خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون

چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون
برنامه‌نویسی همیشه یکی از جذاب‌ترین مشاغل دنیا بوده است و افراد زیادی به این شغل علاقه دارند. یکی از معایب بسیار بزرگی که این شغل دارد، گستردگی بیش از اندازه آن است. به طوری که اگر فردی برای اولین بار بخواهد وارد آن شود، ممکن است گیج و دلسرد شود. علاوه بر این موضوع یاد گرفتن زبان‌های برنامه‌نویسی کار بسیار سختی است و نیازمند دقت بسیار زیاد و پشتکار قوی می‌باشد. اما این سختی در آموزش پایتون صدق نمی‌کند. زبان پایتون یکی از راحت‌ترین و البته پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌ نویسی موجود در دنیا است که هم تازه کاران و هم حرفه‌ای‌ها از آن استفاده می‌کنند. سؤال مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم و برای آموزش پایتون به کدام منبع آموزشی مراجعه کنیم؟ آیا استفاده کردن از منابع آموزش پایتون رایگان میتواند برای یادگیری پایتون مناسب باشد و یا باید از دوره های پولی استفاده کنیم؟ اگر شما هم علاقمند به یادگیری زبان پایتون هستید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا ضمن بررسی ویژگی ها،‌ مزایا و معایب و کاربردهای زبان پایتون با بهترین منابع برای یادگیری پایتون آشنا شوید:

پایتون چیست و چرا باید از پایتون استفاده کنیم؟


بیشتر کسانی که با دنیای برنامه‌نویسی کمی آشنا باشند، حتماً تا به حال نام پایتون به گوششان خورده است. اول از همه بد نیست که در ادامه مقاله آموزش رایگان پایتون کمی درباره با نام این زبان با یکدیگر حرف بزنیم.


پایتون یا به صورت انگلیسی Python در معنی در واقع به نوعی از نژاد مار اشاره می‌کند که اندازه‌ نسبتاً بزرگی دارد. دلیل انتخاب نام پایتون برای این زبان این است که این زبان قابلیت‌های زیادی را در خود جا داده است، و مانند مار پیتون، توانایی هندل کردن و یا به اصطلاح هضم کردن این قابلیت‌ها را دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این زبان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبان های برنامه های نویسی سطح بالا می باشد. زبان های برنامه نویسی سطح بالا به دسته ای از زبان های برنامه نویسی گفته می شود که برای انسان قابل فهم هستند.
  2. علاوه بر این موضوع پایتون یک ویژگی مفید دیگر نیز دارد: این زبان شی گرا است و این موضوع برای برنامه نویسان یک مزیت بسیار بزرگ تلقی می شود.
  3. ویژگی بعدی پایتون در این است که این زبان مفسری است. یعنی برای اینکه بخواهید کد های پایتون را اجرا کنید،باید مفسر را بر روی سیستم عامل مورد نظر نصب کنید.
  4. ویژگی قابل توجه دیگر پایتون این است که برای تمامی سیستم عامل های مشهور عرضه شده و با آنها سازگار است.این موضوع باعث می شود که دیگر نگران اجرا نشدن برنامه خود در سیستم عامل های دیگر نباشید.
  5. همچنین بد نیست بدانید که پایتون یکی از قوی ترین زبان های اسکریپت نویسی در زمینه هک و امنیت می باشد.
  6. آخرین ویژگی پایتون نیز این است که شما میتوانید با استفاده از آن با پایگاه داده های مختلف ارتباط برقرار کنید.

چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون

آموزش رایگان پایتون - چرا یادگیری پایتون مهم است؟


درست است که پایتون زبان برنامه نویسی قدرتمندی است اما آیا برای کسانی که تازه وارد حوزه برنامه نویسی شده اند مناسب می باشد؟

ویژگی هایی که در بخش قبل به آنها اشاره شد دسته ای از ویژگی های ساختاری این زبان است که برای آشنایی بیشتر شما با این زبان ارائه شد. اما ویژگی هایی که در این بخش معرفی می شوند دلایل استفاده از این زبان را در بر می گیرند:

  1. پایتون زبانی اوپن سورس است و به صورت کاملاً رایگان عرضه شده است. در نتیجه شما به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.
  2. برای تازه کارها این زبان از نظر گرامری(syntax) قوانین و اصول کمتر و ساده تری دارد و یادگیری آن نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر راحت تر می باشد.
  3. با یادگیری پایتون می توانید هوش مصنوعی را نیز یاد بگیرید.
  4. برخی از فریمورک هایی که برای پایتون عرضه شده اند، مانند فریم ورک جنگو برای توسعه دهندگان وب کاربردی هستند. در نتیجه اگر می خواهید در حوزه وب فعالیت کنید پایتون مناسب شماست.
  5. با استفاده از پایتون می توانید حتی برای سیستم عامل های اندروید و ios نیز برنامه طراحی کنید. برای این کار باید کار با فریمورک کیوی را یاد بگیرید.

همانطور که مشاهده می کنید زبان پایتون زبان بسیار گسترده با قابلیت های بسیار زیاد است که برای یادگیری پایتون به صورت حرفه ای باید این ویژگی ها را بدانید.برای اینکه با سایر مزیت های یادگیری پایتون آشنا شوید، میتوانید به فرادرس مراجعه کنید و مقاله های مرتبط به آموزش پایتون را مطالعه کنید. در ادامه مقاله آموزش رایگان پایتون به یکی از مهمترین دغدغه های افرادی که قصد یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون را دارند می پردازیم؛ آیا پایتون بازار کار دارد؟


آموزش رایگان پایتون - مهم‌ترین کاربرد های پایتون


طراحی سایت با پایتون

همانطور که احتمالا میدانید، اکثر برنامه‌نویسان از زبان‌هایی مانند زبان برنامه نویسی PHP و ASP برای طراحی وب سایت استفاده می‌کنند. در اینجا لازم است بیان کنیم که زبان پایتون به دلیل ویژگی های بسیاری که دارد می تواند گزینه مناسبی برای طراحی سایت نیز باشد. زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن فریم‌ورک‌های قدرتمند مانند فریم ورک Django و فریم ورک Flask توانسته است به محبوبیت زیادی دست پیدا کند.

یادگیری ماشینی با پایتون

همانطور که میدانید امروزه با پیشرفت علم و ظهور هوش مصنوعی، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی اهمیت بسیاری پیدا کرده و کاربردهای زیادی دارند. یکی از بزرگترین شرکت های فعال در این زمینه شرکت گوگل می باشد که موتور جستجوی خود را با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشینی ساخته است تا کاربران بتوانند در زمان جستجو بهترین نتایج را مشاهده کنند. زبان برنامه نویسی پایتون در یادگیری ماشین کارایی خیلی خوبی داشته و اکثر برنامه نویسان فعال در این زمینه برای کار با هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی از این زبان برنامه نویسی استفاده میکنند.

چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون

ساخت اپلیکیشن‌های موبایل

به جرات میتوان گفت یکی از پرکاربردترین کارایی های زبان برنامه نویسی پایتون کاربرد آن در تولید اپلیکیشن‌های موبایل است. اگرچه اکثر برنامه نویسان از زبان هایی مانند جاوا و… برای تولید اپلیکیشن های موبایل استفاده میکنند، اما باید بدانیم زبان برنامه نویسی پایتون یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای این کار است. برای ساخت اپلیکیشن های موبایل با زبان پایتون میتوانید از فریم ورک Kivy استفاده نمایید.

استفاده از پایتون در داده‌کاوی

یکی از شاخه های پراهمیت در زمینه علوم کامپیوتر علم داده کاوی است. به کمک این علم میتوان با تحلیل داده‌ها اطلاعات مفیدی را استخراج نمود و از این اطلاعات با اهداف گوناگونی استفاده نمود. برای داده کاوی و استخراج اطلاعات از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده میشود، اما به جرات می‌توان گفت یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی که میتوان از آن برای استخراج و تحلیل داده ها و اطلاعات استفاده کرد زبان پایتون است. این زبان به دلیل داشتن کتابخانه‌های بسیار قوی و کاربردی میتواند کارایی زیادی در زمینه داده کاوی داشته باشد.

چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون

ساخت بازی‌های رایانه‌ای

تا قبل از اینکه زبان پایتون به شهرت بالایی دست پیدا کند و از آن برای ساخت بازی استفاده شود، از زبان های برنامه نویسی دیگری برای بازی سازی استفاده می شد اما با ظهور این زبان برنامه نویسی و ساخت موتورهای قدرتمند بازی سازی و به دلیل اینکه این زبان دارای کتابخانه های قوی و رایگان میباشد به سرعت توانست جای دیگر زبان های برنامه نویسی را در این زمینه بگیرد.


معرفی بهترین منبع مفید برای یادگیری پایتون

در ابتدای مقاله آموزش رایگان پایتون قرار بر این شد تا بهترین منبع آموزش پایتون را به شما معرفی کنیم؛ به نظر شما با این اوصاف بهترین منبع آموزشی برای آموزش پایتون چیست؟

یک منبع کاربردی آموزش پایتون باید ویژگی هایی که در لیست زیر آمده است را داشته باشد تا بتوان آن را یک منبع خوب دانست:

  1. فارسی باشد تا شما در درک کردن زبان دچار مشکل نشوید.
  2. باید تمام زمینه هایی که می توان با استفاده از پایتون در آن ها فعالیت کرد را پوشش دهد.
  3. اساتید و معلمانی که در آن منبع آموزشی فعالیت می کنند، باید مجرب و به زبان پایتون مسلط باشند.
  4. قیمت هایی که به شما ارائه می دهد باید منصفانه باشد.
  5. در صورتی که در بخشی از یادگیری مشکل داشتید، به سوالات شما پاسخ دهند.
  6. آموزش های خود را به صورت ویدیویی قرار دهند تا تاثیر بیشتری داشته باشد.

این 6 ویژگی در تمام منابع آموزشی یافت نمی شوند. اما این موضوع به این معنی نیست که همچین منبعی وجود ندارد.

چطور برنامه نویسی پایتون یاد بگیریم؟ + معرفی منابع آموزش پایتون

در میان هزاران سایتی که مرجع آموزش شناخته می شوند فرادرس یکی از بهترین ها گزینه ها می باشد. فرادرس بهترین منبع آموزشی پایتون است که شما می توانید از آن به عنوان یک منبع آموزشی معتبر استفاده نمایید. همچنین آموزش دروس مختلف دانشگاهی در فرادرس وجود دارد که شما با توجه به رشته تحصیلیتان می توانید به صورت آنلاین از آنها استفاده نمایید.

به عنوان آخرین قسمت این مطلب باید از شما بپرسیم که آیا تاکنون از زبان پایتون استفاده کرده اید؟ به نظر شما آموزش این زبان چه فوایدی دارد؟ و آیا شما به عنوان یک دانشجو علاقمند به یادگیری این زبان هستید یا خیر؟


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز