خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


پایتون پیشرفته – راهنمای کامل آموزش Python

پایتون پیشرفته – راهنمای کامل آموزش Python
آموزش پایتون پیشرفته بدرد چه کسانی می خورد؟ زبان برنامه نویسی پایتون، یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که برای اغلب کارهای برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرد. اما از طرفی به دلیل شی گرا بودن زبان برنامه نویسی پایتون و تنوع استفاده، کاربران زیادی ترجیح می‌دهند از پایتون برای کارهای خود استفاده کنند. این زبان برنامه نویسی هم مانند بسیاری از نرم افزارها یا مهارت های دیگر دارای دو سطح مقدماتی و پیشرفته بوده که علاقه مندان می توانند در صورت نیاز برای ارتقای سطح دانش خود آن را ادامه دهند. در این مقاله به شما سرفصل های ارائه شده در دوره های پیشرفته این زبان برنامه نویسی را نشان داده و کاربردهای آن را نیز در میان می گذاریم.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی شی گرا بوده که در میان برنامه نویسانی که در زمینه توسعه نرم افزارهای کاربردی فعالیت می کنند از جذابیت بالایی برخوردار است . همچنین زبان برنامه نویسی پایتون در مقایسه با نرم افزارهای مشابه ساده بوده و به همین دلیل توجه اغلب توسعه‌دهندگان در سراسر جهان است. پایتون پیشرفته نیز در ادامه دوره مقدماتی پایتون سطح دانش شما را از این زبان برنامه نویسی افزایش می دهد. برای این منظور فرادرس مجموعه آموزش جامعی برای برنامه نویسی پایتون تدارک دیده است که از سطح مبتدی تا حرفه ای به شما آموزش می دهد:

ویژگی های پایتون چیست؟

ساده بودن استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون یکی از مزایای ویژه این زبان‌برنامه‌نویسی محسوب می شود. چرا که توسعه دهندگان بیشتری توانایی کار بر روی آنها را داشته و به همین دلیل هزینه بهبود عملکرد و نگهداری نرم افزارها کاهش قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد. به علاوه زبان برنامه نویسی پایتون از ماژول ها و بسته ها استفاده می کند که این قابلیت به ما امکان طراحی برنامه های ماژولار را می دهد. یکی دیگر از ویزگی های زبان برنامه نویسی پایتون است که کد نویس می‌تواند برنامه خود را به منظور توسعه و بهبود عملکرد در اختیار دیگران قرار داده و از آنها در پیشرفت پروژه خود کمک بگیرد. مزیت دیگر زبان برنامه نویسی پایتون نیز مجهز بودن آن به کتابخانه باینری بوده که به طور رایگان در اختیار تمام افراد جهان قرار دارد. بنابراین برای کسانی که می خواهند پایتون پیشرفته را در ادامه مسیر قبلی دنبال کنند، استفاده از منابع و سمپل های این کتابخانه می تواند بسیار مفید باشد.

مزایای پایتون در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی چیست؟

تاکنون دلایل زیادی برای محبوبیت بیش از اندازه زبان برنامه نویسی پایتون توسط کارشناسان و کاربران ارائه شده است. این موضوع نشان از موفقیت این زبان با سایر نرم افزارهای برنامه نویسی داشته و همچنین افراد بیشتری را تشویق به ارتقای سطح برنامه نویسی خود به پایتون پیشرفته می کند. در این بخش با هم نگاهی می اندازیم به دلایل محبوبیت پایتون و این که چرا شرکت های مشهور فناوری از زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه نرم‌افزارهای خود استفاده می‌کنند:

1. مورد استفاده شرکت های فناوری مشهور

زبان برنامه نویسی پایتون بین بسیاری از غول های فناوری دنیا محبوبیت داشته و گروه کثیری از آن ها ترجیح می دهند از زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه اپلیکیشن های خود بهره ببرند. به طور مثال شرکت‌هایی مثل گوگل، فیسبوک و یوتیوب تنها بخشی از این اسامی بزرگ هستند که به طور روزانه از افرادی که مسلط به زبان برنامه نویسی پایتون هستند استفاده می کنند. یکی از دلایل محبوبیت بی نظیر زبان برنامه نویسی پایتون همین موضوع باشد. پس اگر شما هم علاقه دارید که شانس کاری خود را در زمینه برنامه نویسی افزایش دهید حتماً سطح خود را تا پایتون پیشرفته افزایش دهید.
پایتون پیشرفته - راهنمای کامل آموزش Python

2. زبان برنامه نویسی عمومی در یادگیری عمیق و ماشین

مباحث یادگیری عمیق و یادگیری ماشین دو شاخه ای هستند که زبان برنامه نویسی پایتون در آنها بسیار استفاده می شود. هم اکنون نیز برنامه نویسان دنیا کتابخانه هایی با عنوان های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق را با دیگران به اشتراک می گذارند. به این ترتیب شما می توانید از تمام این بانک اطلاعاتی فوق العاده استفاده کرده و سطح زبان خود را به پایتون تغییر دهید. چرا که با کمک آن می توانید سخت ترین پروژه های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق را انجام دهید.

3. مناسب برای کاربران مبتدی و حرفه ای

رابط کاربری بسیار ساده باعث شده تا زبان برنامه نویسی پایتون، انتخاب برنامه نویسان بسیاری از مبتدی تا حرفه ای باشد. از دلایل مهم این امر می توان به سرعت و سادگی اجرای برنامه های نوشته شده توسط زبان برنامه نویسی پایتون اشاره کرد. همچنین این برنامه ها به راحتی قابل توسعه و بهبود هستند. نکته حائز اهمیت دیگر این است که به دلیل قابلیت تحلیل داده های قدرتمند و رابط گرافیکی انعطاف پذیر، پایتون پیشرفته می تواند نیاز شما را به عنوان یک کاربر حرفه ای کاملا برطرف ساخته به نحوی که دیگر احتیاجی به کار جستجو در میان سایر زبان های برنامه نویسی نداشته باشید.

معایب زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

حال که قصد دارید برنامه نویسی پایتون را برای تبدیل شدن به یک رنامه‌نویس حرفه‌ای انتخاب کنید، بد نیست با معایب این زبان برنامه نویسی هم آشنا شوید تا در صورت لزوم ضعف های برنامه نوشته شده خود را کاهش دهید:

1. دشواری یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن بانک اطلاعاتی بسیار قوی و ویژگی های منحصر به فرد خود باعث شده تا کاربران با آن احساس راحتی بکنند و با رساندن سطح خود به پایتون پیشرفته دیگر به دنبال یاد گرفتن زبان های برنامه نویسی دیگر نروند. این می تواند یک ضعف باشد چرا که در برخی موارد لازم است تا یک برنامه نویس با حداقل دو زبان برنامه نویسی متفاوت آشنا بوده تا در مواقع ضروری از آن ها استفاده کند.
پایتون پیشرفته - راهنمای کامل آموزش Python

2. وجود ضعف پردازش برنامه ها در موبایل

زبان برنامه نویسی پایتون قابل استفاده در بسیاری از سیستم عامل ها و حتی سیستم های سرور است. اما برای اجرا بعنوان نرم افزارها و اپلیکیشن های موبایل بعضا ضعیف و غیرقابل اتکا به نظر می‌رسد. به همین دلیل اغلب برنامه نویسان برای نوشتن برنامه های مخصوص موبایل، سایر زبان های برنامه نویسی مثل جاوا را انتخاب می کنند. البته این موضوع به معنای عدم استفاده از پایتون برای توسعه نرم افزارهای موبایل ن است چرا که افراد زیادی علاقه دارند برای نوشتن نرم افزار موبایل از پایتون استفاده کنند.

3. سرعت اجرای برنامه ها

یکی از ضعف های زبان برنامه نویسی پایتون عدم وجود کامپایلر است که این امر می‌تواند باعث کاهش سرعت اجرای برنامه ها توسط پایتون پیشرفته شود. البته برای اغلب کاربردهای تحت وب برنامه های پایتون مفید هستند.

4. خطاهای مکرر هنگام اجرا

به دلیل اینکه زبان پایتون به شکل پویا نوشته می شود، محدودیت های بسیاری را برای توسعه دهندگان نرم افزارهای نوشته شده تحت پایتون بوجود می آورد. همچنین در برخی موارد، کاربران پایتون نسبت به زمان زیاد مورد نیاز برای تست نرم افزار و بروز چندباره خطاها شکایت داشته اند.

پایتون پیشرفته - راهنمای کامل آموزش Python

کاربردهای پایتون پیشرفته چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی با کاربردهای فراوان است. به بیان ساده تر شما می توانید در تمامی کارهای مد نظر خود از زبان برنامه نویسی پایتون بهره ببرید. از طرفی زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان تفسیری به شمار می آید. این بدان معناست که کامپیوتر برای اجرای کدها نیازی به ترجمه آن ها به زبان مخصوص ماشین ندارد. این موضوع درست بر خلاف اغلب زبان های برنامه نویسی دیگر بوده که برای قابل اجرا شدن توسط کامپیوتر باید تغییراتی بر روی کدهای نوشته شده توسط آنها اعمال شود. به همین دلیل فرادرس مجموعه مثال های عملی برنامه نویسی پایتون را گردآوری کرده که می تواند به شما در یادگیری بیشتر کمک کند.

1. استفاده بعنوان توسعه دهنده اینترنت

زبان برنامه نویسی پایتون امکانات زیادی را برای توسعه اینترنت در اختیار کاربران و برنامه نویسان قرار می دهد که در ادامه اشاره کوتاهی به آنها می کنیم:

  • پلتفرم های توسعه وب جنگو، پیرامید و چری پای
  • فریم ورک های کوچکتر مانند فلسک (Flesk) و باتل (Bottle)
  • ابزارهای مدیریت پیشرفته محتوای پلون (Plone) و جنگو سی ام اس (Django CMS)

به علاوه بانک اطلاعاتی زبان برنامه نویسی پایتون از اغلب پروتکل های اینترنت مانند html، جیسون Jason، پردازش ایمیل، اف تی پی FTP، رابط سوکت (Socket interface) و IMAP پشتیبانی می کند.

2. کارهای علمی و محاسباتی

پایتون پیشرفته بطور وسیعی در کاربری های علمی و محاسباتی مورد استفاده می گیرد. بطور مثال هم اکنون کاربران بانک‌های اطلاعاتی متنوعی را در زمینه های علمی و عددی به اشتراک گذاشته اند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
  • SciPy : کتابخانه SCIPY، مجموعه ای از منابع ریاضی، علمی و مهندسی را در اختیار کاربران قرار داده است.
  • Pandas: مجموعه بانک اطلاعاتی پاندا شامل اطلاعات ارزشمندی در زمینه تحلیل داده ها و مدل سازی است.
  • IPython: یک بانک اطلاعاتی تعاملی قوی است که کاربران با آن می‌توانند جلسات کاری را ویرایش و ثبت کنند. همچنین از قابلیت پردازش موازی و بصری سازی نیز پشتیبانی می کند.

3. برنامه های آموزشی

پایتون یک زبان برنامه نویسی محبوب است که دارای دوره های آموزش پایتون مقدماتی و پایتون پیشرفته است. به نحوی که هم اکنون پایتون در بسیاری از دانشگاه ها، یا موسسات فنی و حرفه ای جایگاه قدرتمند زبان برنامه نویسی جاوا را در اختیار گرفته و برای بسیاری از کاربرانی که قصد یادگیری زبان های برنامه نویسی را دارند در سرتاسر دنیا جذاب و مفید است.

4. رابط های کاربری گرافیکی دسکتاپ

یکی از قابلیت های ویژه پایتون پیشرفته وجود رابط گرافیکی کاربر TkInter است که در اغلب توزیع های دودویی پایتون موجود است. ابزارهایی مثل wxWidgets، Kivy که برای نوشتن برنامه های کاربردی لمسس چندگانه (multitouch) استفاده می شوند در پلتفرم های ویژه پایتون قرار دارند.

5. توسعه نرم افزار

اغلب برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار از پایتون در جهت ساخت، کنترل، مدیریت، تست و اضافه کردن قابلیت های دیگر به نرم‌افزارهای خود از آن از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. در ادامه به برخی از قابلیت های پایتون در این زمینه اشاره می کنیم:
  • SCons، برای ساخت کنترل
  • Buildbot و Apache Gump برای تست و فشرده سازی مداوم خودکار
  • Roundup یا Trac جهت بررسی و پیدا کردن باگ های احتمالی نرم افزار
پایتون پیشرفته - راهنمای کامل آموزش Python

6. کاربردهای تجاری

پایتون قابلیت های زیادی برای نوشتن برنامه های سازمانی و تجاری دارد. به همین دلیل بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ برای نوشتن نرم افزارهایی مثل مدیریت سازمانی یا کسب و کار خود از زبان برنامه نویسی پایتون بهره می برند.

بهترین نسخه های پایتون پیشرفته کدامند؟

دو نسخه کلی از پایتون در بازار موجود است که به نسخه های 2 و 3 مشهور هستند. اما نکته قابل ملاحظه این است که نحوه سینتکس کردن زبان هر دوی این نسخه ها مشابه هم است. بنابراین نباید نگران گیج شدن در هنگام استفاده از آنها باشید. نکته مهم دیگر در مورد نسخه های پایتون این است که برای کسانی که می‌خواهند از پایتون استفاده کنند، اگر قصد تغییر از نسخه قدیمی به نسخه جدیدتر را داشته باشند چندان به دردسر نخواهند افتاد چرا که با یادگیری چند تابع و ویژگی جدید می توانند کاملا بر نسخه جدید مسلط شوند.

کلام آخر درباره پایتون پیشرفته

در این مقاله ما قصد داشتیم آموزش پایتون را با شما در میان بگذاریم. همانطور که دیدید با توسعه دانش خود و افزایش سطح زبان برنامه نویسی پایتون میتوانید شانس خود را در یافتن بازار بهتر و ارتقاء شغلی خود افزایش دهید. به طور مثال با تقلب کامل بر پایتون هم در داخل ایران آن و هم یافتن فرصت های شغلی در کشورهای پیشرفته فرصت های خوبی در اختیارتان قرار خواهد گرفت. پس وقت را تلف نکنید و هر چه سریعتر قابلیت های برنامه نویسی خود را با پایتون پیشرفته افزایش دهید. اگر چه یادگیری زبان برنامه‌نویسی دشواری‌های خاص خود را دارد اما در صورت آموزش صحیح و جدیت در پیگیری مطالب، می تواند کیفیت شما را بعنوان برنامه نویس حرفه ای بالاتر ببرد. بعلاوه در ادامه آموزش پایتون با کمک فرادرس می توانید رابط گرافیکی PYQT را نیز در پایتون بیاموزید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز