خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


کتاب هایی که یک حسابدار باید بخواند

کتاب هایی که یک حسابدار باید بخواند
درست است که امروزه کتابهای کاغذی جای خود را به نسخه های الکترونیکی (ebook) داده اند اما ماهیت آنها عوض نشده است. کتاب خواندن به اندازه شرکت در یک کلاس حضوری یا فیلم دیدن میتواند به شما در یادگیری یک مطلب کمک کند. خیلی از افراد از تاثیری که کتاب بر روی ذهن میگذارد بی اطلاعند، در واقع با کتاب خواندن، فرآیند درگیری و تصویر سازی در مغز اتفاق می افتد؛ به همین دلیل موجب بهبود عملکرد شما میشود.

کتاب خواندن فقط محدود به زمان تحصیل نمیشود، حتی افراد شاغل نیز برای ارتقا معلومات خود باید هر از چند گاهی به سراغ جدیدترین و بهترین منابع مربوطه رفته و دانش خود را به روز کنند. حرفه حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. چه شما یک حسابدار حرفه ای و تمام عیار باشید، چه تازه وارد این حوزه شده باشید، تفاوت چندانی ندارد چراکه باید همواره بر ارتقای دانش و سطح مهارت های خود کار کنید تا بتوانید همیشه در اوج باشید.

اکثر حسابداران پس از شروع فعالیت کاری خود، کمتر به سراغ خواندن مطالب جدید میروند در حالیکه یادگیری حسابداری هیچ وقت متوقف نمیشود. جدای از مفاهیم و مطالب اولیه، یک حسابدار برای پیشرفت در این حرفه باید به سراغ کتاب هایی برود که هم دیدش را باز کند هم منجر به تقویت ایده و شم اقتصادی او شود. از اینرو تصمیم گرفتیم لیستی از کتاب های مفیدی که یک حسابدار باید بخواند تا بتواند در حرفه خود به موفقیت برسد، را گردآوری کرده و با شما به اشتراک بگذاریم؛ پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

10 کتابی که یک حسابدار باید بخواند


  1. کتاب حسابداری ویژه بازار کار

    • نویسنده: سینا چال اشتری
    • موضوع: آموزش حسابداری
    • تعداد صفحات: 344

    کتاب «حسابداری ویژه بازار کار»، علاوه بر اینکه به مفاهیم ابتدایی و پیشرفته حسابداری در زمینه‌ های مختلف بازار کار اشاره کرده است، حسابداران تازه کار را ترغیب و تشویق میکند تا با گذراندن دوره کارآموزی شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.

  2. کتاب هزینه‌ها را درز نگیرید

    • نویسنده: رابرت کیوساکی، کیم کیوساکی
    • موضوع: سرمایه گذاری صحیح
    • تعداد صفحات: 112

    اگر میخواهید در زمینه اقتصادی پیشرفت کنید مطالعه این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم. کیوساکی نویسنده کتاب معروف پدر پولدار، پدر بی‌پول در این کتاب سعی کرده با تعریف درست دارایی و بدهی؛ هزینه کردن درست را جایگزین ترس و صرفه جویی کند. به نوعی تنوع در سرمایه گذاری میتواند بودجه شما را چندین برابر کند. نویسندگان این کتاب با ارائه راهکارهای کاربردی سعی در ارتقا سطح سواد مالی افراد داشته اند. خیلی از حسابداران ترجیح میدهند برای اینکه بودجه شرکت حفظ شود هیچ خرجی نکنند. ما به آنها توصیه میکنیم برای افزایش روحیه ریسک پذیریشان این کتاب را بخوانند.

  3. کتاب شاه کلید شخصی حسابداری

    • نویسنده: میثم حاجی محمدی
    • موضوع: 11 ترفند زیرزمینی برای موفقیت در بازارکار حسابداری
    • تعداد صفحات: 46

    کتاب شاه کلید شخصی از آن دسته از کتاب هایی است که حتما یک حسابدار باید بخواند زیرا در مورد اصول موفقیت در بازار کار حسابداری، نحوه امتیازگیری از رقبا، اهمیت گذراندن دوره کارآموزی برای حسابداران تازه کار، فنون مهم برای افزایش حقوق در حسابداری و ... مطالب ارزنده ای را ارائه کرده است. هم چنین می توانید در آن، مصاحبه دوستانه ای با اولین دکترای رشته حسابداری خانم در ایران را مطالعه کنید.

  4. اصول حسابرسی به زبان خودمانی

    • نویسنده: سینا چال اشتری
    • موضوع کتاب: حسابرسی
    • تعداد صفحات: 160

    این کتاب با محوریت حسابرسی بوده و به اهمیت داشتن اطلاعات مالی اشاره میکند. حسابرس به نوعی ناظر بر کار حسابداران بوده و با بررسی اسناد و مدارک رای به درستی یا غلطی کار آنها میدهد. اگر علاقمند به کار حسابرسی هستید و قصد دارید در آینده آن را انجام دهید این کتاب را در لیست 10 کتابی که باید بخوانید قرار دهید.

  5. کتاب حسابداری بورس به سبک وارن بافت

    • نویسنده: استیگ برودرسن، پریستون پیش
    • موضوع: سرمایه گذاری در بازار بورس و اوراق بهادار
    • تعداد صفحات: 242

    موضوعاتی اعم از صورت های مالی، روش های سرمایه گذاری و اصطلاحات تخصصی این حوزه که در این کتاب بیان شده به حسابداران کمک میکند تا با آگاهی کامل تری نسبت به چرخه اقتصاد، اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سهام و بورس کنند. از آنجایی که حسابداران باید توانایی ارائه پیشنهادات مالی را داشته باشند، خواندن این کتاب به عنوان مطالعه آزاد تا حد زیادی میتواند دید صحیحی از سرمایه گذاری را در آنها ایجاد کند. (معرفی بهترین کتاب های حسابداری خارجی)

    کتاب هایی که یک حسابدار باید بخواند

  6. کتاب جایگاه حسابداری مالی در نظام بانکداری اسلامی

    • نویسنده: رضا پزشکی زاده
    • موضوع: حسابداری در بانکداری اسلامی
    • تعداد صفحات: 184

    با توجه به اینکه در حال حاضر اقتصاد حاکم بر دنیا بر پایه پول بوده و اغلب داد و ستدها و معاملات با پول انجام میشود و با در نظر شرایط اسلامی حاکم بر کشورمان، حسابداری در سیستم بانکداری اسلامی موضوع جالبی میتواند باشد. به همین خاطر حسابداران که پیش زمینه ای در این حوزه دارند مایلند راجع به چگونگی تهیه صورت های مالی بانکی، جایگاه چک و سفته به عنوان ضمانت در معاملات، مسئله وام های بانکی و بازپرداخت آنها و ... بدانند. تمامی این ها مسائلی هستند که در این کتاب بررسی شده اند.

  7. کتاب کاربردی ‌ترین مطالب و نکات حسابداری و مالیاتی ویژه بازار کار

    • نویسنده: سجاد امدادی
    • موضوع: قوانین و دستورالعمل های حسابداری
    • تعداد صفحات: 236

    شامل 7 موضوع بسیار پرکاربرد در حوزه قوانین و دستورالعمل‌ های مالی و مالیاتی است. در این کتاب تمام مفاهیم حسابداری بر حسب قانون تعریف شده اند. اگر به تازگی وارد شغل حسابداری شده اید و اطلاع دقیقی از قوانین ندارید توصیه میکنیم آنرا جز یکی از کتاب هایی که باید بخوانید قرار دهید، زیرا یک کتاب کاملا علمی و کاربردی است که اتفاقا جز منابع آزمون ارشد و دکترا در رشته حسابداری نیز به شمار میرود.

  8. کتاب حقوق و دستمزد طلایی

    • نویسنده: علی اثنا عشری
    • موضوع: یادگیری سریع تمامی مباحث حقوق و دستمزد
    • تعداد صفحات: 106

    این کتاب، خواننده را یک بار برای همیشه از مطالعه و یادگیری نکات مختلف در زمینه حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار و بیمه، مالیات و ... بی‌ نیاز می‌کند. آموزش حسابداری عملی در کنار تجربه اندوزی دو عامل موفقیت برای درآمدزایی از این شغل است. پس از هیچ فرصتی برای یادگیری دریغ نکنید. علاوه بر اینکه مدیران مالی و مدرسان حسابداری باید این کتاب را بخوانند، افرادی که به هر نحوی با حسابداری ارتباط دارند نیز میتوانند با خواندن این کتاب آگاهی بیشتری نسبت به حق و حقوق خود پیدا کنند.

  9. کتاب کلید حسابداری در Excel

    • نویسنده: حمیدرضا خداپرست
    • موضوع: قابلیت های اکسل در حسابداری
    • تعداد صفحات: 121

    در کنار نرم افزاهای مطرح مالی، نرم افزار اکسل و قابلیت های آن همیشه یک یار کمکی برای حسابداران بوده است. این کتاب آیتم هایی از حسابداری را که در محیط اکسل میتوان انجام داد در قالب پروژه و تمرین بررسی کرده است. کتاب «کلید حسابداری در Excel»، یک اثر بی نظیر برای دانشجویان رشته حسابداری است و آن ها می توانند با مطالعه این کتاب، با هزینه ای کمتر، کار با اکسل را یاد بگیرند.

  10. کتاب مبانی بودجه و اصول آن

    • نویسنده: محمد عبدالعلی پور
    • موضوع: برنامه ریزی مالی مناسب با میزان بودجه
    • تعداد صفحات: 188

    در این کتاب موارد مربوط به بودجه با زبانی ساده بیان شده است. از دید کتاب، انسان برای ادامه زندگی به ارتباط با محیط بیرونی خود نیاز دارد که این ارتباط منجر به هزینه میشود. به همین دلیل افراد باید با مشخص کردن اهداف و نیازهای خود، منابع مالی را شناسایی و برنامه ریزی بودجه ای داشته باشد. این دقیقا همان کاری است که حسابداران برای یک مجموعه انجام میدهند. با شناسایی منابع مالی و تبیین یک برنامه ریزی بودجه ای روند سرمایه گذاری و سوددهی را پیش بینی میکنند. برای عملکرد صحیح در زمینه تامین بودجه و استفاده از آن خواندن این کتاب به حسابداران توصیه میشود.

    کتاب هایی که یک حسابدار باید بخواند

سخن پایانی


صرفا مطالعه کتاب های آموزش حسابداری از هیچ فردی یک حسابدار ماهر و تمام عیار نساخته است؛ مجموع یک سری عوامل در کنار هم میتواند شما را تبدیل به یک حسابدار حرفه ای کند. ویژگی های شخصیتی و مهارتی، میزان دانش و معلومات، میل به پیشرفت و یادگیری، مطالعات آزاد و مربوطه به حوزه کاری و ... عواملی هستند که در کنار هم باعث رشد یک فرد میشوند. این ویژگی ها و اقدامات در واقع مکمل تحصیلات دانشگاهی بوده و به فرد کمک می کند تا در حرفه و شغل خود مطرح و از این طریق موفق به کسب درآمد بیشتری شود. 10 کتابی که هر حسابداری باید بخواند با توجه به گسترش مباحث حسابداری انتخاب شده و در این مطلب سعی کردیم با معرفی آنها سهمی در سرانه کتابخوانی کشور داشته باشیم. قطعا قرار گرفتن افراد باسواد در هر جایگاه و شغلی منجر به پیشرفت کشورمان خواهد شد.

نمایش دیدگاه ها (2 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز