خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نیازهای روانشناختی کودکان قبل از ورود به مدرسه

نیازهای روانشناختی کودکان  قبل از ورود به مدرسه
یکی از مهمترین اهداف و وظایف هر والدینی در زندگی مشترک خود ، تربیت صحیح و درست فرزندان خویش می باشد. کودکان از نخستین روزهای تولد خود رفتار و کردار پدر و مادرشان را زیر نظر گرفته و در دوران بزرگسالی، همانند آیینه ای تمام نما اعمال و رفتاروالدین در وجودشان شکل می گیرد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
والدین همواره توجه داشته باشند که صحبت ها، کردار، رفتار و اعمال آن ها بخشی مهمی از تربیت اخلاقی کودکان را تشکیل داده و هر رفتاری از سوی آن ها زندگی کودکانشان را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد. هر دوره از زندگی کودکان مستلزم رعایت نکات ویژه ای است که نباید از آنها غافل شد.


از نظر آبراهام مزلو، انسان ها پنج طبقه نیاز ذاتی و ضروری دارند که تأمین نیازهای آنها است که هم منجر به یادگیری می شود و هم اعتماد به نفس افراد را بالا می برد. سه طبقه اول نیازهای مزلو مربوط به دوران قبل از دبستان و زیر 7 سالگی است.
این نیازها به ترتیب زیر است:
الف- نیازهای زیستی یا فیزیولوژیک (غذا، آب، مسکن، پوشاک)
ب- نیاز به ایمنی (وجود نظم و ثبات در زندگی)
ج- نیاز به تعلق داشتن (عشق)
د- نیاز به عزت نفس (احترام از جانب خود و دیگران)
ه- نیاز به خودشکوفایی
تأمین این نیازها در یادگیری کودکان و بالا بردن اعتماد به نفسشان بسیار اهمیت دارند.
سن 7 سالگی در کودکان فارغ از جنسیت ،آغاز رشد ذهنی و تقویت مهارت های آنان می باشد و تحت هیچ شرایطی نباید در تربیت کودکان 7 ساله به دلیل حضور آن ها در مدرسه از حمایت ها و کنترل های خود نسبت به آنها دست کشید.
میزان عشق، محبت والدین باعث برقراری نوعی حس امنیت، اعتماد و آرامش در کودکان می شود و بین والدین و کودکان رابطه صمیمی وجود خواهد آمد. کودکان 7 ساله آماده ورود به دنیای جدیدی از مراحل زندگی خود می شوند تا به وسیله اجتماع و محیط اطرافشان بتوانند استعداد ها و توانایی های کشف شده خود را رشد و پرورش دهند؛ هر چه با کودکان خشن تر و با تندی برخورد شود باید شاهد کودکانی با شخصیت فاقد اعتماد به نفس ، ستیزه جو، شکاک و ... باشیم.
با کودکانتان به گونه ای رفتار کنید از دیگران انتظار دارید که با شما رفتار کنند. به او اجازه بازی دهید یا با او بازی کنید چرا که بازی کمک می کند تا کودکان به بیان احساسات مانند شادی ، هیجان ، خشم و یا ترس بپردازد. کودکتان ممکن است به بازی کثیف در شن و ماسه یا گل علاقه داشته باشد ، یا مثلاً تظاهر کند که بازی با عروسک ها یا اسباب بازی ها و بازی در فضای باز به مقدار زیادی برایش جذاب هستند. زمانی را برای بازی تخیلی و خلاقانه با کودک محیا کنید که بتوانید صبر را به کودکان از طریق بازی آموزش دهید. همانند بازی با نقاشی ، بازی موسیقی و شعردار، پازل درست کردن، یا کاشت بذر و انجام بازی های نوبتی باشد.
کودک شما ممکن است دوست داشته باشد برقصد ، به اطراف پرش کند و یا نوعی موسیقی با ابزارهای ساده بنوازد. خواندن با کودکان شما امری بسیار مفید است مثل خواندن داستان ، آواز خواندن و تفریحات کودکانه به صحبت کردن ، تفکر و تخیل کودک شما کمک می کند و از مهمترین عناوین مراحل تربیت کودکان هفت ساله می باشد.
کودک شما تنها با برنامه هفتگی نظم و انضباط را آموزش می بیند. شما می توانید یک برنامه هفتگی درست کنید و از کودک بخواهید طبق چارت کارهایش را انجام دهد و ستاره به عنوان تشویق به او دهید. آموزش نظم و انضباط اگر از همان دوران کودکی آغاز شود با تبدیل شدن به یک عادت می‌تواند در آینده تأثیر بسیار مثبتی روی زندگی فرزندتان داشته باشد.
شما باید به کودک قبل از ورود به مدرسه کنترل خشم را آموزش دهید. به کودکتان طرز صحیح نفس عمیق کشیدن را یاد دهید تا هنگامی که عصبانی می شود نفس عمیق بکشد و عصبانیت خود را کنترل کند.
کودک در این دوره باید مسئولیت پذیری را یاد گیرد، خصوصاً در کارهای خانه به او مسئولیتی دهید و بعد حسابی تشویقش کنید که دوباره انجام دهد.
کودکان با تذکر شفاهی «بکن، نکن» یا «درسته، غلطه» تربیت نمی‌شوند؛ بلکه رفتار والدین را دیده و از آنها تقلید می‌کند. هنگامیکه والدین در خانه و خارج از خانه آشغال نمی ریزند،کودک از والدین خود الگو می گیرد. متأسفانه بسیاری از پدر ومادرها از سر محبت و دلسوزی دائماً به طور افراطی مراقب فرزندانشان هستند و نمی‌گذارند که آن‌ها گاهی خود به تنهایی با مشکلات مواجه شوند و باعث می‌شود در آینده کودکان با کوچک‌ترین مشکلات احساس شکست کنند. اگر فرزندتان در مدرسه با گروه دوستانش مشکلاتی دارد، مــهارت حل مسئله را در کنار یکدیگر تمرین کنید و مسئولیت حل و فصل تمام مشکلات را به عهده گیرد و برای مشکلات خود تلاش کند. از سنین 7سالگی می‌توانید آموزش‌های مالی را آغاز کنید و مسائلی نظیر نحوه پس انداز کردن، مدیریت پول تو جیبی و به طور کل مدیریت مالی را به فرزندتان آموزش دهید.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز