید.


ساختار دستوری Syntax در PHP


در اینجا صحبت از شکل کلی اسکریپت های PHP کرده ایم، ابتدا بیایید ببینیم اسکریپت چیست. تعریف ساده اش اینست که به کدهای PHP اسکریپت می گویند و دلیل این نامگذاری هم اینست که کدهای آن لابلای کدهای HTML قرار می گیرند. البته مباحث پیشرفته ای در ارتباط با زبان های برنامه نویسی اسکریپتی و نحوۀ کامپایل شدن آنها (ترجمه شدن آن ها به زبان ماشین) وجود دارد که فراتر از سطح فعلی آموزش است و از آنها صرفنظر می کنیم. کدهای PHP یا همان اسکریپت های PHP در داخل یک جفت تگ باز و بسته به شکل زیر نوشته می شوند:

<?php
// کدهای پی اچ پی در این ناحیه قرار می گیرند
?>

آموزش php برای وردپرس
درست بعد از جایی که عبارت \(\text{<?php}\) قرار گرفته است اسکریپت های زبان PHP آغاز می شوند و درست قبل از جایی که عبارت \(\text{?>}\) قرار گرفته است، اسکریپت های PHP خاتمه می یابند. هر آنچه که ما بین این دو تگ آغازین و پایانی قرار گرفته است کد PHP می باشد و بر روی سرور پردازش می گردد و همانطور که پیشتر هم گفتیم فقط خروجی اش به سمت مرورگر کاربر ارسال می شود. برای اینکه بتوانید آموزش هایی را که در زبان PHP می آموزید خودتان تست و اجرا کنید، لازم است که ابتدا PHP را بر روی کامپیوترتان نصب کنید. برای نصب PHP می توانید از آموزش زیر استفاده کنید:


یادگیری چند دستور از زبان برنامه نویسی PHP


تا اینجای کار با مقدماتی از PHP آشنا شده اید و آماده اید که وارد دنیای برنامه نویسی آن شوید. برنامه نویسی هم چیزی مانند ریاضی است، هر چقدر هم که در موردش به صورت تئوری بخوانید و بدانید، تا آستین ها را بالا نزنید و خودتان کد ننویسید و اجرا نکنید، چیز زیادی دستگیرتان نخواهد شد. برای همین در اینجا چند دستور PHP را با هم مرور می کنیم تا دستتان گرم شود و بعد خودتان بتوانید با منابع آموزشی که در این مقاله معرفی شده است، آموزش هایتان را کامل کنید. دستور اول را کمی پیشتر به شما گفتیم که دستور \(\text{echo}\) می باشد. این دستور هر چیزی را که به آن بدهیم در مرورگر نمایش می دهد، اصطلاحاً می گویند چاپ می کند، البته چاپ بر روی صفحه و نه کاغذ.
echo "Hello World!";

دقت کنید که هر دستور PHP گرامر خاصی دارد که باید کاملاً آن را رعایت کنید. بعد از دستور \(\text{echo}\) یک جفت گیومه باز و بسته می کنید و لابلای این دو هر متنی را که بنویسید روی صفحه چاپ می شود. در انتهای هر دستور PHP یک علامت سمی کالن \(\text{;}\) قرار دهید، این سمی کالن به PHP می فهماند که خط تمام شده است. از آنجا که دستورات PHP خط به خط اجرا می شوند، برای کامپایلر (مترجم) آن مهم است که بداند خطها کجا تمام شده اند. توصیه می کنم با این دستور تمرین کنید و متن وسط آن را تغییر دهید.

آموزش php برای وردپرس
یکی از مفاهیم مهم که در شروع هر زبان برنامه نویسی باید با آن آشنا باشید، مفهوم متغیر است. اگر از مفهوم متغیر در جبر که برای اولین بار در ریاضی هفتم با آن آشنا شدید، چیزی به خاطرتان مانده باشد، بدانید که این متغیر دقیقاً همان مفهوم را می رساند. یعنی قرار است اعداد در آن قرار گیرند و جایگزین اعداد شود. فقط یک تفاوت کوچک با آن دارد و آن اینکه در متغیرهای ریاضی فقط اعداد قرار می گیرند ولی در متغیرهای PHP هم اعداد و هم حروف می توانند قرار بگیرند. تکه کد قبلی را این بار با واسطۀ یک متغیر بازنویسی می کنیم.
$var "Hello World!";
echo $var;
اگر کمی در کد دقیق شود و صد البته اگر خودتان آن را چندین بار بنویسید و اجرا کنید متوجه داستان می شوید. جریان از این قرار است که متن مربوطه ابتدا در داخل متغیر قرار می گیرد و سپس با دستور \(\text{echo}\) چاپ می شود. البته کد شما یک تغییر دیگر هم کرده است و آن اینکه دیگر خبری از گیومه ها در اطراف نام متغیر وجود ندارد. شاید با خودتان بگویید این چه کار احمقانه ای است. چرا باید اول مقدار را داخل متغیر بگذارم و بعد آن متغیر را چاپ کنم، از همان اول مقدار مورد نظرم را چاپ می کنم. واقعیت اینست که در دنیای برنامه نویسی مثل دورۀ آموزشی نیست که بلافاصله بعد از تعریف متغیر و مقدار دهی آن، چاپش کنند. معمولاً در فاصلۀ بین این دو دستور، دهها و شاید هم صدها خط کد نوشته می شود و ممکن است آن متغیر بارها در بخش های مختلف آن کد مورد استفاده قرار گیرد. در آن حالت اگر از متغیر استفاده نمی کردیم مجبور می شدیم کل مقدار داخل آن را مدام در برنامه تکرار کنیم. تازه از این بدتر هم می توانست باشد. اگر به هر دلیل مجبور بودیم متن را کمی تغییر دهیم، باید در تمامی موارد استفاده اش این تغییر را اعمال می کردیم. متغیرها ما را از این همه تغییرات تکراری بی نیاز می کنند و در ضمن مزایای دیگری هم دارند که در طول دوره های PHP با آنها آشنا خواهید شد.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز