خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


درمان بلوغ جنسی زودرس کودکان

درمان بلوغ جنسی زودرس کودکان
مسئله بلوغ از مسائل رشد ، جزء مرحله ای خاص از زندگی است که در سنین معینی در افراد بروز می کند. با به کار بردن کلمه بلوغ ، نوجوانان در ذهن ما مجسم می شوند و نقطه پدیدایی غریزه جنسی را در کودک ، شروع بلوغ می گویند، که این دوره منشأ تغییرات زیادی در وجود شخص است. بلوغ زودرس عارضه‌ای نادر است که از هر پنج تا ده هزار نفر کودک فقط یک نفر درگیر آن می‌شود.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
وقتی بلوغ قبل از 8 سالگی در دختران و قبل از 10 سالگی در پسران شروع شود، بلوغ زودرس محسوب می گردد. بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد؛ جنبه اول ، علت ایجاد کننده است که پزشک متخصص با انجام آزمایش های لازم و پیگیری های دقیق کودک، طی مدت طولانی به دنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم ، اثر بلوغ زودرس بر رشد قدی و روانی کودک است . کودکان مقابل استرس های جوانی قرار می گیرند و نمی دانند باید چه کار بکنند . آنها از نظر جسمی تظاهرات بلوغ را دارند اما تجربه کافی ندارند و با ظاهر شدن علائم جنسی ممکن است دچار وحشت و مشکلات روحی شوند.


نشانه‌های بلوغ زودرس در کودکان به شرح زیر است:

• جهش رشدی سریع
• رشد موهای شرمگاهی و زیربغل
• آکنه و جوش
• بوی بدن بزرگسالان
• بزرگ شدن آلت و بیضه‌ها ( پسران )
• رشد موهای صورت ( پسران )
• نعوظ و انزال خودبه خود ( پسران )
• بم شدن صدا ( پسران )
• شروع قاعدگی ( دختران )
• بزرگ شدن پستان( دختران )

راه های تشخیص علت بلوغ زودرس

• تصویربرداری سر به صورت رادیوگرافی در تشخیص کمک کننده است.
• آزمایش خون برای اندازه‌گیری غلظت هورمون‌ها در خون انجام می‌شود. چنانچه نیاز به آزمایش‌های بیشتر باشد، پزشک دستور انجام MRI مغز را برای تشخیص افتراقی ناهنجاری‌هایی مانند تومور می‌دهد.
• در این کودکان ( پسر یا دختر ) بررسی مغز با MRI حتماً انجام می شود.
• سونوگرافی از تخمدان ها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون های مختلف و نیز تعیین سن استخوانی انجام می شود.

راه های درمان بلوغ جنسی زودرس کودکان

هدف اولیه درمان این است که کودک شما را قادر سازد تا به قد طبیعی بالغ شود. درمان بلوغ زودرس به علت آن بستگی دارد. با این حال، در برخی موارد، هیچ دلیل قابل شناسایی برای بلوغ زودرس وجود ندارد. در این مورد، ممکن است فرزند شما بسته به سن او و سرعت پیشرفت بلوغ نیازی به درمان نداشته باشد. پزشک کودک شما ممکن است بخواهد کودک شما را برای چند ماه تحت نظر داشته باشد تا ببیند چگونه رشد می کند. از جمله روش‌های درمان بلوغ زودهنگام عبارتند از: دارو درمانی و جراحی .
درمان باید بسیار زود شروع شود ( قبل از سن استخوانی 12 سال برای دختران و 13 سال برای پسران )، درصورت موفقیت ، پزشک درمان را تا رسیدن کودک به سن طبیعی بلوغ ادامه می دهد و سپس قطع می کند تا بلوغ به طور طبیعی در سن طبیعی پیش رود. نکته مهم این است که هوش این کودکان طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از کودکان هم سن است اما به دلیل تغییرات ظاهری و نیز تأثیر هورمون ها ،ممکن است دچار اختلالات رفتاری، حالت های تهاجمی و حتی افسردگی شوند. در برخی موارد، روش های جراحی برای درمان توده هایی که در مغز به صورت نابجا هورمون ترشح می کنند،استفاده می شود.

درمان بلوغ زودرس مرکزی

درمان بلوغ زودرس مرکزی با هدف متوقف کردن تولید هورمون‌های غده هیپوفیز، یعنی هورمون لوتئینه کننده (LH) و هورمون تحریک کنننده فولیکول (FSH)، انجام می‌شود.
داروی آگونیست GnRH می‌تواند فعالیت غدد جنسی را متوقف کند. این دارو معمولاً هر یک تا سه ماه یکبار تزریق می‌شود یا ایمپلنت آن کار گذاشته می‌شود تا دارو به آهستگی طی یک سال آزاد شود.
مصرف داروی آگونیست GnRH علاوه بر کاهش سرعت بلوغ، باعث می‌شود که قد کودک بلندتر از حالت بدون درمان شود. درمان معمولاً بعد از حدود ۱۶ ماه متوقف می‌شود و بلوغ ادامه پیدا می‌کند.

درمان بلوغ زودرس محیطی

چون بلوغ زودرس محیطی معمولاً پی‌آمد وجود مشکلی خاص مانند تومور است، برای مثال خارج کردن تومور، برای متوقف کردن بلوغ زودرس کافی است.
بااین حال داروهایی برای متوقف کردن تولید زودهنگام استروژن و پروژسترون تجویز می‌شود.

امکان پیشگیری از بلوغ زودرس وجود دارد؟

در بیشتر موارد بلوغ زودرس قابل پیشگیری نیست و بلوغ زودرس مرتبط با جنسیت، نژاد و سابقه‌ی خانوادگی که عمدتاً اجتناب ناپذیر هستند. مواردی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید از سریع تر بالغ شدن فرزندتان جلوگیری کنید؛ نگه داشتن وزن کودک در یک محدوده‌ی سالم ممکن است به کاهش خطر بلوغ زودرس کمک کند و همچنین باید از دادن داروهای حاوی هورمون، مکمل‌های غذایی یا سایر محصولاتی که ممکن است حاوی لوسیون‌ها و کرم‌های استروژن یا تستوسترون باشند، به کودک خود اجتناب کنید. مگر اینکه توسط پزشک تجویز یا توصیه شده باشد.

بهترین پزشک برای درمان بلوغ زودرس کیست؟

متخصص اطفال، متخصص غدد کودکان، پزشک اطفال بهترین پزشکان برای تشخیص و درمان این اختلال هستند. بهتر است در کنار روش درمان پزشکی تجویز شده حتماً از کمک مشاور و تراپیست برای حل مشکلات روحی فرزندتان نیز استفاده کنید. به این ترتیب به بهترین روش می توانید بلوغ زودرس را کنترل ‌کنید.








نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز