خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی
امروزه در کشور ما اموزش ترکی استانبولی توسعه فراوانی داشته است و هر روز به تعداد علاقه‌مندان به زبان ترکی و زبان آموزان این زبان خارجی افزوه می‌شود. با توجه به همسایگی ایران با ترکیه، مراودات سیاسی و اقتصادی فراوانی بین دو کشور وجود دارد. از طرف دیگر همسایگی دو کشور موجب انجام سفرهای تفریحی بسیاری به کشور ترکیه شده است. از طرف دیگر تاریخ و فرهنگ ترکیه تناسب فراوانی با کشور ما دارد و این در هم تنیدگی فرهنگی باعث نزدیکی و صمیمیت مردم دو کشور شده است. به همین دلیل زبان ترکی استانبولی را می‌توان یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین زبان‌های خارجی برای ما ایرانیان دانست. ممکن است سوالات زیادی در مورد اینکه چرا باید ترکی یاد بگیرید یا برای شروع چه چیزی لازم است، داشته باشید. در این مطلب به طور مفصل به این موضوعات خواهیم پرداخت و ضمن اینکه سعی خواهیم کرد تا مسیر شروع یادگیری را برای شما روشن کنیم و معتبرترین منابع یادگیری زبان ترکی استانبولی را نیز خدمت شما معرفی خواهیم کرد.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

چرا زبان ترکی یاد بگیریم؟

یادگیری هر زبان جدید را می‌توان چالشی دانست که می تواند ذهن شما را به روی یک دنیای جدید باز کند و شما را برای ارتباط با افراد مختلف در سراسر دنیا آماده کند. برای اموزش ترکی استانبولی نیز این موضوع کاملا صادق است و فراگیری آن می‌تواند شما را با دنیای ترکی زبانان و فرهنگ غنی آن‌ها آشنا کند. برای شروع، اگر زبان ترکی را بلد باشید، با دنیایی از ترک زبانان آشنا می شوید. تقریباً 78 میلیون نفر بر روی زمین وجود دارند که به زبان ترکی به عنوان زبان اول صحبت می کنند و میلیون‌ها نفر نیز زبان ترکی استانبولی را به عنوان زبان دوم یا سوم صحبت می کنند.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

گستره ترک زبانان را می‌توان به کسراسر کشور تورکیه و البته همسایه های مرزی این کشور نسبت داد. ما در ایران نیز تعداد زیادی ترک زبان داریم که در حاشیه‌های مرزی با ترکیه زندگی می‌کنند. البته در زبان ترکی علاوه بر ترکی استانبولی، ترکی آذربایجانی نیز داریم و نباید آن را با ترکی استانبولی اشتباه بگیریم. مردم این بخش از کشور ما آشنایی نسبی با زبان ترکی استانبولی دارند ولی قواعد و لغاتی که توسط آن‌ها استفاده می‌شود، متفاوت است. جالب است بدانید جمعیت ترک زبانانی که در سراسر اروپا، در مکان‌هایی مانند آلمان، اتریش، فرانسه و غیره پراکنده شده‌اند، به حدود 1.5 میلیون مهاجر می‌رسد.

همچنین ممکن است شما قصد داشته باشید تا زبان ترکی را برای ارتباط آن با سایر زبان های دنیا یاد بگیرید. زبان ترکی، با سایر زبان‌های هم خانواده خود مانند آذربایجانی، ازبکی، قزاقستانی، ترکمنی، قرقیزی، اویغوری نزدیک است. اگر می خواهید سایر زبان های ترکی را یاد بگیرید، شکی نیست که اگر ترکی یاد بگیرید، از همان ابتدا پیش زمینه مناسبی برای شروع یادگیری سایر زبان‌های خانواده ترکی خواهید داشت؛ زیرا این زبان‌ها تقریبا دارای ساختار واژگان و دستور زبان مشابهی هستند که آنها را تا حدودی با یکدیگر قابل درک می کند.

همچنین یادگیری زبان ترکی ذهن شما را برای پذیرش زبان‌های خارجی دیگر آماده می‌کند تا بتوانید با رسیدن به یک الگوی مناسب برای یادگیری، زبان سایر کشورها را نیز فرا بگیرید. یکی از مجموعه‌هایی که فعالیت گسترده‌ای در زمینه یادگیری زبان‌های خارجی داشته، فرادرس است. در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری انواع زبان‌های خارجی هستید، پیشنهاد ما استفاده از آموزش‌های آن است. برای مشاهده آموزش‌های متنوع فرادرس روی لینک زیر کلیک کنید:


مزایای اموزش ترکی استانبولی

به دست آوردن یک مهارت جدید می تواند به شما کمک کند تا با تحریک ذهن خود، خلاقیت خود را افزایش دهید و جنبه‌های جدیدی را در طول زندگی خود کشف کنید. اموزش زبان ترکی استانبولی نیز از این قاعده مستثنی نیست! در اینجا تنها چند مورد از راه‌هایی که می‌تواند به یادگیری زبان ترکی کمک کند، با هم مرور خواهیم کرد:

1. اموزش ترکی استانبولی برای سفر

وقتی صحبت از ماجراجویی و سفر در میان باشد، نباید اجازه دهیم تا موانع زبانی، جلوی فعالیت ما را بگیرند. دانستن زبان ترکی را می‌توان به منزله شاه کلیدی برای باز کردن درهای سایر کشورها و برقراری ارتباط با بخش اعظمی از مردم دنیا دانست. اموزش ترکی استانبولی به شما کمک می‌کند تا علائم جاده، منوها و بلیط قطار در شهرهای جدید بخوانید. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که با افراد جدیدی که در آنجا ملاقات می کنید، ارتباط برقرار کنید. اغلب گفته می‌شود که بهترین راه برای گردش در یک مکان جدید باید زیر نظر یک فرد بومی از آن کشور صورت گیرد. یادگیری ترکی به شما این امکان را می‌دهد تا در نقاط مختلف ترکیهع گردش کنید و از طریق ارتباطی که با افراد آنجا برقرار می‌کنید، بتوانید محیط را مانند یک فرد بومی تجربه کنید.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

2. زندگی در خارج از کشور

با توجه به پیشرفت روزافزون کشورهای خارجی، امروزه تعداد زیادی از دانشجویان و کارشناسان به دنبال فرصتی برای مهاجرت به کشورهای دیگر هستند تا در آنجا در دانشگاه‌های معتبر تحصیل کنند و با استخدام در یک شرکت متبر خارجی، درآمد مناسبی داشته باشند. یادگیری زبان ترکی می‌تواند فرصت‌های تحصیلی و کاری خوبی را برای شما ایجاد کند. شما با یادگیری زبان ترکی، مانند یک فرد بومی آن منطقه مورد توجه قرار خواهید گرفت و این فرصت را خواهید داشت تا با استفاده از مهارت‌‌ها و تخصص‌هایی که دارید، زندگی مرفهی را در ترکیه و دیگر کشورهای ترک زبان برای خود ایجاد کنید.

در نظر داشته باشید که افرادی که زندگی در کشور خارجی را هدف زندگی خود قرار می‌دهند، علاوه بر توسعه روی یادگیری زبان خارجی باید خود را برای زندگی در یک کشور دیگر آماده کنند. در صورتی که علاقه‌مند هستید تا در این باره اطلاعات کافی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم تا روی لینک زیر کلیک کنید و آموزش تهیه شده در این موضوع را ببینید:


3. کسب و کار خود را در ترکیه گسترش دهید

با گسترش فناوری، فعالیت‌های اقتصادی و روابط بین شرکت‌ها در کشورهای مختلف رشد زیادی داشته است. زمانی که شما یک کسب و کار موفق در داخل کشور داشته باشید، با اموزش ترکی استانبولی به خوبی می‌توانید با شرکت‌های همسان خود در کشور ترکیه و دیگر کشورهای ترک زبان در ارتباط قرار بگیرید و کسب و کار خود را توسعه دهید. از سوی دیگر طیف وسیعی از مشتریان هدف نیز به شما اضافه خواهند شد و شما این فرصت را دارید تا محصولات و خدمات خود را به مردم بومی کشور ترکیه عرضه کنید.

4. از آموزش زبان برای توسعه مهارت های ذهنی خود استفاده کنید

هر مهارت جدید که بدست می‌آوریم، افق‌های ذهنی و فکری خود را بالاتر می‌بریم. یادگیری هر زبن خارجی مانند ترکی، لاوه بر فواید بالا، این امکان را برای ما ایجاد می‌کند تا انعطاف‌پذیری و چابکی مغر خود را بالاتر ببریم. با افزایش سن، افراد زیادی احساس ضعف در یادگیری و عملکرد حافظه و مغز خود خواهند داشت. یکی از بهترین راه‌هایی که بتوانیم جلوی این موضوع را بگیریم، یادگیری زبان‌های خارجی است. با توجه به نزدیکی کشور ترکیه به ایران و احتمال بیشتر برای برقراری ارتباط با مردم این کشور، اموزش ترکی استانبولی می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شروع یادگیری دیگر زبان‌های خارجی باشد.

شروع اموزش ترکی استانبولی

آموزش الفبا، املا و تلفظ کلمات ترکی استانبولی

در اوایل دهه 1900 میلادی بود که با سقوط امپراطوری عثمانی و شکل‌گیری ترکیه جدید (ترکیه مدرن) تغییرات گسترده‌ای در زبان ترکی به وجود آمد. در آن زمان نوشتار زبان عثمانی که چیزی شبیه به حروف الفبای عربی بود، تغییر کرد و خط لاتین جایگزین آن شد.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

نمونه نوشتار زبان عثمانی


با وجود شباهت زیادی که الفبای زبان ترکی با حروف انگلیسی دارد، اما زمانی که به املای کلمات در زبان ترکی نگاه می‌کنیم، برخی حروف برای ما عجیب به نظر می‌آیند. الفبای زبان ترکی شامل 29 حرف است که شش حرف آن (ç، ğ، ı، ö، ş و ü) در الفبای انگلیسی نیستند. برای مثال، تمام آن نشانه‌های متمایز در کلمه‌ای مانند güneş gözlüğü (عینک آفتابی) و برخی حروف بدون نقطه در کلمه‌ای مانند kâğıt (کاغذ) می‌توانند برای ما عجیب به نظر بیایند. با وجود این تفاوت‌ها در املای کلمات و حروف در زبان ترکی، اما خوشبختانه، تلفظ زبان ترکی همیشه آنقدرها هم که به نظر می رسد سخت نیست.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

در زبان ترکی، هر حرف به یک صورت تلفظ می شود و به نوعی می‌توان گفت که خواندن کلمات در ترکی برخلاف انگلیسی بسیار آوایی است. (به این فکر کنید که چگونه یک غیر فارسی زبان ممکن است در تلفظ صحیح حروف «س»، «ث» و «ص» با مشکل روبرو باشد.) اما در نظر داشته باشید که این فقط برای شروع کار ممکن است که سخت باشد؛ با یادگیری تلفظ صحیح هر کدام از حروف در زبان ترکی و با کمی تمرین به راحتی می‌توانیم هر کلمه ترکی که حتی آن را ندیده‌ایم را به آسانی تلفظ کنیم.

واژگان ترکی استانبولی

اگرچه بیشتر کلمات در ترکی استانبولی امروزی منشأ ترکی دارند، اما تأثیرات زیادی از زبان‎‌های عربی، فرانسوی و فارسی در زبان خود داشته‌اند. همچنین تعداد انگشت شماری از لغات ایتالیایی، یونانی و حتی انگلیسی وجود دارد که مشابهت‌های فراوانی با کلمات موجود در زبان ترکی دارند؛ به طور مثال صفت akademik و organik، اسامی müzik و stadyum و یا عبارت میلیون.

جدایی از این کلمات مشابه، تعداد زیادی از کلمات در زبان ترکی برای کسانی که به زبان‌های دیگر تسلط دارند، کاملا نا آشنا است. وقتی صحبت از کلمات ناآشنا در واژگان ترکی می شود، تنها راه برای تسلط به آن‌ها به ذهن سپردن کلمات و تمرین برای به کار بردن آن‌ها در جملات است. برخی از افراد ترجیح می دهند از فلش کارت برای یادگیری لغات استفاده کنند. برخی دیگر با روش یادداشت گذاری به موفقیت دست پیدا می‌کنند. برای پیدا کردن بهترین راه باید با توجه به رویات خود یکی از راه‌های حفظ کردن عبارات را انتخاب کنید.

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

گرامر ترکی استانبولی

ما در برخی زبان‌ها مانند عربی یا فرانسوی طبقه‌بندی جنسیتی داریم. در زبان ترکی مانند زبان فارسی این طبقه بندی وجود ندارد و این موضوع باعث راحت‌تر شدن کار زبان‌آموز می‌شود. یکی دیر از مزیت‌های زبان ترکی که آن را برای زبان‌آموزان ساده می‌کند، استفاده از یک کلمه در جایگاه‌های مختلف است. به طور مثال کلمه «او» و «آن» در ترکی یکسان هستند و از O (اُ) استفاده می کنند. همچنین در زبان ترکی ضمایر اغلب حذف می‌شوند و پایان فعل نشان می‌دهد که چه کسی آن فعل را انجام داده است.

یکی از موضوعاتی که اموزش ترکی استانبولی را برای فارسی زبانان آسان می‌کند، ترتیب کلمات است. در زبان ترکی استانبولی، مانند فارسی ترتیب کلمات در جمله از الگوی فاعل - مفعول - فعل پیروی می کند. از طرف دیگر ترکی به عنوان یک زبان چسبنده شناخته می شود. این بدان معنی است که پسوندهایی به ریشه کلمات و یا افعال اضافه می شوند تا معنای دستوری مانند نفی، کثرت و سایر ویژگی‌های آن را تغییر دهند. به طور مثال یکی از این عبارت را در زیر با هم بررسی می‌کنیم:

  • Teşkilat – سازمان
  • Teşkilatlan – سازمان دادن
  • Teşkilatlandır – تشکیل سازمان
  • Teşkilatlandırıl – سازماندهی کردن
  • Teşkilatlandırıldıkları – سازماندهی آن‌ها
  • Teşkilatlandırıldıklarından – به دلیل سازماندهی شدن آن‌ها

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

موضوع دیگر در اموزش ترکی استانبولی، این است که شما باید با ترکیب‌ها و نحوه بیان و صرف افعال و عبارات مختلف در زبان ترکی آشنا شوید و بتوانید در هر موقعیتی و با توجه به نوع جمله خود از مناسب‌ترین عبارات استفاده کنید. این موضوع را می‌توان یکی از سخت‌ترین بخش‌های یادگیری زبان ترکی دانست که با تمرین زیاد می‌توانید از پس آن بر بیایید.

با یادگیری زبان ترکی، با عبارات پایه ترکی مانند Ne haber (چه خبر؟) آشنا خواهید شد. یکی دیگر از عبارات پرکاربردی آن در احوالپرسی (حالتان چطور است؟) Nasılsınız و شکل معمولی آن Nasılsın است که در پاسخ İyilik یا خوبم گفته می‌شود. اگر برای اولین بار با کسی ملاقات می کنید، باید در مورد اینکه چه کسی هستید و شاید اهل کجا هستید صحبت کنید. برای معرفی خود به ترکی، می توانید Benim adım X (به جای X نام خود را بگویید) یا Ben X (من X هستم) بگویید.

برای خداحافظی به زبان ترکی، دو گزینه دارید. برای موقعیت‌های رسمی‌، اغلب می‌شنوید که فردی که قصد ترک کردم محل را دارد، می‌گوید Allah’a ısmarladık! (خداوند شما را در امان نگه دارد!)، که پاسخ متداول به آن Güle güle (به سلامت برو) است. برای خداحافظی به صورت معمول می‌توانید بگویید hoşça kal (خداحافظ). برخی دیگر از کلمات مفیدی که در زبان ترکی کاربرد زیادی دارند، evet (بله)، hayır (نه)، bakar mısınız (ببخشید)، lütfen (لطفا) و teşekkürler (متشکرم)، هستند. در زیر شما می‌توانید نمونه‌هایی از اصطلاحات رایج در زبان ترکی استانبولی را مشاهده بفرمایید:

اموزش ترکی استانبولی + معرفی بهترین منابع اموزش تضمینی ترکی استانبولی

سریع ترین و ساده ترین راه برای یادگیری ترکی چیست؟

ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای اموزش ترکی استانبولی راهی است که توسط شما با توجه به سلیقه و تجربه‌های قبلی یادگیری دارید. به طور مثال شما می‌توانید با خواندن کتاب‌های عمومی یادگیری زبان یا با استفاده از فلش کارت‌های موجود در بازار به یادگیری زبان ترکی استانبولی بپردازید ولی عموم افراد برای یادگیری تضمینی زبان‌های خارجی مانند ترکی از یکی از روش‌های زیر استفده می‌کنند:

  1. حضور در کلاس درس و گذراندن دوره‌های مختلف آموزش زبان ترکی استانبولی
  2. با استفاده از کتاب‌ها، فیلم‌ها و پادکست‌های آموزش زبان ترکی
  3. با استفاده از دوره‌های جامع یادگیری زبان ترکی به صورت آنلاین
در صورتی که علاقه به یادگیری اصولی زبان ترکی استانبولی دارید، پیشنهاد ما استفاده از آموزش تهیه شده در فرادرس است. این آموزش از صفر زبان‌آموزان را با زبان ترکی آشنا می‌کند و پله پله جلو می‌رود. برای شماهده این آموزش روی لینک زیر کلیک کنید:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز