خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


عدم دسترسی به فایل و فولدرها در ویندوز

عدم دسترسی به فایل و فولدرها در ویندوز
قول به شما می دهم که از زمان آغاز سر و کار داشتن شما با کامپیوتر تا به به هم اکنون که در خدمت شما هستیم، حداقل یک بار با پیغام ارور Access denied در زمان باز کردن یک فایل یا فولدر برخورد داشته اید. به عنوان مثال عرض می کنم که ویندوز کامپیوترتان را عوض می کنید و وقتی به سراغ یک فایل یا فولدر می روید با این پیغام مواجه می شوید در صورتی که قبل از اینکه ویندوز را عوض کنید این مشکل را نداشتید ولی حالا دارید و یا اینکه در محیط کار تا دیروز به یک فولدر دسترسی داشتید ولی امروز ندارید. البته در محیط کار به احتمال خیلی زیاد شما نمی توانید مشکل را حل کنید و باید آن را با دوستان Help desk یا مدیران شبکه که در دپارتمان IT هستند، موضوع را مطرح کنید که مطمئنا آنها بر حسب سیاست هایی اینکار را انجام داده اند. به هر حال اگر با این پیغام مواجه شدید مشکل شما در Permission یا مجوزهای دسترسی است. البته این یکی از مزیت های فایل سیستم NTFS است که می توانید روی فایل ها و درایوها، مجوزهای دسترسی را تنظیم کنید تا هرکسی هر دسترسی ای به محتویات موجود در آنها نداشته باشد. مثلا برخی پوشه ها که در جایی Share شده اند، برای افراد خاصی قرار گرفته شده است که مثلا مدیران واحدها بدان دسترسی داشته باشند و سایرین به هیچ وجه نتوانند بدان دسترسی داشته باشند و چنانچه کسی به جز مدیران سعی در باز کردن فولدر داشته باشد با پیغام خطای access denied مواجه خواهد شد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
دوستان بیشتر سرتان را درد نیارم و مستقیم به سراغ آموزش برم. لطفا به مسیری که آن فایل یا پوشه قرار دارد بروید.(برای تغییر Permission ها باید دسترسی admin یا change permissions روی این فایل یا فولدر باید داشته باشید) مثلا ما اینجا سراغ یک Folder رفته ایم. روی فولدر مانند تصویر زیر کلیک راست کرده و از آن Properties بگیرید.



عدم دسترسی به فایل و فولدرها در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

سپس به Tab یا برگ نشان security بروید.

عدم دسترسی به فایل و فولدرها در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در فرم تصویر بالا، دکمه Edit را کلیک کنید تا وارد پنجره شکل زیر شوید.

عدم دسترسی به فایل و فولدرها در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

دوستان همه کارهایی که باید انجام دهید، در اینجاست.
مثلا اگر Administrator به این فایل دسترسی ندارد، آن را از لیست بالا انتخاب کنید و در لیست مجوزهای پایین دسترسی لازم را بدان تخصیص دهید. مثلا اگر Full Control را برای آن فعال کنید، تمام دسترسی های مربوط به این پوشه را در اختیار آن قرار خواهید داد.
مثلا با همین پوشه کاربر دیگری هم باید کار کنید و فقط نیاز است که دسترسی در حد خواندن فایل های داخل این پوشه داشته باشد و نیازی نیست که دسترسی بیشتر از این داشته باشد که مثلا فایل را ویرایش یا حذف کند. کافیست در همین پنجره تصویر بالا دکمه Add را کلیک کنید و Username آن کاربر را وارد کرده و OK کنید. سپس از لیست همین کاربری که اضافه کردید را انتخاب کنید و از لیست دسترسی های پایین تیک گزینه Read را فعال کنید. ما اینکار را برای پوشه انجام دادیم و اگر برای یک فایلی که مثلا برنامه حسابداری بود انجام میدادیم، تیک گزینه Read & Execute را هم فعال کنید چون این برنامه به غیر آیکون برنامه، Components های دیگری هم دارد که در زمان اجرا باید آنها هم خوانده شده و اجر شوند.
اگر تیک گزینه Modify را برای هر کاربری فعال کنید، این کاربر علاوه بر دسترسی برای تغییرات، دسترسی حذف هم خواهد داشت. خیلی مهم است که چه دسترسی هایی به گروه و User ها می دهید چون اشتباه در این تخصیص دسترسی ها ممکن است تبعات سنگین داشته باشد و کاربر اطلاعاتی که نباید آنها را مشاهده کند را ببیند و خودتان بهتر می دانید که عصر حاضر عصر اطلاعات است و اطلاعات و نیروی انسانی بزرگترین سرمایه های هر کسب و کاری هستند. اگر در نگهداری این سرمایه عظیم که اطلاعات هستند کوتاهی کنید و مجوزها را کیلویی و دیمی تنظیم کرده باشید، ممکن است که عواقب ناخوشایندی در انتظار باشد(اتفاق همیشه یکبار رخ می دهد و وقتی رخ داد، به احتمال خیلی زیاد راه برگشت ندارید)، در تنظیمات دسترسی به فایل ها خیلی شرکت ها حساسیت های زیادی دارند و متقابلا خیلی شرکت ها را بنده به عینه دیده ام که اصلا انگار نه انگار، خیلی در تنظیمات مجوزهای دسترسی دقت کنید و مطابق با یک Plan و سناریوی از قبل آماده شده ای، به جلو بروید.
در ضمن این دسترسی ها را در هر نسخه ای از ویندوز می توانید انجام دهید و فقط مختص به نسخه خاصی از ویندوز نیست.

نمایش دیدگاه ها (24 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز