خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی — آموزش ساخت یک موشن گرافیک ساده

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی  — آموزش ساخت یک موشن گرافیک ساده
نرم افزارهای مختلفی همچون ایلوستریتور (Illustrator)، فتوشاپ، پریمیر پرو، سینما فوردی و ... را می توان برای ساخت موشن گرافیک مورد استفاده قرار داد، اما بدون شک در این میان افترافکت یکی از حرفه ای ترین گزینه های ممکن می باشد. برای همین، در طول این آموزش تمرکز ما بر روی این نرم افزار خواهد بود. در انتهای این آموزش و در بخش دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی می توانید تعدادی فایل آموزش افترافکت به زبان فارسی را دانلود نمایید که برای ساخت موشن گرافیک به شما کمک خواهند کرد. همچنین در این مقاله، با هم یک موشن گرافیک ساده را در افترافکت خواهیم ساخت تا چارچوب کلی کار را متوجه شوید. همچنین در طول این مقاله یک سری منابع آموزشی ارزشمند را به شما معرفی خواهیم کرد تا به کمک آنها دانشتان در این حوزه را ارتقاء دهید. اگر مشتاق هستید که دربارۀ نرم افزار افتر افکت بیشتر بدانید، مجموعه آموزش افتر افکت (Adobe After Effects) را به شما پیشنهاد می کنیم.


ساخت موشن گرافیک با افترافکت


در این بخش از مقالۀ دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی، به چگونگی ساخت یک موشن گرافیک ساده با نرم افزار افترافکت می پردازیم. مخاطب این آموزش افرادی می باشند که به تازگی با افترافکت شروع به کار کرده اند، اما خیلی هم بی اطلاع نیستند و با کلیات کار همچون چگونگی ایجاد پروژه در افترافکت، چگونگی ذخیره سازی پروژه آشنا هستند و یک سری اطلاعات کلی در مورد محیط افترافکت و پنل های مختلف آن دارند، اما یک ایدۀ کلی از چگونگی کارکرد آن و نحوۀ ساخت موشن گرافیک ندارند. خوب، بدون مقدمۀ بیشتر وارد مراحل ساخت موشن گرافیک می شویم.

اگر به طور کل با نرم افزار افترافکت بیگانه هستید و به دنبال جایی برای شروع یادگیری آن هستید، آموزش مقدماتی افترافکت After Effects که در فرادرس منتشر شده است را به شما پیشنهاد می کنم.


ایجاد پروژۀ جدید و افزودن کامپوزیشن


برای شروع ابتدا یک پروژۀ جدید در افترافکت بسازید. در ادامه با کلیک بر روی دکمۀ Create a new Composition یک کامپوزیشن جدید به پروژۀ تان اضافه کنید.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

صفحۀ ایجاد کامپوزیشن جدید، مشابه شکل زیر نمایان می شود. ما نام Main را به آن می دهیم. عرض ویدئو را روی \(1920\) پیکسل و ارتفاع آن را روی \(1080\) پیکسل تنظیم می کنیم. Frame Rate را هم \(24\) تنظیم می کنیم. توجه داشته باشید که با این فریم ریت، در هر ثانیه \(24\) تصویر پخش خواهد شد. البته مقدار دقیق آن \(23.976\) می باشد، با دیدن این عدد تعجب نکنید و آن را همان \(24\) در نظر بگیرید. در قسمت Duration مقدار \(10\) ثانیه را وارد کنید. دقت کنید که این مقدار باید به شکل \(\text{0:00:10:00}\) نوشته شود. Duration مدت موشن گرافیک شما می باشد. در پایان بر روی OK کلیک کنید تا کامپوزیشن مربوطه ایجاد شود. در حال حاضر در این کامپوزیشن هیچ آیتمی نداریم و در ادامه بر روی آن کار خواهیم کرد و عناصری را به آن خواهیم افزود.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

افزودن بک گراند (زمینه) به کامپوزیشن


تا اینجای مقالۀ دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی، یک پروژۀ جدید ایجاد کردیم و یک کامپوزیشن به آن افزودیم. حالا وقت آن رسیده است که یک زمینه به این کامپوزیشن بیفزاییم. زمینۀ ما می تواند خالی باشد، می تواند یک رنگ باشد، می تواند ترکیبی از رنگ ها باشد که به صورت مدرج نشان داده شده اند، یا اینکه یک تصویر باشد. در اینجا ما می خواهیم زمینه را با رنگ نشان دهیم. برای این منظور از منوی Layer زیر منوی New و سپس Solid را انتخاب می کنیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

با انجام این کار پنجرۀ Solid Settings مشابه تصویر زیر نمایان می شود. ما فعلاً رنگ پیش فرض سیاه را تغییر نمی دهیم. نامی را در کادر Name وارد می کنیم. نامی که ما به این بک گراند تخصیص داده ایم، BG می باشد. سپس بر روی OK کلیک می کنیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

در منوهای افترافکت وارد منوی Effect سپس Generate و سپس Gradient Ramp می شویم. با انجام این کار، بک گراند موشن گرافیک ما از رنگ سیاه محض به حالت سیاه و سفید مدرج در می آید. تصویر زیر این حالت مدرج را به شما نشان می دهد. در ادامه برای اینکه بک گراند موشن گرافیک ما جلوۀ بهتری داشته باشد، رنگ زمینه را تغییر می دهیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

اگر در ارتباط با موشن گرافیک و به طور کل انیمیشن، مشتاق یادگیری بیشتری هستید، مجموعه آموزش ساخت انیمیشن (Animation) را به عنوان یک منبع آموزشی جامع و ارزشمند به شما معرفی می کنیم.


در پنل بالا و سمت چپ در صفحۀ اصلی افتر افکت، امکان تغییر ویژگی های بک گراند ما در یک ساختار درختواره فراهم آمده است. در قسمت Start Color رنگ آبی تیره را انتخاب کنید.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

با کلیک بر روی جعبۀ کوچک رنگ مقابل Start Color صفحۀ انتخاب رنگ مشابه تصویر زیر نمایان می شود و شما می توانید رنگ آبی تیره را انتخاب نمایید. مشابه این رویه، در قسمت End Color نیز رنگ آبی تیره را انتخاب نمایید.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

هم اکنون به کمک دو مربع کوچکی که در بالای زمینۀ موشن گرافیک وجود دارد و در تصویر زیر با شماره های 1 و 2 مشخص شده است، می توانید رنگ زمینه را مدرج نمایید. برای این منظور مشابه شمارۀ 3 در تصویر، آن مربع های کوچک را با ماوس گرفته و با روش کشیدن و رها کردن، به سمت چپ و راست و بالا و پایین ببرید تا به میزان درجه بندی مورد نظرتان برسید. هم اکنون بک گراند ما آماده است و به سراغ مرحلۀ بعدی که افزودن انیمیشن می باشد، می رویم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

افزودن انیمیشن به موشن گرافیک


تا این جای مقالۀ دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی، پروژۀ جدیدی را ایجاد کردیم، کامپوزیشن جدیدی به آن افزودیم و سپس بک گراندی را برای آن مشخص نمودیم. در این قسمت می خواهیم با یک انیمیشن ساده، چگونگی ساخت موشن گرافیک در افترافکت را مرور کنیم. برای افزودن انیمیشن، از نوار ابزاری که در بالای صفحۀ اصلی افترافکت قرار دارد، استفاده می کنیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

از آنجا که ما قصد داریم با یک آموزش ساده و نه چندان پیچیده آغاز کنیم، از شکل های هندسی ساده در نوار ابزار استفاده می کنیم و مشابه تصویر زیر از نوار ابزار شکل چند ضلعی (Polygon Tool) را انتخاب می کنیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

سپس در همین حالتی که چند ضلعی در حالت انتخاب قرار دارد، و قبل از آن که بر روی جای دیگری یا گزینۀ دیگری کلیک کنیم، بر روی صفحه در یک نقطه کلیک می کنیم و سپس با روش کشیدن و رها کردن یک پنج ضلعی را ترسیم می نمایید. اگر می خواهیم این پنج ضلعی شما در تمامی ابعاد به صورت متناسب ترسیم می شود، در هنگام ترسیم آن کلید shift را پایین نگه دارد. نتیجۀ کار باید چیزی شبیه تصویر زیر باشد.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

در حالتی که چند ضلعی شما در حالت انتخاب قرار دارد و دستگیره هایی به شکل مربع های کوچک سفید رنگ در پیرامون آن روشن است، شما می توانید در نوار ابزار و در قسمت Fill رنگ داخل آن چند ضلعی را تغییر دهید. البته در اینجا ما رنگ داخل شکل را تغییر نمی دهیم. همچنین در قسمت Stroke می توانید حاشیۀ چندضلعی را شخصی سازی کنید. در این موشن گرافیک ما حاشیۀ چند ضلعی مان را به کمک تنظیمات Stroke کمی ضخیم تر می کنیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

وقتی که حاشیۀ چند ضلعی را ضخیم تر نمودیم، نتیجۀ کار چیزی شبیه تصویر زیر خواهد بود.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

اگر مشتاق هستید در ارتباط با افترافکت بیشتر بدانید، آموزش پیشرفتۀ افترافکت را به شما توصیه می کنم.


هم اکنون مشابه تصویر زیر در پنل مربوط به اشیاء کامپوزیشن، در Shape Layer بر روی Add کلیک می کنیم و سپس در منوی ظاهر شده گزینۀ Trim Path را انتخاب می نماییم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

در ادامه در قسمت ویژگی های Trim Path در ویژگی End مقدار 100 را به 0 تغییر می دهیم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

در این حالت حاشیۀ چندضلعی ما به صورت یک خط نازک در می آید و آن حاشیۀ ضخیم مخفی می گردد. توجه داشته باشید که ما حاشیۀ شکل را از بین نبرده ایم و اگر چنین قصدی می داشتیم از همان قسمت Stroke که کمی بالاتر دیدید، استفاده می کردیم. در اینجا هدف ما مخفی کردن حاشیه است، تا سپس در طول موشن گرافیک با یک افکت زیبا، حاشیه نمایان شود.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

در این مرحله در تایم لاین یک Key frame ایجاد می کنیم و سپس مشابه تصویر زیر نوار تایم لاین را مقداری جلو می بریم.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

هم اکنون مقدار ویژگی End را که در آغاز با 0 تنظیم کرده بودیم، تغییر می دهیم و مجدداً روی 100 درصد تنظیم می کنیم. در واقع ما با این کار به افترافکت می گوییم که در طول این بازۀ زمانی که در تایم لاین مشخص نموده ایم، خودش حاشیۀ تصویر را پر کند. افترافکت هم به صورت هوشمند، بسته به زمانی که ما انتخاب کرده ایم، این زمان را بر تعداد فریم ها تقسیم می کند و با یک جلوۀ زیبا حاشیۀ چندضلعی ما را تکمیل می کند.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

برای تست این وضعیت، می توانید نوار پیمایش تایم لاین را با ماوس بگیرید و چندبار عقب و جلو کنید. مشابه تصویر زیر خواهید دید که حاشیۀ تصویر در طول بازۀ زمانی موشن گرافیک، به صورت نرم پر می شود. اگر نحوۀ پر شدن یا سرعت آن را نمی پسندید، می توانید فریم دومی را که در تایم لاین ایجاد کرده بودید، کمی عقب تر یا جلوتر ببرید تا جلوۀ آن بهبود یابد. فراموش نکنید که به طور کل، ساخت انیمیشن از آن دست کارهایی است که شاید نیاز باشد، بارها و بارها فریم ها را عقب و جلو کنید و مدام نتایج را بیازمایید تا به خروجی مطلوب تان برسید.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

استفاده از گرافیک ادیتور در موشن گرافیک


یکی از کارهای دیگری که برای نرم کردن و زیباتر کردن جلوۀ حرکتی در موشن گرافیک می توانید انجام دهید، استفاده از گراف ادیتور (Graph Editor) می باشد. برای استفاده از این ویژگی مشابه تصویر زیر، ابتدا بر روی آیکان گراف ادیتور کلیک کنید و سپس در تایم لاین، وضعیت خطی شما به یک نمودار منحنی تبدیل می شود.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

مشابه تصویر زیر بر روی مربع های زرد رنگ کوچکی که در دو سمت این منحنی قرار دارد کلیک کنید. روی هر مربع که کلیک کنید، یک دسته در کنار آن ظاهر می شود. با ماوس مربع کوچک این دسته را بگیرید و به سمت چپ و راست بکشید. همانطور که خودتان هم خواهید دید، انحنایِ، منحنی شما تغییر می کند. بهتر آنست که با هر تغییر با دکمۀ Play خروجی موشن گرافیک تان را تست کنید. این منحنی، چگونگی پر شدن حاشیه ها را مدیریت می کند. شما می توانید کاری کنید که مثلاً در 1 ثانیۀ آغازین، (در واقع در فریم های آغازین، چون واحد ما اینجا فریم در ثانیه است) سرعت پر شدن حاشیه ها کندتر باشد و در ادامه در فریم های بعدی، سرعت افزایش یابد.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی

سخن آخر


در طول این مقالۀ دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی، ضمن اینکه منابع ارزشمندی برای مطالعۀ بیشتر افترافکت و موشن گرافیک به شما معرفی شد، یک موشن گرافیک ساده را با هم ایجاد نمودیم. البته شما خودتان می توانید این موشن گرافیک را توسعه بدهید و به عنوان مثال لوگوی تان را در فریم خاصی در وسط این چندضلعی قرار دهید تا بعد از پر شدن آن، لوگو نمایان شود. کارهای خیلی بیشتر از این هم می توانید با افترافکت انجام دهید که پر مسلم است، پرداختن به همۀ آنها در این مقالۀ مختصر، شدنی نیست.

دانلود رایگان آموزش موشن گرافیک به زبان فارسی


همانطور که در ابتدای این مقاله به شما قول داده بودیم، در این قسمت تعدادی آموزش برای کار با نرم افزار افتر افکت به زبان فارسی و در فرمت pdf، که جهت ساخت موشن گرافیک مورد استفاده قرار می گیرد را برای دانلود تعبیه کرده ایم. همچنین یک کتاب ارزشمند هم به زبان انگلیسی جهت دانلود قرار داده ایم.


در پایان این مقاله مایلم منابع آموزشی زیر را با شما به اشتراک بگذارم:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز