خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


کامپیوتر چیست؟ کامپیوتر چه کاربردهایی دارد؟

کامپیوتر چیست؟ کامپیوتر چه کاربردهایی دارد؟
کامپیوتر در واقع یک دستگاه الکترونیکی قابل برنامه ریزی است که داده های خام را به عنوان ورودی می پذیرد و با مجموعه ای از دستورالعمل ها (یک برنامه) روی آنها پردازش انجام می دهد تا نتیجه را به عنوان خروجی تولید کند. این خروجی را درست پس از انجام عملیات ریاضی و منطقی روی داده های ورودی ارائه می دهد و می تواند خروجی را برای استفاده در آینده ذخیره کند. کامپیوتر می تواند محاسبات عددی و همچنین محاسبات غیر عددی را پردازش کند. واژه کامپیوتر از کلمه لاتین computare به معنای محاسبه کردن گرفته شده است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
یک کامپیوتر برای اجرای برنامه ها و اپلیکیشن ها طراحی شده است و راه حل های مختلفی را از طریق کامپوننت های سخت افزاری و نرم افزاری یکپارچه ارائه می دهد. کامپیوتر با کمک برنامه ها کار می کند و اعداد اعشاری را از طریق رشته ای از ارقام باینری نشان می دهد. همچنین کامپیوتر دارای حافظه یا RAM می باشد که داده ها، برنامه ها و نتایج پردازش را ذخیره می کند(البته بصورت موقت). همانطور که می دنید کامپیتر از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام عهده دار کار خاصی می باشند م نقشی را برای عملکرد درست کامپیوتر ایفا می کنند. به سیم ها، ترانزیستورها، خازن ها، کارت ها و مثلا هارد دیسک، مادربرد و امثالهم اصطلاحا سخت افزار گفته می شود. در حالی که برنامه ها و همچنین داده های کامپیوتر اصطلاحا نرم افزار می گویند.


باور بسیاری بر این است که Analytical Engine اولین کامپیوتری بود توسط چارلز بابیج در سال 1837 اختراع شد. Analytical Engine از کارت های پانچ(punch cards) به عنوان حافظه فقط خواندنی(read-only memory) استفاده می کرد. چارلز بابیج همچنین به عنوان پدر کامپیوتر نیز شناخته می شود.
کامپیوتر شامل قطعات اصلی و فرعی است ولی بدون وجود قطعات اصلی یک کامپیوتر امکان کار کردن ندارد. این قطعات اصلی به شرح ذیل می باشند:

Processor یا پردازنده که مغز کامپیوتر می باشد و اصطلاحا بدان ها CPU هم اطلاق می شود و پردازش روی داده انجام می دهد.


Memory یا حافظه که بدان رم هم گفته می شود. مموری حافظه ای موقت است که با قطع جریان برق و یا خاموش شدن سیستم خالی می شود. این حافظه میان هارد دیسک و CPU است که اطلاعات را بین این دو انتقال می دهد چون سرعت RAM از سرعت هارد دیسک و حتی SSD ها هم بیشتر است و با سرعت بیشتری می تواند اطلاعات را از هارد به CPU و از CPU به هارد انتقال دهد.
Motherboard یا مادربرد یا مین برد، قطعه ای است که سخت افزارها سیستم را به هم متصل می کند و همه سخت افزار روی آن متصل و سوار می شوند.
Storage Device یا دستگاه های ذخیره سازی مانند هارد دیسک و SSD و .. سخت افزاری است که اطلاعات بصورت دائمی روی آن ذخیره می شود و حتی با قطعی جریان برق، اطلاعات آن حذف نمی شود.
Input Device یا دستگاه ورودی به شما امکان می دهد سخت افزراهایی مانند کیبورد و موس را به سیستم متصل کنید.
Output Device یا دستگاه خروجی، نتیجه کار را به شما نشان می دهد. مثلا مانیتور.
کامپیوترها بر اساس معیارهای مختلف به انواع مختلفی تقسیم می شوند. بر اساس سایز، کامپیوتر را می توان به پنج نوع مختلف تقسیم بندی کرد:

Micro Computer

Mini Computer

Mainframe Computer

Super Computer

Workstations

Micro Computer

میکرو کامپیوتری، یک کامپیوتر تک کاربره است که سرعت و ظرفیت ذخیره سازی کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. از یک ریزپردازنده یا میکروپروسسور به عنوان CPU استفاده می کند. اولین میکروکامپیوتر با تراشه های ریزپردازنده 8 بیتی ساخته شد. نمونه‌های رایج میکروکامپیوترها، لپ‌تاپ، کامپیوترهای دسکتاپ، Personal digital assistant یا PDA، تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند است. میکروکامپیوترها به طور کلی برای استفاده عمومی مانند وب گردی، اینترنت، MS Office، شبکه های اجتماعی و غیره طراحی و توسعه می یابند.

Mini Computer

مینی کامپیوترها که از آنها به Midrange کامپیوتر یا کامیوترهای میان رده یاد می شود، تک کاربره طراحی نشده اند بلکه آنها کامپیوترهای چند کاربره ای هستند که برای پشتیبانی از چندین کاربر به طور همزمان طراحی شده اند. بنابراین، مینی کامپیوترها معمولاً توسط مشاغل و شرکت های کوچک استفاده می شوند. هر دپارتمان یک شرکت از این کامپیوترها برای اهداف خاصی استفاده می کنند. به عنوان مثال، بخش پذیرش یک دانشگاه می تواند از یک مینی کامپیوتر برای نظارت بر روند پذیرش استفاده کند.

Mainframe Computer

کامپیوتر مرکزی(سرور) یک کامپیوتر چند کاربره است که قادر است هزاران کاربر را به طور همزمان پشتیبانی کند. این کامپیوترها، توسط شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی برای اجرای عملیات تجاری خود استفاده می شوند زیرا می توانند حجم زیادی از داده ها را ذخیره و پردازش کنند. به عنوان مثال، بانک ها، دانشگاه ها و شرکت های بیمه به ترتیب از سرورها یا مین فریم کامپیوترها برای ذخیره داده های مشتریان، دانشجویان و بیمه شدگان خود استفاده می کنند.

Super Computer

سوپر کامپیوترها سریعترین و گرانترین کامپیوترها در بین انواع کامپیوترها هستند. سوپر کامپیوترها ظرفیت ذخیره سازی و سرعت محاسباتی بسیار زیادی دارند چرا که می توانند میلیون ها دستورالعمل را در ثانیه ای به انجام برسانند. ابرکامپیوترها برای کاربردهای تخصصی مانند محاسبات عددی در مقیاس بزرگ در رشته های علمی و مهندسی از جمله الکترونیک، مهندسی نفت، پیش بینی آب و هوا، پزشکی، تحقیقات فضایی و غیره استفاده می شود. به عنوان مثال، ناسا از ابر کامپیوترها ها برای پرتاب ماهواره های فضایی و نظارت و کنترل آنها برای اکتشافات فضایی استفاده می کند.

Work stations

این کامپیوتر هم یک نوع سیستم تک کاربره است. گرچه مانند یک PC است اما دارای ریزپردازنده قدرتمندتر و مانیتور با کیفیت بالاتری نسبت به میکرو کامپیوتر است. از نظر ظرفیت و سرعت ذخیره سازی، در رده کامپیوتر شخصی یا PC و مینی کامپیوتر قرار می گیرد. Work station ها به طور کلی برای کارهایی مانند طراحی های مهندسی، توسعه نرم افزار و مواردی از این دست استفاده می شود.

مزایای استفاده از کامپیوتر

افزایش بهره وری: رایانه بهره وری شما را افزایش می دهد. مثلا گر یک درک پایه ای و ساده از یک نرم افزار پردازشگر متن مانند Word پیدا کنید، به راحتی می توانید با کمک این برنامه ها، اسناد خود را تایپ، ذخیره و پرینت بگیرید.
اتصال به اینترنت: امروزه تقریبا همه کارها به نوعی درگیر اینترنت هستند. با متصل شدن به اینترنت، وب گردی، تحقیق، ارسال و دریافت ایمیل، کسب خبر و اطلاعات، کار در شبکه های اجتماعی و بسیاری دیگر را می توانید انجام دهید. با اتصال به اینترنت، می توانید به دوستان و اعضای خانواده خود نیز به صورت ریموت متصل شوید.
فضای ذخیره سازی: کامپیوترها به شما کمک می کنند که مقدار زیادی اطلاعات را ذخیره کنید. ه عنوان مثال، می توانید پروژه ها، کتاب های الکترونیکی یا ebook ها، اسناد، فیلم ها، تصاویر، موزیک ها و موارد دیگر را ذخیره کنید.
سازماندهی اطلاعات و داده ها: نه تنها به شما امکان ذخیره داده‌ها را می‌دهد، بلکه به شما امکان می‌دهد تا داده‌های خود را سازماندهی کنید. به عنوان مثال، شما می توانید فولدرهای مختلفی برای ذخیره داده ها و اطلاعات مختلف ایجاد کنید و در نتیجه می توانید اطلاعات را به راحتی و سریع سرچ کنید.
بهبود توانایی ها: البته اگر با زبان انگلیسی کار می کنید، در بسیاری از پلتفرم ها این امکان برای کاربر فراهم شده است که غلط املایی های کاربر را مشخص می کند و برای زبان فارسی هم اگر پلاگین، نرم افزار و یا امکانی در برنامه خاص دیده شده باشد، خطاهای املایی نشان داده می شوند. ضمن اینکه در محاسبات ریاضی هم به کمک شما می آید و هم اینکه نرم افزارهای بسیاری را روی کامپیوتر می توانید نصب و استفاده کنید.
کمک به معلولان جسمی: می توان از آن برای کمک به افراد دارای مشکل جسمی استفاده کرد، به عنوان مثال، دانشمند بزرگ، آقای استیون هاوکینگ که قادر به صحبت کردن نبود از کامپیوتر برای صحبت کردن استفاده می کرد و همچنین می‌توان با نصب نرم‌افزار ویژه برای خواندن، آنچه که روی مانیتور نمایش داده می شود را برای افراد نابینا خواند.
سرگرمی: از کامپیوتر می توانید برای تماشای فیلم، ویدئو، گوش به موزیک و حتی Game استفاده کنید که شما را سرگرم کند.
کامپیوتر امروزه به بخشی جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شده است. بسیاری از کارهایی که روزانه انجام می دهیم، وابسته به کامپیوتر است. مثلا:
ATM یا دستگاه خودپرداز: هنگام برداشت پول نقد از دستگاه خودپرداز، از کامپیوتر استفاده می کنید که به دستگاه خودپرداز امکان می دهد دستورالعمل ها را دریافت کند و بر اساس آن پول نقد را توزیع کند. البته پول نقد صرفا کثال بود و شما کارهای بیشتری را از طریق خودپرداز می توانید انجام دهید.
ارز دیجیتال: یک کامپیوتر رکوردی از تراکنش ها و موجودی شما در حساب شما نگهداری می کند و پول های واریز شده در حساب شما در بانک را به عنوان رکورد دیجیتال یا ارز دیجیتال ذخیره می شود.
معاملات: بازارهای سهام از کامپیوتر برای معاملات روزانه خود استفاده می کنند. الگوریتم های پیشرفته زیادی مبتنی بر کامپیوتر ها وجود دارد که تجارت را بدون دخالت انسان انجام می دهند.
گوشی هوشمند(Smartphone): گوشی هوشمندی که ما در طول روز برای تماس، پیامک و .. استفاده می کنیم، خودش یک کامپیوتر است.
VoIP: تمام ارتباطات صوتی از طریق آی پی(Voip) توسط کامپیوترها مدیریت و انجام می شود.

به طور کلی در این مقاله هدف بر این بود که کمی با کامپیوتر، اجزای آن، انواع کامپیوتر و همچنین موارد استفاده کامپیوتر و خدماتی که به ما انسان ها می کند، شما را آشنا کنیم و صد البته سرویس ها و امکانات و قابلیت هایی که کامپیوترها در ابعاد مختلف به ما می دهند بسیار بسیار زیاد بوده و مدام هم در حال افزایش است.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز