خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


راه‌ های مقابله و برخورد با دست بزن داشتن کودکان نسبت به والدین

راه‌ های مقابله و برخورد با دست بزن داشتن کودکان نسبت به والدین
دست بزن داشتن کودک برای بعضی از والدین می‌تواند ناامید کننده، شرم آور و خشمگین کننده باشد که احساس شرم و ناامیدی به وجود می‌آورد. بسیاری از والدین نگرانند که پرخاشگری کودکشان نسبت به آنها نشانه این است که آنها به عنوان والدین به نوعی شکست خورده اند. گاهی کودکان زمانی به والدین خود یا دیگری ضربه می زنند؛ نحوه پاسخگویی به ضربه کودکتان بسیار مهم است. ابتدا والدین باید رفتار و اعمال کودک را ریشه یابی کنند و شرايطی که منجر به اين رفتار می‌شود را بررسی کنند. مثلاً پيش از اين رفتارشان با کودک چگونه بوده است؟ آيا برای مدت طولانی به او توجه نشده است؟ و یا کودک براي جلب نظر شما، اين واکنش را بروز می‌دهد؟ شرايط جسمی کودک چگونه است؟ آيا هرگاه ساعات خواب يا غذا خوردنش تغيير می‌کند، بيشتر اين رفتار را انجام می‌دهد؟ بهتر است عوامل موثر بر اين رفتار را شناسايی کنيد وسپس درصدد رفع آنها برآیید.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
اگر کودکتان به هر دلیلی پرخاشگری کرد و شروع کرد به زدن شما ، بدون تنبیه و بدون پرخاشگری فقط قاطعانه برخورد کنید. حالا از خود می پرسید که چگونه؟ در هر حالتی که بودید، کودک به سمت شما حمله ور شد، چند نکته را به یاد داشته باشید ؛ ممکن است این اتفاق در فروشگاه ،مهمانی و یا خیابان برایتان بیفتد. اصلاً خجالت نکشید و وحشت از آبروریزی نداشته باشید که هیچ کدام از این رفتارها آبروریزی نیست. والدین با کوتاه آمدن ، به آینده کودک خود لطمه خواهند زد.


زمانی که کودکتان به هر دلیلی پرخاشگری کرد و شروع کرد به زدن شما، اصلاً در آن حالت نخندید و با خوشحالی او را در آغوش نگیرید، هر چیزی که درخواست کرد را فوری نخرید و به او ندهید. گاهی کافیست هم قد کودکتان شوید و قاطعانه به چشمانش نگاه کنید، دستهایش را بگیرید و با لحنی ملایم بگویید : تو اجازه نداری کسی را کتک بزنی و بعد از چند ثانیه دست هایش را رها کنید و با آرامش، صحبت و توضیح کودک را آرام کنید و به او وعده دهید که درهنگام تنهایی به خواسته‌ هایش رسیدگی خواهید کرد ، این بهترین واکنش در برابر رفتار کودکتان است.
اگر بعد از اجرای تمامی این مراحل مجدد شروع کرد به جیغ زدن ، پرتاب کردن وسیله و گریه کردن ؛ کاملاً رفتار کودک را نادیده بگیرید و به گریه های او بی اهمیتی کنید.یادتان باشد که عکس العمل های شما در برابر هر رفتار نامناسب کودک می تواند باعث تکرار آن رفتار یا خاموشی کامل آن رفتار گردد.
اگر کودکتان از راه ‌های غلط سعی در رسیدن به خواسته‌ هایش دارد، خواسته ‌ی اورا اجرا نکنید و به او اشتباه بودن کارش را توضیح دهید و راه‌ حل نیز به او پیشنهاد دهید و اگر از راه‌حل پیروی کرد و کار درست را انجام داد ؛آنگاه به‌ عنوان پاداش بلافاصله درخواست اورا اجرا کنید.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز