خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا
خیلی‌ها امروزه توانسته‌اند با استفاده از تکنیک‌های کلیدی در برنامه ریزی آیلتس، نمره 7 به بالا را کسب کنند. همه‌ی ما روزانه درگیر کارهای متعدد و پرچالشی هستیم و ممکن است نتوانیم برنامه‌ریزی درست گامی را در مواجه با سایر الزامات زندگی خود مثل تحصیل، یاد گرفتن یک زبان جدید و گرفتن یک مدرک را به نتیجه برسانیم. آیلتس هم بعنوان یک مدرک معتبر و پرطرفدار چالش‌هایی بخصوصی دارد که هدف از این مقاله کمک به رفع این چالش‌ها با داشتن یک برنامه‌ ریزی درست و ساده برای خواندن آیلتس و گرفتن نمره 7 است. در این مقاله نحوه برنامه ریزی برای خواندن آیلتس را با تکنیک‌های جزئی آن بررسی می‌کنیم.

نحوه برنامه ریزی برای خواندن آیلتس


برای شروع به برنامه ریزی برای آمادگی در آزمون آیلتس نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید و نکات آن را در برنامه ریزی خود پیاده سازی کنید:

1. اهداف خود را مشخص کنید.


مشخص بودن هدف از خواندن آیلتس اولین مرحله برای ورود به این میدان است. اول از همه باید دنبال چرایی باشید، اینکه چرا باید آیلتس بخوانم؟ دلایل متفاوتی ممکن است پشت این تصمیم مهم باشد، از مهاجرت گرفته تا تحصیل در کشور دیگر و حتی تدریس در بعضی از موسسات زبان در ایران. در هر صورت، این دلیل را برای خود شفاف کنید چون اگر بی‌‌هدف باشد نهایتا منجر‌به هدر رفتن زمان، هزینه و انرژی شما خواهد شد. برای ارتقای کلی سطح زبان انگلیسی خود بهتر است ابتدا سری به مجموعه آموزش‌های زبان انگلیسی در فرادرس بزنید. در این مجموعه تعداد زیادی فیلم آموزشی وجود دارد که توسط اساتید حرفه‌ای ارائه شده است:


برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

2. برنامه‌ریزی کنید.


بعد از تعیین هدف از برنامه ریزی برای خواندن آیلتس حالا نوبت یک برنامه‌ریزی درست است تا نتیجه درستی را به برایتان رقم بزند. شما بدون داشتن یک نقشه راه و استراتژی نمی‌دانید چطور باید به قله برسید. آنچه که اکثر دانشجویان را برای انجام این کار به چالش می‌کشد سهل انگاری در اجرای برنامه یا موکول کردن برنامه به روز دیگر است که می‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد.

پیدا کردن نقاط قوت و ضعف در مهارت‌های 4گانه زبان انگلیسی، تعیین نمره موردنیاز، میزان زمانی که باید صرف تمرین و آموزش شما شود از مهمترین نکات اساسی در برنامه‌ریزی صحیح هستند. برای مثال صرف 4 الی 5 ساعت در طی 3 ماه به طور مفید و روزانه می‌تواند از عوامل مهم برنامه‌ریزی خواندن آیلتس باشد تا بتوانید روی 4 مهارت اصلی آن متمرکز شوید و در نهایت به نمره موردنیاز و مناسب خودتان برسید. البته اینکه شما در چه سطحی از زبان انگلیسی قرار دارید می‌تواند این بازه زمانی و ساعات را افزایش یا کاهش دهد. با داشتن یک برنامه ریزی دقیق و حتی گاها فشرده باید زمان دریافت مدرک آیلتس را مشخص کنید تا این برنامه‌ریزی هوشمندانه منجر به اجرایی کردن اهداف شما باشد.

3. بهترین منابع یادگیری را تهیه کنید.


بیشترین ضربه از منابع اشتباه و نامناسب برای شما رخ می‌دهد. شما نیازمند یک منبع درست و مناسب با سطح زبان و سبک برنامه‌ریزیتان هستید تا با منابع درست در زمان تعیین شده به هدف خود دست پیدا کنید. کتاب‌ها و انتشارات زیاد و متفاوتی هستند که بدون داشتن اطلاعات فنی و دانشی به متقاضیان آیلتس پیشنهادات خرید مجموعه‌ای کتاب را می‌دهند که بدتر پروسه یادگیری را طولانی‌تر و پیچیده‌تر می‌کنند. استفاده از کتاب‌های قدیمی و منابع قابل دانلود منسوخ شده از آن دسته منابع کم بازده هستند. پس برای گرفتن نتیجه مطلوب باید به منابع پربازده و درستی دسترسی داشت، اینجا نیاز به یک معلم یا مشاور و کارشناس زبان انگلیسی احساس می‌شود تا بتواند خوراک محتوایی مناسب برای خواندن آیلتس را به شما معرفی کند.

از دیگر مزایای داشتن یک مشاور یا منتور در این زمینه، استفاده از یک برنامه‌ریزی دقیق و از درست طراحی شده متناسب با توانایی‌ها، محدودیت‌ها، چالش‌ها و حتی زمان شماست. چون همه‌ ی ما می‌دانیم یک نسخه برای همه افراد عملی نیست و برای هر شخص بنابر ظرفیت و روحیاتش یک برنامه ریزی خاص و حتی منابع یادگیری بروز و متفاوت مورد نیاز خواهد بود.

برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

4. استمرار داشته باشید.


شاید خیلی بی‌اهمیت باشد اما بهترین استراتژی برای رسیدن به هر هدفی از مالی تا آموزشی و ... داشتن استمرار است. انجام دقیق و منظم کارهای روزمره، اکثر اقراد پس از انجام دادن کارهای زمانبر و تکراری که در اصل تمریناتی برای قوی‌تر شدن آنها در یک زمینه خاص است پرهیز می‌کنند و یا کلافه می‌شوند اما کافیست بدانید موفقیت یک مسیر پرچالش و رنج است که باید با انجام دقیق کارهای اجباری توان و ظرفیتتان را ارتقا دهید و آن زمان که به هدف خود رسیدید است که شیرینی آن همه سختی را خواهید چشید. اما به یاد داشته باشید این وظایف روزمره برای دستیابی به هدفتان را کم ارزش نپندارید و آن را مسیر بدانید نه مقصد چون اگر تنها به مقصد چشم بدوزید از مسیر لذت نخواهید برد و اگر این لذت را نبرید مسیر کوتاه شما، بی‌انتها خواهد شد و هدف یا مقصد غیرقابل دستیابی.

5. از یک مدرس و مشاور خبره کمک بگیرید.


همانطور که در بالاتر به آن شاره شد، وجود یک مشاور و مدرس برای ارزیابی عملکرد و پویایی شما در انجام تمرینات یا تکالیف محوله، نقش بسیار اساسی در رشد و پیشبرد برنامه ریزی برای خواندن آیلتس شما خواهد داشت. کمک گرفتن از یک متخصص در این زمینه، می‌تواند سفر آموزشی شما را کوتاه‌تر یا بهتر است بگویم بهینه‌تر کند. شما در زمینه‌هایی نیازمند تقویت مهارت‌های خود با استفاده از یک مدرس حرفه‌ای هستید تا سریعتر به نتیجه موردانتظار خود برسید.

همچنین وجود یک مشاور یا معلم، می‌تواند اعتماد به نفس شما را برای شرکت در آزمون آیلتس گسترش دهد، چون راهکارهای موثر و تجربیات بالای این مدرسان راهی برای آسانتر کردن، فرایند خواندن آیلتس است. زیرا تنها، افزایش مهارت‌های زبان انگلیسی تضمین کننده گرفتن نمره آیلتس 7 به بالا نیست، بلد بودن ساختار آزمون آیلتس و تکنیک‌های آن تاثیر دوچندانی بر کیفیت آزمون شما و کسب نمره دلخواهتان، خواهد داشت.

برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

6. آزمون های تمرینی و آزمایشی را فراموش نکنید.


آزمون‌های تمرینی و آزمایشی به شما می‌گوید که در چه سطح موردانتظاری از آزمون آیلتس هستید و نقاط قوت و ضعف‌تان را اندازه‌گیری می‌کند و مطابق با آن شما امکان برنامه ریزی مجدد باتوجه به نتیجه آزمون را خواهید داشت. همانطور که شاگرد ممتاز بودن در دوران دبیرستان الزام کسب رتبه بالا در کنکور نیست، داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی هم قبول شدن در آزمون آیلتس را ضمانت نمی‌کند. آزمون‌های تمرینی و آزمایشی دروازه‌ای برای تقویت و افزایش مهارت‌های دانشی و مدیریتی شما حساب می‌شود. برای اینکه هنگام برنامه‌ریزی برای آیلتس شما باید در مواردی از قبیل: محتوای آزمون آیلتس، نحوه نمره‌دهی، مدت زمان موردنیاز برای هر بخش، همچنین استراتژی‌ها و راهکارهای پاسخ‌دهی را بدانید.


7. فقط به نکات و تمرین ها اکتفا نکنید.


تمرین مداوم و یادگیری نکات و ترفندهای مهم برای آمادگی آزمون آیلتس، بسیار کاربردی است اما تنها کلید حل این مسئله نیست. باید تمامی منابع جدید و تست‌های مفید و فشرده را استفاده کنید تا مطالبی که حاوی تمرینات عمیق و استراتژی محور هستند را پیش ببرید تا در آزمون آیلتس هوشمندانه عمل کنید. جدیدترین تغییرات آزمون آیلتس، بهترین منابع و روش‌ها برای خواندن آزمون آیلتس، درس‌های مهم آن و همچنین واژه‌های ضروری و متداول در این آزمون از دیگر ترفندها و ضروریات موفقیت در آیلتس هستند.

  • تماشا فیلم هایی با زیر نویس فارسی برای بالا بردن دایره لغات و افزایش مهارت لیسنینگ موثر است.
  • مباحث عمومی شامل: ورزش، محیط زیست، چالش‌های روزانه در زندگی ، سبک زندگی، تحصیل و اطلاعات کسب کنید چون معمولا موضوعات از این دست در آزمون‌ها بسیار مورد بحث و پرسش و پاسخ قرار می‌گیرند.
  • در گروه‌های تلگرامی معتبر آیلتس عضو شوید تا با نمونه سوالات آزمون جامع آیلتس بیشتر آشنا شوید

این موارد پیشنهاد شده به شما می‌تواند تکمیل کننده برنامه ریزی جامع برای آزمون آیلتس شما باشد. می‌توانید با اضافه کردن آن‌ها به لیست برنامه‌های روزانه خود حتی در حد نیم ساعت، خود را آپدیت و اثربخشی این مطالب جدید را بیشتر حس کنید.

برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

8. فردا دیر است، از همین امروز شروع کنید.


همانطور که قبلا هم گفتیم، استمرار و پیروی از یک نظم روزانه و پایدار عادت‌های خوبی را می‌تواند در شما پرورش دهد. شما قابلیت و پتانسیل انجام هر کاری را دارید اما با یک برنامه ریزی درست و پایبند شدن به آن است که می‌توانید یک تصمیم را به موفقیت تبدیل کنید. ممکن است کمال طلبی یا ایده‌آل گرایی بیش از حد شما را از این تصمیم بازدارد یا موجب شود آن را به تعویق بیندازید. اما این راه جواب نمی‌دهد شما باید ابتدا با تحقیق سپس گرفتن یک مشاوره به یک برنامه‌ریزی موثر و منطبق با ویژگی‌های شخصیتی و نمره‌ای که مورد علاقه‌تان است وارد این مسیر پربار شوید. پس تعلل بیجا و کمال طلبی را کنار بگذارید و با داشته‌های فعلی‌تان شروع کنید. چون هر چه زمان بگذرد اوضاع بهتر که نمی‌شود بدتر هم می‌شود. مهم اقدام و عمل و یک تصمیمی بی‌باکانه و یک روش صحیح در برنامه ریزی برای خواندن آیلتس است.

یک نمونه برنامه ریزی آیلتس


برنامه‌ریزی آیلتس بصورت هفتگی قابل شروع و اجراست، شما می‌توانید در بازه زمانی‌های کوتاه و تقسیم شده در صورت اجرای منظم و طبق برنامه، هدف بزرگ قبولی در آزمون آیلتس را، بصورت روزانه و کم‌کم گسترش دهید. در کل، مدت زمانی که هر فرد نیاز دارد تا بتواند به یک نمونه برنامه ریزی آیلتس متناسب با سطح زبان، شاغل بودن یا نبودن و نکات ضعفش دست یابد متفاوت است. در اینجا به یک نمونه برنامه‌ریزی رایج آیلتس می‌پردازیم.

یک نمونه برنامه هفتگی برای خواندن آیلتس


شنبه: از 3 ساعت در روز شروع کنید و 3 ساعت در روز را به بازه های 45 دقیقه‌ای تقسیم کنید. در ابتدای کار، تمرین گوش دادن و صحبت کردن را جلو ببرید سپس با وقفه‌ای چند ساعته سراغ نوشتن بروید.

  • شنبه: 45 دقیقه تمرین لیسنینگ، 45 دقیقه تمرین اسپیکینگ،4یک ساعت و نیم مطالعه رایتینگ تسک ۲ و نوشتن آن
  • یک‌شنبه: 45 دقیقه تمرین ریدینگ، 45 دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ آیلتس، یک ساعت و نیم مطالعه رایتینگ آیلتس تسک ۲ و نوشتن آن
  • دوشنبه: 45 دقیقه تمرین لیسنینگ، 45 دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، یک ساعت ونیم مطالعه لغات ضروری برای نوشتن رایتینگ آیلتس (تسک ۲)
  • سه‌شنبه: 45 دقیقه تمرین ریدینگ، 45 دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، یک ساعت ونیم دقیقه مطالعه نمونه رایتینگ تسک ۱ و نوشتن آن
  • چهارشنبه: 45 دقیقه مرور کلمات جدید لیسنینگ و ریدینگ، 45 دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، یک ساعت و نیم دقیقه مطالعه نمونه رایتینگ تسک ۲ و نوشتن آن
  • پنج‌شنبه: 3 ساعت حل نمونه سوالات آیلتس، ۱۵ دقیقه بررسی جواب، ۱ ساعت تصحیح رایتینگ و مرور یا یادگیری لغات جدید
  • جمعه: 3 ساعت حل نمونه سوالات آیلتس، ۱۵ دقیقه بررسی جواب، ۳۰ دقیقه مرور مطالب ، تمرین‌ها و نکات مطالعه شده در یک هفته‌ و ارزیابی عملکرد

برنامه ریزی برای خواندن آیلتس - بهترین روش برای اخذ نمره 7 به بالا

نکات مهم در برنامه ریزی برای خواندن آیلتس


  • هنگام شروع برای برنامه‌ریزی خواندن آیلتس، ابتدا از یک آزمون آزمایشی شروع کنید و با شرکت در آن از سطح زبان خود، بصورت قطع مطلع شوید.
  • اگر نمره اکتسابی از آزمون Pre-IELTS شما برابر 6 است، می‌توانید بصورت سه‌ماهه و فشرده به قبولی در آزمون اصلی آیلتس فکر کنید.
  • سعی کنید تعادل بین یادگیری لغات جدید و مهارت‌های 4 گانه زبان را در کنار تکنیک‌ها و استراتژی‌های آزمون ایجاد کنید تا تنها تکنیک محو یا دانش محور وارد آزمون نشوید.
  • بهتر است 70 درصد از تمرکز خود را روی آزمون اصلی و مطالب آن برنامه‌ریزی کنید و 30 درصد از تمرکز خود را روی انواع آزمون برای آمادگی آیلتس و ترفندها و نکات آن صرف کنید.
  • بهترین کتاب‌ها و منابع خودخوان آیلتس را که موردتایید سازمان جهانی است را پیدا کنید و با کارآمدترین آن‌‌ها شروع کنید.

بهترین منابع برای خواندن آیلتس عبارتند از:

  1. New Insight into IELTS
  2. The Office Cambridge Guide to IELTS
  3. Cambridge Objective IELTS-Intermediate
  4. Kaplan IELTS Premier with 8 Practice test
  5. Cambridge English Grammar for IELT

برای پیدا کردن ترکیب برنده‌ی خود در خواندن و برنامه ریزی آیلتس می‌توانید کلاس‌های آنلاین گروهی، مطالعه خودخوان، کلاس‌های خصوصی و شرکت در همایش‌های مرتبط به آن شرکت کنید تا علاقه و بازدهی خود را در هر کدام از این گزینه‌ چک کنید. آموزش دیدن برای موفقیت در آزمون آیلتس الزامی است. گذراندن دوره‌ها و آموزش‌های مختلف مثل آموزش رایتینگ در فرادرس می‌تواند مفید واقع شود.


کلام آخر برنامه ریزی برای خواندن آیلتس


برنامه ریزی برای خواندن آیلتس نیازمند تعیین سطح زبان، یک برنامه ریزی دقیق متناسب با شرایط، روحیات و سطح شما و یک اراده قوی و پشتکار برای استمرار آن است تا منجربه قبولی در این آزمون با نمره 7 به بالا شود. همه‌ی ما می‌دانیم با نمرات پایین‌تر از 7 هم می‌توانیم مدرک آیلتس را بگیریم اما آنچیزی که کیفیت آزمون و سطح مهارت‌های ما را می‌سنجد گرفتن نمره 7 به بالاست. به این دلیل که برای رسیدن به جایگاه موردانتظار و درست خود، خواه دانشگاه معتبر بین‌المللی، همکاری با یک شرکت بین المللی و تدریس زبان و ... نیاز به نشان دادن کیفیت مهارت‌های 4 گانه زبان انگلیسی هستیم تا بتوانیم رشد و پیشرفت را برای خود رقم بزنیم.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز