خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟ به همراه معرفی منابع آموزشی

بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟ به همراه معرفی منابع آموزشی
مهندس مکانیک را پزشک عمومی و حرفه ای در حوزه مهندسی نامیده اند. زیرا این حرفه نیازمند آموزش و مهارت هایی است که طیف وسیعی از مشکلات فنی، اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی را در برمی‌گیرد. به طور کلی، یک مهندس مکانیک به کنترل اصول حرکت، انرژی و نیرو از طریق راه حل های مکانیکی می پردازد. مهندسان مکانیک ابزارها و فرآیندهایی را که برای برآورده کردن نیازهای جامعه از طریق ترکیبی از منابع مادی، انسانی و اقتصادی استفاده می شود، طراحی می کنند. آنها ممکن است روی ژنراتورهای الکتریکی، موتورهای احتراق داخلی، توربین‌های بخار و گاز و سایر ماشین‌های تولید برق کار کنند. همچنین ممکن است ماشین‌هایی مانند تجهیزات تبرید و تهویه مطبوع، ابزارهای برقی و سایر ماشین‌های برقی را توسعه دهند.

دانشجویانی که با مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در مهندسی مکانیک فارغ التحصیل می شوند، می توانند در مشاغل آینده‌داری در هر بخش از صنعت مهندسی مشغول به کار شوند. مهندسان مکانیک امروز به غیر از خودرو، در مهندسی هوافضا، مهندسی زیست پزشکی، مهندسی برق و مهندسی انرژی فعالیت می کنند. با مطالعه ادامه مطلب می توانید، اطلاعات خود را درباره بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد افزایش دهید. همچنین در صورتی که تمایل به استفاده از منابع آموزشی ویدیویي دارید میتوانید فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک و هوافضا را در فرادرس ببینید و مهارت های خود را ارتقا دهید:


بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟

گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی مکانیک در دانشگاه ها به هفت گرایش اصلی و چندین زیرگرایش تقسیم می شود که عبارتند از:

  • ساخت تولید
  • طراحی کاربردی
  • تبدیل انرژی
  • بیومکانیک
  • سیستم محرکه خودرو
  • سیستم‌های تعلیق ترمز و فرمان
  • سازه بدنه خورد
همچنین فارغ‌التحصیلان مهندسی مکانیک می‌توانند برای دوره کارشناسی ارشد، گرایش فرعی را نیز انتخاب کنند:

  • سیستم های انرژی و محیط زیست
  • انرژی هسته‌ای
  • مهندسی دریا
  • هوافضا

بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟ به همراه معرفی منابع آموزشی

مهندسان مکانیک چه می کنند؟

رشته مهندسی مکانیک را می توان از نظر وظایف شغلی به گرایش ها و رشته های مختلفی تقسیم کرد که در ادامه به آنها اشاره شده است:

  • طراحی محصول: توسعه محصولاتی از دستگاه های زیست پزشکی گرفته تا موتورهای بنزینی. یک مهندس مکانیک هر چیزی را که حرکت مکانیکی دارد، می تواند طراحی کند.
  • تحقیق و توسعه: کشف راه حل های جدید برای رفع نیازهای انسان یا بهبود روش های قدیمی تر.
  • تولید: توسعه ماشین‌هایی که مواد را به محصول تبدیل می‌کنند. طراحی و ساخت ماشین‌ها و سیستم ماشین‌هایی که کارایی عملیاتی را بهبود می‌بخشند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • مدیریت سیستم: نظارت بر عملیات یک سیستم بزرگ مانند یک نیروگاه و همچنین نظارت بر افرادی که در آنجا کار می کنند.
  • انرژی: برنامه ریزی برای چگونگی تولید، ذخیره و جابجایی انرژی. صنایعی که از گاز طبیعی، نفت و انرژی‌های جایگزین استفاده می کنند، از مهندسان مکانیک برای توسعه خودروها، موتورها و وسایل نقلیه، کمک می گیرند.
  • بازاریابی: تعیین نیاز به یک محصول جدید یا اصلاح شده و محاسبه دسترسی به محصول، اندازه بازار، ساختار هزینه، سودآوری
مهندسان مکانیک پیوسته در حال پردازش اطلاعات و تصمیم گیری هستند. اندازه، شکل و مواد هر بخش از هر محصول مکانیکی ایجاد شده باید توسط یک مهندس مکانیک تعیین شود. آنها همچنین باید بهترین و کارآمدترین راه ها را برای تولید محصولات تعیین کنند. اغلب این تصمیمات با همکاری سایر مهندسان در رشته های مختلف گرفته می شود. برخی از تصمیماتی که آنها می گیرند می تواند تفاوت بین مرگ و زندگی را نمایان کند؛ برای مثال، اصول ایمنی خودروها یکی از همین موارد است که مسئولیت آن بر عهده مهندسان مکانیک است.

روند پیش رو در مهندسی مکانیک

انتظار می رود زمینه های نوظهور مانند بیوتکنولوژی، علم مواد و فناوری نانو فرصت های شغلی جدیدی را برای مهندسان مکانیک ایجاد کنند. به ویژه، بیوتکنولوژی پزشکی توجه بیشتری را از سوی مهندسان مکانیک که در طراحی مکانیکی تخصص دارند، به خود جلب کرده است. این رشته شامل طراحی اندام ها و اندام های مصنوعی است. مهندسان مکانیک باید با پزشکان همفکری کنند تا این محصولاتی را طوری بسازند که بتواند نیروهای ناشی از استرس و فشار را تحمل کند و در عین حال با بدن انسان سازگار باشد. همچنین با تحصیل در بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد، می توان در سایر تخصص های مهندسی مانند مهندسی ساخت و تولید یا مهندسی هوافضا فعالیت کرد.


تحصیلات در مهندسی مکانیک

در دوره دانشگاه، دانشجویان رشته مهندسی مکانیک، دروسی مانند ریاضیات مهندسی، حساب دیفرانسیل و انتگرال، شیمی و فیزیک را می گذرانند. در کنار این دروس، واحدهای تخصصی نیز باید گذرانده شوند: دینامیک سیالات، دینامیک ماشین، ترمودینامیک و انتقال حرارت، علم مواد، رباتیک، فرآیندهای تولید و طراحی اجزاء، مقاومت مصالح و استاتیک، ارتعاشات مکانیکی، نقشه کشی صنعتی جزئی از این واحدها هستند.

کسی که قصد دارد مدرک لیسانس مهندسی مکانیک را بگیرد، به دروس ارتباطات (ترکیب، نگارش فنی)، علوم انسانی (زبان تاریخ)، علوم پایه (شیمی، فیزیک)، محاسبات (حسابداری، بازاریابی)، ریاضیات، و مهندسی پایه و مهارت های کامپیوتری نیاز دارد. معمولاً واحدهای اصلی مهندسی مکانیک (مکانیک سیالات، طراحی مهندسی، انتقال حرارت) از ترم دوم شروع می شود.

برای پیش بینی آینده خود در رشته مهندسی مکانیک، بهتر است به این پرسش ها پاسخ دهید و ارزیابی کلی از خودتان داشته باشید:

  • در دروس ریاضی و علوم، نمرات شما چگونه است؟ اگر در این زمینه ها مشکل دارید، بهتر است تخصص دیگری را انتخاب کنید. اگر خوب عمل کنید و بیشتر تمرین کنید، مهندسی مکانیک ممکن است انتخاب مناسبی باشد.
  • آیا در مورد اینکه وسایل چگونه کار می کنند کنجکاوی دارید و برای شما سؤال پیش آمده؟ آیا تا به حال وسایلی رو از هم جدا کرده و دوباره به هم متصل کرده اید؟ این موارد از ویژگی های طبیعی یک مهندس مکانیک است. اگر برای کشف راه‌های جدید یا بهتر برای انجام کارها زندگی می‌کنید، قطعاً در مسیر درستی هستید.
  • آیا بازی های رایانه ای، پازل ها و چالش های مختلف برای شما سرگرم کننده هستند؟ چه چیزی می تواند بهتر از انجام کاری باشد که از آن لذت می برید؟
  • آیا مردم برای مشاوره به شما مراجعه می کنند یا به تصمیمات شما اعتماد می کنند؟ این بدان معناست که شما به درستی فکر می کنید و توانایی های تصمیم گیری را در گذشته نشان داده اید. این یک نیاز مهم برای مهندس مکانیک است.

مزایای مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی مکانیک چیست؟


مدرک کارشناسی ارشد در صورتی که در بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد به دست آید، می‌تواند منجر به کسب مهارت و دانش بیشتر در این رشته شود و همچنین به مهندسان مکانیک کمک می کند تا در طیف وسیعی از رشته‌های مرتبط از جمله هوافضا، خودروسازی، زیست‌پزشکی، اتوماسیون و مکانیک سیالات، پیشرفت کنند. بر اساس آمار، در ایالات متحده، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی که مدرک کارشناسی ارشد را در دو دهه گذشته به دست آورده اند، بیش از دو برابر شده است و نرخ بیکاری برای کسانی که مدرک کارشناسی ارشد دارند، کمتر از نرخ کلی کشور است.
بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟ به همراه معرفی منابع آموزشی

برنامه ریزی شغلی برای مهندسی مکانیک

به دنبال دانشگاهی باشید که معتبر بوده و از اساتید برجسته بهره می برد. پس از شروع دوره های آموزشی در مهندسی مکانیک، شرکت در یک دوره کارآموزی یا شغل پاره وقت و مرتبط با مهندسی می تواند مفید باشد. اینها به شما کمک می کند تا «دنیای واقعی» مهندسی را درک کنید و فرصتی برای استفاده از نظریه ها و اصول تدریس شده در کلاس، داشته باشید. کارآموزی همچنین می تواند در تعیین علایق حرفه ای، نقاط ضعف و قوت، به شما کمک کند. بنابراین یادگیری در خارج از کلاس را فراموش نکنید، حتی اگر با دستمزد کم و یا بدون دستمزد باشد. دوره های کارآموزی بخشی ضروری از برخی واحدهای درسی است، اما برای برخی دیگر اختیاری است. بسیاری از شرکت‌ها برنامه‌های اجرایی خود را در یک ترم تحصیلی ور در دانشگاه و کارگاه ها برگزار می کنند. این فرصتی مهم برای دانشجویان است تا بتوانند برای شغل آینده خود، نظر کارفرمایان را جلب کنند و با آنها روابط نزدیکی را دست و پا کنند.

تحصیلات تکمیلی در مهندسی مکانیک

بسیاری از دانشجویان به منظور مطالعه تحقیقات آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل محاسباتی وارد دوره کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته مهندسی مکانیک می شوند. در این مقاطع، دوره های آنلاین رایج‌تر شده‌، زیرا متخصصان شاغل به دنبال ارتقا مهارت‌های خود بدون ترک کار هستند. لازم به ذکر است که باید بر اساس علاقه و توانایی های خود، بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد را انتخاب کنید تا آینده روشنی را برای خود بسازید.

با مدرک مهندسی مکانیک چه کاری می توانید انجام دهید؟

عملاً هر شرکتی که در زمینه طراحی و تولید فعالیت می کند، یک مهندس مکانیک استخدام می کند. اما مهندسان مکانیک را می‌توان در نیروگاه، پالایشگاه، کارخانه، هوافضا، طراحی سیستم تبرید و تهویه، آزمایشگاه تحقیقاتی، نظامی و سایر مشاغل مانند پزشکی یا تدریس نیز یافت. اکثر مشاغل مهندسی مکانیک نیاز به تجربه طراحی دارند. وقتی که هدف تولید محصول جدید است، شرکت ها از مهندسان مکانیک دعوت می کنند تا این کار را انجام دهند.

دومین زمینه شغلی بزرگ برای مهندسان مکانیک، تولید است. مشاغل تولیدی تقریباً همه چیزهایی را که در توسعه یک محصول دخیل است، از انتخاب مواد مناسب گرفته تا انتخاب ماشین آلات، پوشش می دهند. اکثر مهندسان مکانیک در این صنعت برای تولید کنندگان تجهیزات، شرکت های هوافضا، تاسیسات، کارخانه ها، شرکت های حمل و نقل و شرکت های نفت و گاز، کار می کنند. آنها همچنین با شرکت های کوچک، مراکز مشاوره، دانشگاه ها و آزمایشگاه های تحقیقاتی هم کار می کنند. وظایف خاص مهندسان مکانیک ممکن است شامل تحقیق و توسعه، طراحی تجهیزات یا سیستم ها، نظارت بر تولید، مهندسی کارخانه، مدیریت، مهندسی فروش، آزمایش و ارزیابی ماشین آلات باشد. برخی از عناوین شغلی در مهندسی مکانیک و وظایف آنها عبارتند از:

  • مهندس خودرو: مهندسان مکانیک بسیاری از قطعات خودرو را برای صنعت خودروسازی طراحی می کنند. به عنوان یک مهندس خودرو، می توانید مشکلات حمل و نقل و ایمنی را با ایجاد موتورهای بهتر و کارآمدتر یا با توسعه ویژگی های ایمنی بهبود یافته حل کنید.
  • مهندس زیست پزشکی: مهندسان مکانیک با انواع متخصصان پزشکی برای طراحی وسایل کمک حرکتی، پروتزها و اندام های مصنوعی کار می کنند.
  • مشاوره: وقتی که مهندسان مکانیک تجربه قابل توجهی در محل کار به دست آوردند و سطح بالایی از تخصص را داشته باشند، ممکن است که به عنوان مشاور یا پیمانکار به صورت مستقل و برای خودشان کار کنند. حوزه مشاوره، فرصت های جذابی را در شرکت های خدمات مهندسی بزرگ و کوچک و در بخش خصوصی ایجاد می کند.
  • سیستم های گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع (HVAC): مهندسان در این بخش، سیستم های تبرید را برای نگه داری مواد غذایی منجمد یا سیستم های تهویه مطبوع، گرمایشی و سرمایشی را برای ساختمان ها، کارخانه ها، منازل مسکونی، خودروها، بیمارستان ها و مدارس طراحی می کنند.
  • مهندس هسته ای: طراحی نیروگاه های هسته ای نیاز به خدمات مهندسی مکانیک دارد. مهندس باید اصول طراحی هسته ای و همچنین چگونگی کارکرد مؤثر نیروگاه را باید بداند و عوامل محیطی مرتبط با نیروگاه های هسته ای را ارزیابی کند.
  • مهندس رباتیک: یک مهندس مکانیک ممکن است ماشین و ربات هایی را طراحی کند که خود آنها ماشین های دیگری را بسازند. به عنوان مثال، یک مهندس رباتیک ممکن است با ساخت دستگاه هایی، در مونتاژ خودروها مشارکت داشته باشد. مهندس مکانیک به ساختار ربات، مکانیسم های حرکتی، یاتاقان ها و ... تمرکز دارند.
    بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد کدام است؟ به همراه معرفی منابع آموزشی
  • آموزش: برخی از مهندسان مکانیک برای اینکه به نسل بعدی مهندسان کمک کنند و به آنها آموزش دهند، به سمت مشاغل آکادمیک روی می‌آورند. مهندسان در دانشگاه ها بر فعالیت های تحقیقاتی نظارت می کنند، آزمایشگاه ها را مدیریت می کنند و دانشجویان را راهنمایی می کنند. آنها همچنین در مورد مهندسی مکانیک، کتاب ها و مقالات فنی می نویسند و منتشر می کنند. سایر عناوین شغلی در مهندسی مکانیک عبارتند از:
  • مهندس آکوستیک (Acoustics engineer)
  • مهندس طراح (Design engineer)
  • مهندس انرژی (Energy conservation engineer)
  • مهندس مکانیک سیالات (Fluid mechanics engineer)
  • مهندس تعمیر و نگهداری (Mechanical maintenance engineer)
  • مهندس پایپینگ (Piping engineer)
  • مهندس تاسیسات حرارتی و برودتی (Thermal design engineer)
  • مهندس ابزار دقیق (Tool engineer)

نتیجه گیری در مورد بهترین گرایش مهندسی مکانیک ارشد

آیا مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک به کار می‌آید؟

هیچ شکی نیست که سرمایه گذاری روی توسعه فردی کاملاً ضروری است. راه های زیادی برای این توسعه وجود دارد که برای مهندسان مکانیک، کسب مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک می تواند یک راه جذاب باشد. به طور کلی، کسب مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی مکانیک، مزایای شخصی، حرفه ای و مالی زیادی به همراه خواهد داشت. مدرک لیسانس درهای زیادی را به روی آینده برای شما باز می کند، اما مدرک ارشد برای برجسته شدن در بازار کار لازم است. برای اینکه در حوزه مهندسی مکانیک (در مقطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد)، مهارت های بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مجموعه فیلم های آموزش دروس مهندسی مکانیک فرادرس را دریاف کنید:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز