خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال

صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال
احتمالا شما هم مثل نیمی از مخاطبان وب فارسی، بارها به دنبال پیدا کردن یک مقاله و محتوا با موضوع صفر تا صد ارز دیجیتال بوده‌اید، اما از شنیدن و خواندن کلماتی مثل بلاکچین، نود، هش و... وحشت کرده و کلا بیخیال شده‌اید. به همین دلیل، در نوشتن این مقاله یک تصمیم مهم گرفتیم؛ اینکه برای آشنایی شما با ارزهای دیجیتال و آماده شدن‌تان برای ورود به این حوزه، صرفا موضوعاتی را توضیح بدهیم که واقعا دانستنش کمک‌تان می‌کند نه چیزهای اضافه! پس با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال منابع بیشتر برای یادگیری مطالبی در مورد ارزهای دیجیتال هستید میتوانید به مجموعه آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس مراجعه کنید. این مجموعه آموزشی کامل میتواند تمامی مواردی که برای تبدیل شدن به یک متخصص در زمینه کار با ارزهای دیجیتال بدانید را به شما آموزش دهد و به شما کمک کند در مدت کوتاهی صفر تا صد ارز دیجیتال را یاد بگیرید؛ برای دریافت این مجموعه آموزشی میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید:

نکته: این مقاله 2 قسمت دارد، در بخش اول با تمامی پیش‌نیازهای لازم آشنا می‌شوید و می‌فهمید که اصلا ارز دیجیتال چیست. در قدم دوم هم به سراغ مسیری می‌رویم که باید برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و کسب درآمد از آن طی کنید.

صفر تا صد ارز دیجیتال؛ ارز دیجیتال چیست؟

ببینید، پولی که الان در کیف پول تان دارید، یک دارایی فیزیکی است. حالا ارز دیجیتال هم یک دارایی محسوب می‌شود، اما نه از نوع فیزیکی، که از نوع دیجیتال! ارزهای دیجیتال دارایی‌هایی هستند که روی یک سیستم پیچیده به اسم بلاکچین سوار شده‌اند. البته همین سیستم پیچیده مهم‌ترین مزیت ارزهای دیجیتال است؛ چراکه به نوعی می‌توان گفت هر کاربر در سیستم بلاکچین، یک پشتوانه برای دارایی دیجیتال شما و تغییرات آن است. مثلا شما وقتی یک واحد از فلان ارز دیجیتال را به حساب فرد دیگری منتقل می‌کنید، سیستم هزاران کاربری که در حال فعالیت در بلاکچین هستند، باید ابتدا این انتقال را تایید کند. به همین دلیل است که حتی با وجود دیجیتالی بودن این ارزها، دست بردن در آنها و کلاهبرداری کردن در بلاکچین سخت می‌شود.
صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال

کاربرد ارزهای دیجیتال چیست؟

خب، در ادامه مقاله صفر تا صد ارز دیجیتال به بخش مهم دیگری رسیدیم. ارزهای دیجیتال کاربردهای مختلفی دارند. اگر قرار باشد به طور خلاصه بگوییم، اینها مهم‌ترین مواردند:

  • انتقال دارایی: مهم‌ترین کاربرد و شاید فلسفه به وجود آمدن ارزهای دیجیتال، نقل و انتقال مستقیم پول به سراسر دنیا بدون وجود سیستم‌های واسط بانکی و حتی بدون محدودیت و هزینه‌های اضافه است.
  • خرید و فروش: همانطور که امروز در حال مشاهده هستیم، بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی و غیر اینترنی به مخاطبان اجازه خرید به کمک ارزهای دیجیتال داده‌اند.
  • کسب درآمد: در ادامه به طور دقیق‌تر در مورد درآمد از ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنیم. به طور خلاصه این ارزها روش‌های مختلفی از درآمد، از استخراج تا مبادله و... را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.
  • دور زدن تحریم‌ها: خیلی از کشورها با توجه به محدودیت اندک رمزارزها، از آنها برای دور زدن تحریم‌ها کمک می‌گیرند.
  • کاربردهای اختصاصی: بعضی ارزها با یک‌سری کاربرد خاص به وجود می‌آیند. مثلا یک ارز با هدف بی‌اثر کردن تورم به وجود آمده، ارز دیگر کاربردش نقل و انتقال آسان بوده و حتی ارزهایی با هدف خرید یا انتقال محرمانه به وجود آمده‌اند.

چند ارز دیجیتال وجود دارد؟

امروز بیشتر از هزار ارز دیجیتال وجود دارد. اما در سال 2009، بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال به وجود آمد. وجود آورنده بیت کوین فردی با اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو است که هنوز دقیقا مشخص نشده که چه کسی است.

در هر حال، بعد از چند سال که به مرور محبوبیت بیت کوین بین مردم بیشتر شد، ارزهای دیجیتال بیشتری شروع کردند به ساخته شدن. البته این دفعه به وجود آورندگان این ارزهای دیجیتال، افراد نامشخصی نبودند! مثلا امروز ارزی به اسم بایننس کوین وجود دارد که متعلق به صرافی بایننس است، ارز محبوب پولکادات توسط "گاوین چوب" ساخته شده و حتی بعضی کشورها دست به ساخت ارزهای دیجیتال زده‌اند.

انواع ارزهای دیجیتال کدامند؟

صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال

مورد بعدی که باید در این مقاله صفر تا صد ارزهای دیجیتال با آن آشنا شوید، انواع ارزهای موجود در دسته‌بندی‌های مختلف است.

۱. دسته‌بندی بر اساس بستر

در دسته بندی اول، ارزها به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

ارزهای دیجیتالی که بستر اختصاصی خودشان را دارند و خب اغلب هم بسیار محبوب هستند. به این ارزها کوین یا Coin گفته می‌شود. مثلا بیت کوین یا اتریوم جزو این دسته محسوب می‌شوند.

نوع دوم ارزها، آنهایی هستند که روی بستر دیگر ارزها فعالیت می‌کنند. البته این به معنی بی‌ارزش یا نامعتبر بودن‌شان نیست. در هر حال، مثلا ارز bat روی بستر اتریوم فعال است پس به آن توکن یا Token می‌گوییم.

۲. دسته‌بندی بر اساس روش به دست آوردن

احتمالا بارها کلماتی مثل ماین کردن و استخراج کردن را شنیده‌اید. در واقع تمامی ارزهای دیجیتال بر اساس قابل و غیر قابل استخراج بودن‌شان به 2 دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه صفر تا صد ارز دیجیتال آنها را به شما توضیح می‌دهیم.

قابل استخراج
بیت کوین اولین ارز دیجیتال و اولین ارز قابل استخراج بود. در این نوع ارزها، کاربران می‌توانند به کمک رایانه یا سیستم‌های سخت افزاری‌شان، از طریق حل کردن یک‌سری معادلات ریاضی به‌شکل خودکار، مقداری از ارز دیجیتال را به عنوان دستمزد به دست بیاورند.

غیر قابل استخراج
دسته دوم ارزها، آنهایی هستند که از ابتدا بنابر تصمیم سازنده‌شان، غیر قابل استخراج بوده‌اند. این ارزها یک تعداد محدود دارند که همیشه در شبکه و بین کاربران در گردش بوده و چیزی به آنها از طریق استخراج و... اضافه نمی‌شود.

۳. دسته بندی بر اساس نوع

یکی دیگر از دسته‌بندی‌های ارزهای دیجیتال، آنها را بر اساس نوع‌شان تقسیم‌بندی می‌کند. در این دسته‌بندی، بیت کوین به تنهایی به عنوان ارز اصلی در نظر گرفته شده. اما دسته‌های بعدی به این شرح هستند:

آلت‌ کوین ها
در واقع به هر رمزارزی که بعد از بیت کوین به وجود آمد، آلت کوین می‌گویند. پس این دسته به شدت بزرگ است. البته بعضی‌ها تعریف دیگری از کلمه آلت کوین داشته و می‌گویند صرفا ارزهایی که بستر اختصاصی خودشان را دارند، می‌توانند در این دسته‌بندی قرار بگیرند. یعنی عملا می‌گویند یک ارز باید ابتدا کوین باشد، سپس می‌توانیم آن را آلت کوین بدانیم.

شت کوین ها
یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید در این مقاله صفر تا صد ارز دیجیتال با آنها آشنا شوید، شت کوین است! شت کوین‌ها، ارزهایی هستند که اغلب با هدف کلاهبرداری به مخاطبان معرفی می‌شوند! این ارزها در مدت کوتاهی بدون وجود یک تیم قدرتمند و حتی بدون وجود یک هدف خاص به وجود آمده و سعی می‌کنند بعد از جذب تعداد زیادی مخاطب، از آنها کلاهبرداری کنند.

‌میم کوین ها
میم کوین‌ها خودشان نوعی از شت کوین‌ها هستند. این ارزها، بدون اینکه واقعا ارزشی داشته باشند صرفا به دلیل سفته‌بازی‌ها، تبلیغات و جو دادن، ناگهان میان مخاطبان محبوب می‌شوند. به این ترتیب بعد از جذب مقدار زیادی سرمایه، کلاهبرداری کرده و جیب مخاطبان را خالی می‌کنند. (یعنی یا کل پروژه از بین می‌رود یا ارزش ارز ناگهان به شدت کم می‌شود.)

۴. دیگر دسته های ارزهای دیجیتال

علاوه بر چیزهایی که با آنها آشنا شدیم، یک‌سری از انواع دیگر ارزها هم وجود دارند که باید آنها را بشناسید:

استیبل کوین ها
صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال

استیبل کوین‌ها، ارزهایی هستند که قیمت و ارزش‌شان بالا و پایین نمی‌شود! در واقع این ارزها به دلیل داشتن یک پشتوانه، همیشه قیمت ثابتی دارند. مثلا معروف‌ترین ارز استیبل، تتر نام دارد. این ارز همیشه قیمتی برابر با یک دلار داشته و بنابر گفته منابع، پشتوانه دلار دارد. استیبل کوین‌ها اصولا به دلیل همین خاصیت‌شان استفاده‌های زیادی دارند. مثلا اغلب کاربران برای خرید ارزهای دیگر، ابتدا تتر خریداری کرده و از آن به عنوان پول رایج در جهت خرید دیگر ارزها کمک می‌گیرند.

ارزهای صرافی
ببینید، همانطور که گفتیم ارزهای دیجیتال بیشتر از 1 هزار عدد بوده و هر روز هم در حال بیشتر شدن هستند. نکته اینجاست که بدانید اغلب این ارزها برای یک کاربرد خاص ساخته شده‌اند. حالا در این میان، ارزهای صرافی از مهم‌ترین‌ها محسوب می‌شوند. اینها ارزهایی هستند که خود صرافی‌ها به وجود می‌آورند. مثل ارز بایننس کوین که متعلق به صرافی بایننس است. در واقع به کمک این ارزها، شما می‌توانید در صرافی‌ها با کارمزد کم‌تری خرید و فروش کنید.

توکن های غیر قابل معاوضه
دسته دیگر ارزهای دیجیتال که این روزها به شدت محبوب شده‌اند، توکین غیر قابل معاوضه یا Non-Fungible Tokens نام دارند. بر خلاف دیگر ارزها، هر سکه‌ای که در این ارزها به وجود می‌آید، با دیگر سکه‌ها کاملا متفاوت است و ارزش خاص خودش را دارد. برای توضیح در مورد اینها نیاز به خواندن یک مقاله به اندازه همین مقاله فعلی دارید! پس اگر علاقه داشتید، می‌توانید در مورد NFT ها جستجو کنید.

صفر تا صد ارزهای دیجیتال برای کسب درآمد

خب، به سراغ بخش دوم مقاله برویم. همانطور که در ابتدا هم گفتیم، در این بخش می‌خواهیم به شما توضیح بدهیم که برای ورود به این حوزه و کسب درآمد، به چه چیزهایی نیاز داشته و البته باید چه مسیری طی کنید.

۱. یادگیری اصول صفر تا صد ارز دیجیتال

راستش را بخواهید، تجربه از دست دادن پول، کلاهبرداری، دزدی و... به ما ثابت کرده که هر شخصی برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال باید به طور کامل با اصول این حوزه آشنا شود. بخشی از این اصول را در همین مقاله آموزش دیدید اما خب شاید نزدیک به 20 برابر چیزی که تا اینجا یاد گرفتید هم مطالبی باشد که باید بدانید.

بنابراین بهترین انتخاب، این است که در یک دوره آموزشی جامع و کامل شرکت کنید. باور کنید طبق تجربه می‌گوییم؛ اگر قرار باشد هزینه‌ای برای شرکت در این دوره بدهید، این هزینه یک‌دهم ضررهایی که امکان دارد در صورت شرکت نکردن در آن متحمل شوید هم نیست!

کیف پول ارز دیجیتال

در قدم دوم به یک کیف پول ارز دیجیتال نیاز دارید. کیف پول‌ها انواع مختلفی دارند اما 2 نوع مهم اینها هستند:

  • اپلیکیشن: یک اپلیکیشن موبایل که آن را روی تلفن همراه‌تان نصب کرده و سپس در آن ثبت نام می‌کنید. به این ترتیب به شما یک‌سری کد داده می‌شود که عملا آدرس کیف پول شما خواهد بود. (مثل شماره کارت بانکی) حالا شما می‌توانید از این کیف پول هم برای انتقال و هم دریافت ارز کمک بگیرید.
  • سخت افزاری: کیف پول‌های سخت افزاری چیزهایی شبیه به یک فلش مموری یا پاوربانک هستند که برای امنیت بیشتر در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. این کیف پول‌ها از چند صد هزار تا چند میلیون تومان قیمت دارند.
برای شروع صرفا ساخت یک کیف پول اپلیکیشنی هم انتخاب خوبی است. در حال حاضر کیف پول Trust Wallet بهترین انتخاب است.

نکته: بعد از ثبت نام در این اپلیکیشن، تمامی جزئیات امنیتی، از ایجاد رمز سخت تا ایجاد رمز عبور 2 عاملی و همینطور رمز عبور موقت را رعایت کنید. در غیر اینصورت دارایی‌تان به شدت در خطر قرار می‌گیرد.

۲. انتخاب نوع و روش کسب درآمدی


صفر تا صد ارز دیجیتال به زبان ساده و کاربردی + معرفی منابع آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مقاله صفر تا صد ارز دیجیتال، این قسمت است! در این بخش باید مشخص کنید که دقیقا قرار است به چه طریقی از ارزهای دیجیتال به درآمد برسید؟ مهم‌ترین روش‌ها اینها هستند:

ماین کردن (Mining)

از اولین روش‌های کسب درآمد از بیت کوین، روش ماین کردن بود. همانطور که بالاتر هم متوجه شدید، در این مسیر فرد از دستگاه‌های الکترونیکی خودش مثل رایانه یا سخت افزارهای قوی که برای این کار کانفیگ شده‌اند، ارزهایی مثل بیت کوین را استخراج می‌کنند. اگر سخت افزار قدرتمند یا سرمایه زیاد برای خرید سخت افزار ندارید، بهتر است به این روش فکر نکنید.

نگهداری با هدف رشد (HODL)

روش درآمدی دیگر، نگهداری ارزهای باپتانسیل برای رشد زیاد در آینده است. در واقع به این روش هودل هم می‌گویند. مثلا بسیاری از سرمایه‌گذاران، سال‌ها پیش بیت کوین را در قیمت‌هایی مثل 1، 10 یا 1000 دلار خریداری کرده و الان سرمایه‌شان بین 30 الی 30 هزار برابر شده است! در این روش مهم است که بتوانید ارز درست را شناسایی کنید و برای مدت طولانی آن را نگاه دارید.

ترید کردن (trade)

روش بعدی ترید کردن است. در این روش کسب درآمد، شما ارزها را با اهداف کوتاه و میان‌مدت خریداری کرده و بعد از رسیدن به قیمت مورد نظر، می‌فروشید. مثلا بیت کوین را در قیمت 29900 دلار خریداری کرده و در قیمت 30100 دلار می‌فروشید. فعالیت در این زمینه هم نیاز به داشتن دانش تخصصی زیادی دارد.

خرید و فروش NFT

در روش جدید کسب درآمد، شما از NFT ها، ساخت و خرید و فروش‌شان به پول می‌رسید. مثلا تصویر بالا، یک NFT از آلبوم رپر معروف، سروش هیچکس است که بعد از ساخته شدنش توسط خود او، به قیمت 10 میلیارد تومان به فروش رفت. البته شرایط به این شکل نیست که هر کسی بتواند با ساختن یک NFT به درآمد بالا برسد. بنابراین در مورد این موضوع هم باید اطلاعات زیادی به دست بیاورید.

کلام آخر در مورد صفر تا صد ارز دیجیتال

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با صفر تا صد ارز دیجیتال آشنا شدیم. در آخر اگر سوال و نظری داشتید در بخش نظرات منتظر شما عزیزان هستیم. در اینجا مایلم آموزش مدیریت حرفه ای ترید در بازار سرمایه فرادرس را به شما معرفی کنم.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز