خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نحوه افزودن کاربر به گروه در لینوکس اوبونتو

نحوه افزودن کاربر به گروه در لینوکس اوبونتو
در این آموزش نحوه افزودن کاربر به گروه را در سیستم های لینوکس توضیح خواهیم داد. همچنین نحوه حذف کاربر از گروه و نحوه ایجاد، حذف و لیست کردن گروه ها را به شما نشان خواهیم داد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
گروه های لینوکس واحدهای سازمانی هستند که برای سازماندهی و مدیریت اکانت ها در لینوکس استفاده می شوند. در مقاله لینک زیر در خصوص نحوه ایجاد گروه ها در لینوکس و همچنین در خصوص مزایای گروه و کار آنها صحبت کردیم که در صورت نیاز می توانید بدان مراجعه کنید.




دو نوع گروه در سیستم عامل لینوکس وجود دارد:
The Primary group یا گروه اصلی: هنگامی که کاربر یک فایل ایجاد می کند، گروه فایل روی گروه اصلی کاربر تنظیم می شود. معمولاً نام گروه با نام کاربر یکی است. اطلاعات مربوط به گروه اصلی کاربر در فایل /etc/passwd ذخیره می شود.

Secondary or supplementary group یا گروه ثانویه یا تکمیلی: زمانی مفید است که می خواهید مجوزهای فایل خاصی را به مجموعه ای از کاربرانی که عضو گروه هستند اعطا کنید. به عنوان مثال، اگر کاربر خاصی را به گروه docker اضافه کنید، کاربر دسترسی های گروه را به ارث می برد و می تواند دستورات docker را اجرا کند.
هر کاربر می تواند به یک primary group و 0 یا چندین گروه Secondary تعلق داشته باشد. ضمنا فقط کاربر root یا کاربران با دسترسی sudo می توانند کاربر را به یک گروه اضافه کنند.
برای افزودن یک کاربر موجود به یک گروه secondary از دستور usermod -a -G که نام گروه و کاربر را دریافت می کند استفاده کنید:

sudo usermod -a -G groupname username

به عنوان مثال، برای اضافه کردن کاربر linuxize به گروه sudo، دستور زیر را اجرا کنید:

sudo usermod -a -G sudo linuxize

همیشه هنگام اضافه کردن کاربر به یک گروه جدید از گزینه -a (append) استفاده کنید. اگر چنین نکنید، کاربر را از هر گروهی که پس -G ننوشته باشید را حذف می کند. در صورت موفقیت، دستور usermod هیچ خروجی نمایش نمی دهد. فقط در صورت عدم وجود کاربر یا گروه به شما هشدار می دهد.
اگر می‌خواهید یک کاربر موجود را در یک دستور به چند گروه ثانویه اضافه کنید از دستور usermod و به دنبال آن از سوئیچ -G و سپس نام گروه ها را به ترتیب وارد کنید و گروه ها را با , از هم جدا کنید.

sudo usermod -a -G group1,group2 username

برای حذف یک کاربر از یک گروه، از دستور passwd با سوئیچ -d استفاده کنید. در مثال زیر، کاربر با نام username را از گروهی با نام groupname حذف می کنیم.

sudo gpasswd -d username groupname

برای ایجاد یک گروه در لینوکس اوبونتو هم کافیست از دستور groupadd استفاده کنید:

sudo groupadd groupname

برای حذف یک گروه موجود، از دستور groupdel و به دنبال آن نام گروه استفاده کنید:

sudo groupdel groupname

برای تغییر یک گروه اصلی کاربر، از دستور usermod و سپس سوئیچ -g استفاده کنید:

sudo usermod -g groupname username

مثلا در مثال زیر، گروه اصلی کاربر linuxize را به developers تغییر می دهیم:

sudo usermod -g developers linuxize

در دستور زیر ابتدا یک User را ایجاد کرده و سپس آن را به یک گروه اصلی و چندین گروه ثانویه با یک دستور اضافه می کنیم. مثلا در دستور زیر کاربری با نام Nathan را ایجاد و آن به گروه اصلی users و دو گروه ثانویه wheel و developers اضافه می کنیم.

sudo useradd -g users -G wheel,developers nathan

برای نمایش اطلاعات کامل کاربر، از جمله تمام گروه هایی که کاربر در آن عضو است، از دستور id و سپس نام کاربری استفاده کنید.

id username

مثلا به کاربر linuxize توجه کنید:

id linuxize

خروجی آن چیزی شبیه به متن زیر است:

uid=1000(linuxize) gid=100(users) groups=100(users),10(wheel),95(storage),98(power),990(libvirt),993(docker),999(kvm)

از خروجی دستور فوق می توانیم بفهمیم که گروه اصلی کاربر linuxize، در اصل users است و سایر گروه ها به نوعی گروه های مکمل یا ثانویه هستند.
از دستور group برای نمایش گروه های تکمیلی کاربر استفاده کنید:

groups linuxize

اگر در دستور فوق، نام کاربر را وارد نکنید، گروه های ثانویه همین کاربری که با آن به سیستم لاگین کرده اید را نمایش می دهد.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز