خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)

آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)
نویسنده : امیر انصاری
در این آموزش به چگونگی کار با ماژول ها (Modules) در پایتون می پردازیم. هر فایلی که ایجاد می کنید و کدهای خود را در آن ذخیره می کنید، یک ماژول (Module) می باشد. ماژول های پایتون با پسوند py. ذخیره می گردند. تا این جای این دوره آموزشی، در تمامی مثال هایی که ارائه شد، از یک فایل کد یا همان یک ماژول (Module) استفاده کرده ایم. در این آموزش چگونگی کار با چندین ماژول (Module) را فرا خواهیم گرفت.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



برای اینکه این کار را به صورت عملی بیاموزید، ابتدا حداقل دو ماژول (Module) می سازیم و سپس در یکی از ماژولها، از ماژول دیگر استفاده خواهیم کرد.

ایجاد ماژول ها و فراخوانی یک ماژول از داخل ماژولی دیگر


برنامه shell پایتون را باز کنید و یک ماژول جدید با نام "module_1.py" بسازید و در یک فولدر ذخیره کنید. همینطور در همان فولدر ماژول دیگری با نام "module_2.py" بسازید. اگر در چگونگی ایجاد و ذخیره سازی ماژول ها مشکل دارید، آموزش زیر را دوباره مرور کنید :



بعد از ایجاد ماژولها، در فولدر مربوطه باید مشابه تصویر زیر بتوانید ماژول های مربوطه را ببینید. دقت کنید که در این مثال، مهم است که هر دو ماژول ایجاد شده، حتما در یک فولدر و در کنار یکدیگر باشند.

آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)
حالا با استفاده از برنامه shell پایتون، ماژول "module_1.py" را باز کنید. و کدهای زیر را داخل آن نوشته و ذخیره کنید.

def func_1(value1, value2):
x = value1 + value2
return x
آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)
هم اکنون دوباره با استفاده از برنامه shell پایتون، اینبار ماژول "module_2.py" را باز کنید. و کدهای زیر را داخل آن نوشته و ذخیره کنید.

import module_1

i = module_1.func_1(10,20)
print (i)
آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)
حالا ماژول "module_2.py" را اجرا کنید. نتیجه اجرای آن در تصویر زیر مشاهده می شود. در ادامه با هم مرور می کنیم که اساسا چه اتفاقاتی افتاده است.

آموزش پایتون : کار با ماژول ها (Modules)

تشریح بیشتر مثال


در این مثال ما دو ماژول ایجاد کردیم. در ماژول اول یک تابع (فانکشن) نوشتیم و سپس در ماژول دوم ابتدا ماژول اول را با استفاده از دستور import فراخوانی کردیم و سپس تابعی را که در ماژول اول نوشته شده بود، فراخوانی نمودیم.

این مکانیزم به شما این امکان را می دهد تا کدهای خود را به صورت موضوعی دسته بندی کنید و سپس در جایی که می خواهید کد مربوطه را با استفاده از دستور imprt فراخوانی نمایید. توجه داشته باشید که هر چند در این مثال از یک دستور import استفاده کرده ایم، اما شما هیچ محدودیتی ندارید و می توانید به هر تعداد که مورد نیاز باشد، ماژولهای دیگر را import نمایید.

یک نکته مهم دیگر که نباید از آن غافل شوید، چگونگی فراخوانی تابعی بود که در ماژول اول نوشته شده بود. به تکه کد مربوط به فراخوانی آن دقت کنید .

module_1.func_1(10,20)

همانطور که می بینید، بر خلاف آموزش های قبلی که فقط نام فانکشن را برای فراخوانی آن، تایپ می کردیم، اینبار نام ماژول مربوطه را هم به ابتدای نام فانکشن اضافه کرده ایم. توجه داشته باشید که شما هم هر گاه خواستید از مقادیر موجود در یک ماژول دیگر که در ماژول جاری شما import شده است، استفاده نمایید، به همین روش ابتدا نام ماژول مربوطه و سپس یک نقطه (.) و بعد نام تابع، یا متغیر و ... را بیاورید.

برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آموزش پایتون : کار با دیکشنری ها (Dictionaries)

آموزش بعدی : آموزش پایتون : کتابخانه استاندارد پایتون چیست؟



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.